Γυμναστική για μαμάδες: 5 ασκήσεις για την κοιλιά που μπορείς να τις κάνεις στο κρεβάτι

Η επίπεδη κοιλιά είναι ευσεβής πόθος για πολλές γυναίκες. Μάλιστα μετά τη γέννα, το πρόβλημα μπορεί να είναι πιο έντονο, με πολλές μαμάδες να καταφεύγουν σε αυστηρές δίαιτες προκειμένου να …ξεφουσκώσουν.

Όμως εκτός από την εμφάνιση, το λίπος στην κοιλιά εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία.

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κοιλιακή παχυσαρκία, δηλαδή η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για δεκάδες σοβαρές παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ, οι παθήσεις του ήπατος, ο διαβήτης και το εγκεφαλικό.

Διατροφή και άσκηση

Εκτός από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς λιπαρά, τηγανητά και ζάχαρη, η άσκηση βοηθάει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου που έχετε θέση, είτε αυτός αφορά την απώλεια κιλών, είτε η μείωση λίπους στην κοιλιά.

Το σημαντικό είναι να επιλέξετε το είδος της άσκησης που ταιριάζει σε εσάς, στο πρόγραμμα και τις συνήθειές σας. Αν για παράδειγμα δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, όσο και να πιέζετε τον εαυτό σας, στο τέλος θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Επομένως, θα πρέπει να προσδιορίσετε τις ανάγκες σας και να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους.

Σε ότι αφορά την κοιλιά, σας προτείνουμε πέντε απλές ασκήσεις τις οποίες μπορείτε να κάνετε καθημερινά στο κρεβάτι. Στην αρχή ίσως δυσκολευτείτε αλλά καθώς θα περνούν οι μέρες θα σας είναι πιο εύκολο να αυξήσετε τις επαναλήψεις.

Βρείτε λίγο χρόνο και ξεκινήστε αυτές τις ασκήσεις για την κοιλιά σήμερα κιόλας.

mothersblog.gr