Μαριάννα Γεωργάκη: Πιστεύω πολύ στις γυναίκες!

Η Μαριάννα Γεωργάκη ή αλλιώς “Marixana” για τον κόσμο των social, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού μέσα από το προφίλ της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφήνει το δικό της στίγμα.

Μεγάλωσε στα Τρίκαλα και σπούδασε στο  ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα «Ορχηστική, Δημιουργικός Χορός». Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, επέστρεψε στη γενέτειρα, όπου αρχικά εργάστηκε για τέσσερα χρόνια σε ιδιωτική σχολή, διδάσκοντας δημιουργικό χορό σε παιδιά ηλικίας από τριών έως 7 ετών.

Παράλληλα,  ασχολήθηκε με τον χώρο της εστίασης, κυρίως με τις  δημόσιες σχέσεις, ενώ υπήρξε και συνέταιρος σε δύο επιχειρήσεις του χώρου.  

Όπως σημειώνει και η ίδια «ο κύκλος αυτός έκλεισε  έπειτα από επτά χρόνια και άνοιξε ένας πιο συναρπαστικός. Αυτός, της δημιουργίας οικογένειας».

Είναι μαμά τριών παιδιών, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί με τον σύζυγο της.

«Marixana» ή κατά κόσμον Μαριάννα Γεωργάκη. Μίλησε μας για τα social media και πως γεννήθηκε η ανάγκη να ασχοληθείς ενεργά τα τελευταία χρόνια, έχοντας αναπτύξει μια κοινότητα γυναικών που ανταλλάσσετε απόψεις και προβληματισμού.

Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι τη στιγμή που πήρα αυτή την απόφαση αλλά θυμάμαι και γνωρίζω πως πάντα υπήρχε έντονη η ανάγκη μου για επικοινωνία! Μέσα λοιπόν από το Instagram μου δόθηκε η δυνατότητα να μοιράζομαι σκέψεις, συναισθήματα, απόψεις και προβληματισμούς με γυναίκες που πολλές από αυτές ίσως να μη γνωρίσω ποτέ από κοντά! Έτσι  σταδιακά και έχοντας ψηλά τις αξίες της ειλικρίνειας και του αυθορμητισμού αυτό το μέσο με έκανε να συνδέομαι μαζί τους, να προσφέρω χαρά και να βοηθώ όπου και όπως μπορώ! Να δίνω αξία!

Πολυπράγμων. Σπούδασες στα ΤΕΦΑΑ «Ορχηστική, Δημιουργικός Χορός». Επέστρεψες και εργάστηκες στο αντικείμενο σου, ασχολήθηκες και με τον κλάδο της εστίασης, ενώ τώρα αφιερώνεις στην οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτεις με τον σύζυγο σου. Πόσο εύκολο, αλλά και δύσκολο υπήρξε για σένα το πέρασμα από διάφορους κλάδους.

Τι αποκόμισες από τις αλλαγές αυτές;

 Ξεκινώντας από τις σπουδές μου στα ΤΕΦΑΑ θα πω πως δεν μπορούσα τότε να σκεφτώ ότι θα σπουδάσω κάτι διαφορετικό αλλά από την άλλη δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα ασχοληθώ μόνο με αυτό σε όλη μου τη ζωή… μπέρδεμα; Σίγουρα! Είχα πάντα μια υπέρ-υποστηρικτική πεποίθηση για τον εαυτό μου πως μπορώ να ασχοληθώ με πολλά! Προφανώς και έτσι έγινε γιατί… αυτό παρήγγειλα!

Νιώθω ευγνώμων για ότι έχω κάνει έως τώρα και νιώθω πως σήμερα είμαι το άθροισμα των εμπειριών μου! Πιστεύω βαθιά πως αρκεί να είσαι στη δράση και η ζωή θα σε φέρει στο σκοπό της ζωής σου!

Υπάρχουν δύο  κατηγορίες  ανθρώπων. Αυτοί που λέμε πως «γεννήθηκαν» να είναι αυτό που επαγγέλλονται… το οποίο είναι και ευλογία και υπάρχουν και οι άνθρωποι που το βρίσκουν στη πορεία της ζωής! Σίγουρα ανήκω στη δεύτερη!

Από την εμπειρία σου, ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γυναίκα επιχειρηματίας;

Πιστεύω πολύ στις γυναίκες! Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία, όμως με πολλά στερεότυπα και προκαταλήψεις που δεν επέτρεψαν τις  γυναίκες έως τώρα να εξελιχθούν σε πολλούς τομείς! Η κοινωνία όμως αλλάζει και η επιχειρηματικότητα είναι ένας τομέας στον οποίο οι γυναίκες φαίνεται να διαπρέπουν!

