6 Tips για σωστή φροντίδα των μάλλινων ειδών

Τον χειμώνα, τα μάλλινα είδη είναι απαραίτητα για να μας κρατούν ζεστούς. Είτε πρόκειται για ρούχα, είτε για κασκόλ ή ακόμα και για υφάσματα σπιτιού. Βέβαια, είναι αλήθεια πως η φροντίδα των μάλλινων ειδών είναι κάπως πιο ιδιαίτερη, αφού πρόκειται για πολύ ευαίσθητα είδη. Γι’ αυτό, εάν θέλεις να τα κρατήσεις όσο καλύτερα γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές.

Χάρισε τα μάλλινα είδη την καλύτερη φροντίδα, με μερικές απλές συμβουλές. Διατήρησε τα όσο το δυνατόν καλύτερο και διάβασε εδώ 6 tips για σωστή φροντίδα των μάλλινων ειδών!

1. Διάβαζε πάντα τις ετικέτες πλυσίματος

ετικέτα ρούχων

Βασικός κανόνας για να διατηρείς τα ρούχα σου σε εξαιρετική κατάσταση, είναι να διαβάζεις τις ετικέτες πλυσίματος. Εκεί, αναγράφονται από τον κατασκευαστή όλες οι απαραίτητες οδηγίες για το σωστό πλύσιμο του κάθε ρούχου. Αν δεν ακολουθείς πιστά αυτές τις οδηγίες, είναι πολύ πιθανό τα ρούχα να καταστραφούν ή να χαλάσουν.

2. Απομάκρυνε τις μυρωδιές με το φως του ήλιου

απλωμα

Το φως του ήλιο μπορεί να επηρεάσει την καθαριότητα των ρούχων, γι’ αυτό να επιδιώκεις να απλώνεις τα ρούχα στον ήλιο. Ο ήλιος , όχι μόνο μπορεί να κάνει τα ρούχα πιο λευκά, αλλά απομακρύνει και οσμές. Αν , λοιπόν, τα μάλλινα σου έχουν μια ελαφριά μυρωδιά, επιδίωξε να τα απλώσεις στον ήλιο.

3. Πώς να επαναφέρω ένα μάλλινο;

πλυντήριο

Μήπως , καταλάθος, το αγαπημένο σου μάλλινο “μπήκε” στο πλύσιμο και κατέληξε …παιδικό; Μην ανησυχείς, όλοι έχουμε αντιμετωπίσει αυτό το θέμα. Ωστόσο, υπάρχει λύση που θα επαναφέρει το μάλλινο σου. Αν όχι στην αρχική κατάσταση, σίγουρα θα βελτιωθεί αρκετά. Μούλιασε το μάλλινο σου μέσα σε χλιαρό νερό μαζί με μαλακτικό ρούχων. Άσε το να μουλιάσει, στράγγιξε το αλλά όχι πολύ και άπλωσε το. Το μαλακτικό θα μαλακώσει τις στενές ίνες και το βάρος από το νερό του ρούχου θα το κάνει να μεγαλώσει ξανά!

4. Μη χρησιμοποιείς χλωρίνη

΄χλωρίνη

Ένα tip για σωστή φροντίδα των μάλλινων ειδών είναι να μη χρησιμοποιείς χλωρίνη. Αν υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές ή γάριασμα, απόφυγε οπωσδήποτε τη χλωρίνη. Η χλωρίνη θα καταστρέψει τις ίνες του μάλλινου με αποτέλεσμα να καταστραφεί πολύ πιο γρήγορα, ακόμα και χωρίς χρήση.

5. Να πλένεις τα μάλλινα πριν την αποθήκευση τους

άποθήκευση ρούχων

Όταν φτάσει ο καιρός να αποθηκεύσεις τα μάλλινα είδη, είναι σημαντικό να τα έχεις πλύνει. Ακόμα και αν απλά καθόντουσαν στο ντουλάπι, κάνε ένα επαναληπτικό πλύσιμο. Υπάρχει πιθανότητα, μια ποσότητα μούχλας να έχει “τρυπώσει”, με αποτέλεσμα αφού αποθηκευτούν να αποκτήσουν μια έντονη μυρωδιά μούχλας και υγρασίας.

6. Χρησιμοποίησε πετσέτα για πιο γρήγορο στέγνωμα

στέγνωμα σε πετσέτα

Μια πετσέτα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το στέγνωμα των μάλλινων ειδών. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία του στεγνώματος, αφού στραγγίξει το ρούχο, τύλιξε το σε μια στεγνή πετσέτα. Η πετσέτα θα απορροφήσει κάθε επιπλέον νερό και υγρασία και το μάλλινο θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα χωρίς να φθαρθεί.

7. Μην κρεμάς τα μάλλινα σε γατζάκια

κρεμάστρα ρούχων

Τα μάλλινα ρούχα είναι αρκετά ευαίσθητα. Πολλές φορές, κρεμάμε ζακέτες, παλτά σε γατζάκια. Αυτό πρέπει να το αποφύγεις όταν έχεις να κάνεις με μάλλινα. Τα μάλλινα ρούχα χάνουν πολύ εύκολα τη φόρμα τους και όταν κρεμαστούν χαλάνε.

  • exypnes-idees.gr