Ανακοίνωση για τη διάθεση μέρους του συγκεντρωθέντος χρηματικού ποσού του κουμπαρά των αδέσποτων και καταμέτρηση της 2ης Φιλοξενίας του

Α. ” Διάθεση χρηματικού ποσού”

Η ομάδα εθελοντών των αδέσποτων της Καλαμπάκας “Angels With Paws Meteora GR”, με τη δημιουργία της,τον Οκτώβριο του 2021, είχε τοποθετηθεί για τη διαφάνεια που θα διατηρεί στη διαχείριση οποιασδήποτε μορφής βοήθειας.
Μετά την ανακοίνωση του ποσού που συγκεντρώθηκε από την 1η Φιλοξενία του κουμπαρά στο διάστημα των Χριστουγέννων (187,040€), δόθηκαν :
1) 70€ ,για θεραπεία λεισμανίασης, σκυλίτσας που μαζεύτηκε από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο, που μόλις ενημερώθηκε για τη σοβαρότητα της υγείας της, τη μετέφερε στον Κτηνίατρο του Δήμου. Εκεί, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις που έγιναν όπως ορίζει ακριβώς ο νόμος και τηρώντας το πρωτόκολλο, η ομάδα παραχώρησε το παραπάνω χρηματικό ποσό για τη θεραπεία λεισμανίασης με ειδικές ενέσεις που δε χορηγούνται από τους Δήμους. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάποιες θεραπείες δεν είναι εφικτό να καλυφθούν από τους Δήμους. Επιπλέον, ο υπεύθυνος κτηνίατρος του Δήμου, αντιμετώπισε με σοβαρότητα και ευαισθησία το θέμα ,για αυτό δεν αρκέστηκε μόνο στην τυπική θεραπεία της σκυλίτσας, αλλά τη φιλοξένησε στο Κτηνιατρείο για μεγάλο χρονικό διάστημα καλύπτοντας και την τροφή της. Μετά από ενάμιση μήνα, η σκυλίτσα, “Αλίκη”, τα κατάφερε και στάθηκε πολύ τυχερή καθώς υιοθετήθηκε από συμπολίτισσά μας και έτσι μετά από όσα πέρασε, δε θα αναγκαστεί να επιστρέψει στον δρόμο.
2) 50€ για ακτινογραφία αδέσποτου σκύλου που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρίσκεται στο κυνοκομείο σε ειδικό χώρο για να παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας του.
Σημειώνεται, πως για όλα τα παραπάνω χρήματα που δόθηκαν , υπάρχουν στο αρχείο οι αντίστοιχες αποδείξεις.

Β. “Καταμέτρηση της 2ης Φιλοξενίας του κουμπαρά”

Η 2η Φιλοξενία, στις επιχειρήσεις “Qahuww” και “Bonjour Café Meteora”, συγκέντρωσαν το ποσό των 88,080€ το οποίο θα παραλάβει όπως ορίζεται ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ως ομάδα και τις δύο επιχειρήσεις που φιλοξένησαν την “ιδέα”μας από την πρώτη στιγμή.

Να σημειωθεί, ότι στην επιχείρηση “Ταξίμι”, Μεζεδοπωλείο στην Πλατεία Δημουλά, τοποθετήθηκε ένας δεύτερος κουμπαράς,ύστερα από επιθυμία του υπεύθυνου και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά, καθώς ο συγκεκριμένος κουμπαράς θα βρίσκεται μόνιμα εκεί.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον σύλλογο Φ.Υ.Σ.Ι.Κ.Α που εντοπίζει τις όποιες ανάγκες και μας ενημερώνει, καθώς σπεύδει με κάθε τρόπο να βοηθήσει έμπρακτα σε ανάγκες αδέσποτων με πολλούς τρόπους και είναι χαρά μας που συνεργαζόμαστε, έχοντας κοινό στόχο.
Οι θεραπείες αδέσποτων, οι υπεύθυνες υιοθεσίες, η επικοινωνία και η γνωστοποίηση της ομάδας μέσω των social media,καθώς και η συνεχής ενημέρωση στα όποια προβλήματα , είναι από τα βασικότερα που πρέπει να αναγνωριστούν από τους πολίτες της Καλαμπάκας, τονίζοντας πως οι εθελοντές που απαρτίζουν την ομάδα, δεν εξυπηρετούν κανέναν πολιτικό σκοπό και κανένα προσωπικό συμφέρον. Φιλοσοφία της ομάδας είναι να υπάρχει συνεργασία μόνον, με όσους επιθυμούν άδολα να προσφέρουν στα αδέσποτα και να αποστασιοποιείται από προστριβές, και διαμάχες που έχουν κουράσει την τοπική κοινωνία εδώ και και χρόνια. Ο στόχος για την ομάδα είναι ένας και όποιος πολίτης επιθυμεί να δει τη βελτίωση και την εξέλιξη στο θέμα των αδέσποτων ,μπορεί να το διαπιστώσει και με μια απλή επίσκεψη στο Δημοτικό Κυνοκομείο, το όποιο έχει μια αξιοπρεπή και υγιή εικόνα συγκριτικά με άλλα κυνοκομεία της χώρας μας.

“Στο άμεσο μέλλον θα ανακοινωθούν οι δράσεις της ομάδας μας, καθώς θα ανοίξει η τουριστική περίοδος στον Δήμο Μετεώρων και σχεδιάζεται η συνεργασία μας με επιχειρήσεις της πόλης, που επιθυμούν να προβάλουν την ευαισθησία και τον σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και στα αδέσποτα. Έως τότε ευχαριστούμε θερμά τα Μέσα Ενημέρωσης που μας στηρίζουν και όσους αγκάλιασαν την “ιδέα” της εθελοντικής μας ομάδας.”


Με εκτίμηση, εθελοντές της “Angles With Paws Meteora Gr”.