Προκλήσεις θα έλεγα όλες τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχουμε πολλές από εμάς και αποτελούν τροχοπέδη έως ότου εξαλειφθούν στο πέρασμα των γενεών. Όπως για παράδειγμα «οικογένεια και καριέρα δεν πάνε μαζί» ή «η γυναίκα κρατάει το σπίτι» ή το επικό «η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά!» Η γυναίκα μπορεί να είναι ότι αυτή επιλέξει να είναι! Άρα και μια εξαιρετική επιχειρηματίας!

Είσαι μητέρα τριών παιδιών, αλλά αυτό δε φαίνεται να εμποδίζει την ενασχόληση σου, με πράγματα που αγαπάς. Είναι εύκολο να τα συνδυάσεις όλα αυτά;

Είναι κάτι που ακούω συχνά! «Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά!» Προσωπικά θέλω τόσα πολλά να κάνω που νιώθω πολλές φορές ότι κάνω μόνο λίγα από αυτά!

Ο χρόνος έπειτα από την υγεία μας είναι το δεύτερο πολυτιμότερο πράγμα που έχουμε και επειδή είναι κάτι πεπερασμένο, όλοι έχουμε τον ίδιο, στην ουσία δεν κάνουμε διαχείριση χρόνου αλλά διαχείριση προτεραιοτήτων μέσα στον χρόνο μας! Κι αν μέσα εκεί βάλεις μόνο πράγματα που αγαπάς να κανείς τότε νομίζω δεν υπάρχει κούραση! Αγαπώ λοιπόν να ασχολούμαι με τα παιδιά μου, το σπίτι μου, την επιχείρηση μας αλλά και το ινσταγκραμ! Μέσα στη μέρα μου λοιπόν αυτά μοιράζονται και μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά είναι όλα υπέροχα!

Δυο χρόνια πανδημίας και όλα έχουν ανατραπεί σε όλα τα επίπεδα. Εσένα πόσο σε επηρέασε και πόσο άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου και την καθημερινότητα σου;

Η πανδημία μας επηρέασε όλους! Άλλους με θετικό και άλλους με αρνητικό πρόσημο!

Μέσα στην πανδημία λοιπόν νιώθω ευγνώμων που ξεκίνησα ένα υπέροχο ταξίδι στη προσωπική ανάπτυξη παρακολουθώντας την ακαδημία του «Αποφασίζω» και νιώθω πως φόρεσα με αυτόν τον τρόπο ένα ζευγάρι γυαλιά και είδα τον κόσμο και περισσότερο τον ίδιο μου τον εαυτό διαφορετικά! Από τα πρώτα πράγματα που αφομοίωσα λοιπόν και άλλαξαν τον τρόπο σκέψης μου είναι το εξής:

Πάντα στη ζωή θα συμβαίνουν γεγονότα τα οποία δεν θα μπορείς να επηρεάσεις  (βλέπε κορωνοϊό) αυτό όμως που μπορείς να αλλάξεις είναι η στάση σου απέναντι τους! Έτσι θα πω με σιγουριά πως δεν άφησα ποτέ έως τώρα να με επηρεάσει ο φόβος που εντέχνως μας έχουν ποτίσει. Συνέχισα να ψάχνω τον τρόπο κάθε φορά να πάρω και να δώσω το καλύτερο δυνατόν εστιάζοντας πάντα στο θετικό!  Ένας φάρος υπάρχει λοιπόν πάντα και αυτόν ακολουθώ, κάθε μέρα να γίνομαι λίγο καλύτερη από χθες ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες!

Το 2022 είναι πραγματικότητα. Ποια είναι τα σχέδια σου για αυτή τη χρόνια.

Έχω θέσει κάποιους στόχους σε όλους τους τομείς, για την οικογένεια μου, για τη προσωπική μου εξέλιξη αλλά και για την επαγγελματική και εργάζομαι καθημερινά για αυτούς! Ένας από αυτούς αφορά σε μια επιχείρηση που ξεκίνησα τελευταία σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό πρότζεκτ και μέσα από αυτό στόχος μου είναι να βοηθήσω και άλλες γυναίκες να χτίσουν παράλληλα με ότι άλλο κάνουν ένα επιπλέον εισόδημα  με ταυτόχρονη απόκτηση γνώσεων πάνω στην επιχειρηματικότητα, την προσωπική εξέλιξη και την ηγεσία! Είναι κάτι που με  ενθουσιάζει και με κάνει να νιώθω δημιουργική και αισιόδοξη!