Σχολή χορού του Συλλόγου Πολιτιστικής Δράσης και Φίλων Καλλιτεχνικής Παιδείας

Ναταλία Διβάνη και Γιάννης Διβάνης, οι υπεύθυνοι καθηγητές, μια πλούσια παρακαταθήκη στις πλάτες τους πάνω στον έντεχνο χορό στην πόλη των Τρικάλων. Κοινά όνειρα και στόχοι έρχονται να σμίξουν στην αίθουσα!

Ο χορός είναι  το μέσο της καλλιτεχνικής έκφρασης και ένας τρόπος επικοινωνίας μέσω του σώματος. Έτσι μπορούμε να εκφράσουμε διάφορα συναισθήματα! Ένα φυσικό αντίδοτο για την ίδια μας την ψυχή. Πρέπει να καταλάβουμε πως  η ενασχόληση του παιδιού με τον χορό δεν είναι απλά πως πηγαίνω το παιδί μου κάπου να μάθει χορό. Είναι πολλά περισσότερα. Τα παιδιά μέσα από αυτό κερδίζουν αρκετά οφέλη  όπως αυτοαντίληψη, αυτοεκτίμηση, ενσυναίσθηση,  αρμονική ανάπτυξη ψυχοσωματικών ικανοτήτων. Ο χορός αφορά και το σώμα και το πνεύμα και έτσι συμβάλλει στη διάπλαση του κόσμου του παιδιού.

Στη σχολή διδάσκονται τα δύο είδη του έντεχνου χορού, το κλασσικό μπαλέτο και  ο σύγχρονος χορός . Το παιδί στον κόσμο της σχολής θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την μουσική, τον αυτοσχεδιασμό  και να γίνει μέλος μιας ομάδας! Έτσι αποκτά την αυτοπεποίθηση ώστε μελλοντικά να ξεδιπλώσει το ταλέντο του.

Κύριοι στόχοι μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν πρώτα από όλα το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθούν, να γίνουν μια ομόψυχη ομάδα γιατί στις δύσκολες μέρες της κοινωνίας μας είναι πολύ σημαντικό να μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά και ειρηνικά με τα άλλα μέλη της ομάδας, να μάθουμε στα παιδιά να εμπιστεύονται, εκεί ο δάσκαλος είναι αυτός που θα κλιθεί με τον μεγάλο του ρόλο να εμπνεύσει και κάνει να αγαπήσει το παιδί το χορό και όχι να το αποθαρρύνει . Έπειτα το παιδί κάθε χρόνο θα αρχίσει να ξεδιπλώνει όλο και περισσότερο το πάθος και την αγάπη που θα έχει πάρει στις πρώτες τάξεις του χορού. Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα παιδιά εάν έχουν πάρει αγάπη θα μπορέσουν να κάνουν θαύματα γιατί σαν φράση που μας ακολουθεί είναι το ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ για κανένα μας. Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε πολλά, για αυτό και τα παιδιά αξίζουν πολύ αγάπη και είμαστε έτοιμοι να τους την δώσουμε απλόχερα.