Λίπος στην κοιλιά; 3 εύκολες ασκήσεις για να το «κάψετε»

Αν ο στόχος σας είναι να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, τότε, όπως μας εξηγούν οι ειδικοί, θα πρέπει να μειώσετε το συνολικό σας λίπος. Κι ενώ καμία άσκηση δεν μπορεί να βοηθήσει στην καύση λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να μειώσετε το συνολικό σωματικό λίπος με το θερμιδικό έλλειμα, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την ισορροπημένη διατροφή και την άσκηση.

3 ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά

Οι τρεις κορυφαίες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Καθίσματα με βάρη

Αυτή η σύνθετη κίνηση στοχεύει διάφορες μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μηριαίων, των γλουτών, των τετρακεφάλων και φυσικά του πυρήνα σας.

Οι γλουτιαίοι σας, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η μεγαλύτερη μυϊκή ομάδα στο σώμα σας, που σημαίνει ότι μπορούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος, και ως εκ τούτου, καίτε τις περισσότερες θερμίδες όταν κάνετε κινήσεις που τους ενεργοποιεί, αυξάνετε δηλαδή το θερμιδικό έλλειμα.

Bent-over Row

Αυτή είναι μια άλλη σύνθετη κίνηση που στοχεύει στην πλάτη και τους δικέφαλους μυς. Όπως και με τους γλουτούς, έτσι και η πλάτη σας είναι μία από τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες στο σώμα σας, που σημαίνει ότι καίτε τις περισσότερες θερμίδες όταν κάνετε ασκήσεις που ενεργοποιούν τους μυς σε αυτήν.

Όπως και με τα καθίσματα, ξεκινήστε με καλό ζέσταμα και χρησιμοποιώντας λίγα κιλά, τα οποία προοδευτικά μπορείτε να αυξάνετε.

Burpees

Αυτή η κίνηση δεν στοχεύει κάποια συγκεκριμένη ομάδα μυών, αλλά αντ’ αυτού εστιάζει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας αντοχής. Για την εκτέλεσή της θα αξιοποιήσετε τις μυϊκές ομάδες τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος στου σώματός σας, αλλά επειδή δεν θα έχετε έξτρα βάρος, θα θέλετε να εστιάσετε στη βελτίωση του ρυθμού σας.

.vita.gr