5 Όμορφα DIY διακοσμητικά με γυάλινα βαζάκια

Πολλές φορές αναζητάς μοναδικά και ιδιαίτερα διακοσμητικά για κάθε γωνιά του σπιτιού, που δεν κοστίζουν και μια περιουσία. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα, τη δίνει το DIY. Με το να φτιάξεις μόνος σου το διακοσμητικό, ιδίως όταν επιλέγεις αντικείμενα που έχεις στο σπίτι, εξοικονομείς χρήματα και δημιουργείς κάτι μοναδικό. Αυτό ακριβώς θα πετύχεις και με τα διακοσμητικά γυάλινα βαζάκια. Βάζα από μέλι, μαρμελάδες ή άλλα τρόφιμα, θα πάρουν ζωή και θα αποκτήσουν την μορφή ενός διακοσμητικού!

Θέλεις να μάθεις το πως; Δες παρακάτω  5 όμορφα DIY διακοσμητικά με γυάλινα βαζάκια και πάρε έμπνευση για να δημιουργήσεις τα δικά σου!

Πολύχρωμα βαμμένα βαζάκια

πολύχρωμα βαμένα γυάλινα βαζάκια με λουλούδια

Τι πιο απλό και εύκολο από το να βάψεις τα βαζάκια για να τους δώσεις μια άλλη εικόνα. Κι’ όμως, μερικές πινελιές μπορούν να δώσουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Επίλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα, βάψε τα βαζάκια σου και ολοκλήρωσε τη διακόσμηση τους με λίγο σπάγκο σε φυσικό χρώμα. Μπορείς να τοποθετήσεις σε κάθε άδεια γωνιά του σπιτιού και να τα γεμίσεις με ό,τι επιθυμείς. Μιας και η άνοιξη πλησιάζει, χρησιμοποίησε τα για βάζα διάφορων λουλουδιών!

Κερί με μακραμέ

γυάλινο βαζάκι με κερί και διακόσμηση από μακραμέ

Το μακραμέ έχει κερδίσει έδαφος στη διακόσμηση και όχι άδικα, αφού δίνει μια όμορφη boho αλλά και ρομαντική διάθεση. Άλλαξε εντελώς εμφάνιση στα άδεια και σκέτα βαζάκια, ντύνοντας τα με όμορφους κόμπους μακραμέ. Χρησιμοποίησε τα σαν κεριά, σαν βάζα λουλουδιών, σαν θήκες για μολύβια ή για ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Μίνι φωτιστικά με λαμπάκια μπαταρίας

χέρι κρατάει γυάλινο βάζο με φωτάκια

Δώσε  φως σε κάθε κρυφή γωνιά του σπιτιού δημιουργώντας αυτά τα πολύ εύκολα και οικονομικά μίνι φωτιστικά. Η υλοποίηση είναι πολύ απλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις λαμπάκια μπαταρίας , κατά προτίμηση σε θερμό φωτισμό, και να τα τοποθετήσεις μέσα στο βάζο. Τοποθέτησε το στο υπνοδωμάτιο, στο σαλόνι, στην είσοδο ακόμα και στο μπάνιο!

Κρεμαστά βαζάκια

Αυτά τα διακοσμητικά γυάλινα βαζάκια μπορείς να τα κάνεις υπέροχα βάζα λουλουδιών. Δώσε τους μια διαφορετική πνοή κάνοντας τα κρεμαστά. Πώς; Επίλεξε μια ξύλινη επιφάνεια και βάψε την στο χρώμα της επιλογής σου. Με ειδικό στήριγμα βάλε τα βάζα επάνω και φτιάξε κρεμαστά βαζάκια με λουλούδια. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Vintage διακοσμητικά με λεβάντες

vintage γυάλινα βαζάκια σε λευκό χρώμα με λεβάντες

Οι λεβάντες είναι ένα πανέμορφο αρωματικό φυτό που έχει και πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση. Μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό καιρό αλλά κυκλοφορούν και πολλές ψεύτικες παραλλαγές στην αγορά που πλησιάζουν αρκετά τις αληθινές λεβάντες. Εάν θέλεις μια ρομαντική vintage διακόσμηση, τότε αυτή η επιλογή είναι για εσένα. Βαμμένα ζαχαρί βαζάκια, σπάγκος σε φυσικό χρώμα και μερικές λεβάντες ολοκληρώνουν αυτό το πανέμορφο διακοσμητικό!

exypnes-idees.gr