Ταξιδεύεις για πρώτη φορά με τον σύντροφό σου; Τα Dos και τα Don’ts

Μην είσαι η σπαστικιά της παρέας και ζήσε το ταξίδι στο 100% (αν δε θέλεις να πάρει το πρώτο αεροπλάνο για να γυρίσει πίσω!).

Το τριήμερο της 25ης πλησιάζει και αν έχεις σχέση, το πιθανότερο είναι να έχετε ήδη κανονίσει μία εκδρομούλα ή ένα ταξίδι στο εξωτερικό. 

Λένε ότι το να ταξιδέψεις με κάποιον για πρώτη φορά μπορεί να αποκαλύψει πολλά για εσένα ως άτομο – και για τον άλλον, φυσικά, αλλά εδώ θα αναλύσουμε εσένα! Βρίσκεσαι σε μια άλλη πόλη, έρχεσαι σε επαφή με έναν νέο πολιτισμό και ζεις πρωτόγνωρες εμπειρίες. Όλα αυτά μπορεί να αναδείξουν είτε τον… άγγελο είτε τον διάβολο που κρύβεις μέσα σου!

Είτε είσαι από τις γυναίκες που γυρνούν από μουσείο σε μουσείο και θέλουν να δουν κάθε αξιοθέατο της πόλης, είτε από εκείνες που χαλαρώνουν στο ξενοδοχείο πίνοντας κοκτέιλ στην πισίνα, είναι σημαντικό να θυμάσαι και να τηρήσεις ορισμένα πράγματα, ώστε να μην αποβεί… μοιραίο αυτό το ταξίδι για τη σχέση σου!

Για να γλιτώσεις, λοιπόν, τα χειρότερα και να ευχαριστηθείτε και οι δύο το ταξίδι σας, έφτιαξα για εσένα μία λίστα με τα κυριότερα Dos και Don’ts για το πρώτο ταξίδι με τον αγαπημένο σου. Δώσε βάση!

The Dos:

#1. Κράτα τα πράγματα… δίκαια 

Είναι αναπόφευκτο ότι και οι δύο θα έχετε κάποιες διαφορές στη λίστα με τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε. Θα πρέπει ο καθένας να φτιάξει μια λίστα με τα τρία κορυφαία μέρη που θέλει οπωσδήποτε να πάει και να βεβαιωθείτε ότι πήγατε και στα έξι.

#2. Κάνε υπομονή… κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός

Το ρητό που λέει «Η υπομονή είναι το κλειδί που λύνει όλα τα προβλήματα» δε θα μπορούσε να ισχύει περισσότερο όταν βρίσκεσαι σε ένα ταξίδι και αρχίζεις να εκνευρίζεσαι με τον σύντροφό σου. Είτε πρόκειται για μικρές ιδιορρυθμίες του που αρχίζεις να παρατηρείς τώρα που είστε 24 ώρες το 24ωρο μαζί, είτε πρόκειται για κάτι πιο σημαντικό, να θυμάσαι ότι μία – ή και περισσότερες! – βαθιά ανάσα μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Μην αφήσεις τα νεύρα σου να χαλάσουν το ταξίδι σας! 

#3. Βγάλτε φωτογραφίες μαζί

Μην είσαι το… ξινό άτομο που δε θέλει να βγάλει φωτογραφίες. Ζείτε στιγμές που σίγουρα θα αναπολείς στο μέλλον και θα θέλεις να υπάρχουν χειροπιαστές αναμνήσεις. 

#4. Πες «ναι» σε νέες εμπειρίες και δραστηριότητες

Ταξίδεψες για κάποιο λόγο, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό ζήσ’ το στο 100%! Αν σου προτείνει ο σύντροφός σου να κάνετε κάτι που είναι… έξω από τα νερά σου και πρόκειται για μία εμπειρία που δεν μπορείτε να ζήσεσε στην πόλη όπου μένετε, άδραξε την ευκαιρία να τη βιώσεις!

#5. Να είσαι στην ώρα σου

Ξέρω, ξέρω… Θέλεις να κάνεις μπούκλες το μαλλί, να κάνεις το τέλειο μακιγιάζ και να βγάλεις selfies στον καθρέφτη του μπάνιου πρν φύγετε από το ξενοδοχείο. Όμως καλό είναι να τηρήσεις το πρόγραμμα που έχετε ορίσει και να είσαι στην ώρα σου. Στην ανάγκη, ξύπνα μία ώρα νωρίτερα!

The Don’ts:

#1. Μη μαλώσεις για ασήμαντα πράγματα, όπως το τι και πού θα φάτε

Είναι φαγητό, όχι το τέλος του κόσμου!

#2. Μην πετάς τα πράγματά σου από εδώ και από εκεί

Προσπάθησε να μην είσαι το πιο ακατάστατο άτομο στο δωμάτιο, γιατί αυτό… μόνο καλές εντυπώσεις δε θα αφήσει.

#3. Μη ζητάς συνέχεια πράγματα 

Δεν είναι και το πιο χαριτωμένο πράγμα του κόσμου να ζητάς να ακούτε Ariana Grande όλη την ώρα στο αυτοκίνητο που έχετε νοικιάσει, όταν ο άλλος την απεχθάνεται!

#4. Μην κάνεις συνέχεια παράπονα

Κανείς δε θέλει ένα άτομο δίπλα του που παραπονιέται για τα πάντα – από την ουρά έξω από το μουσείο μέχρι τον καφέ που δεν είναι έτσι όπως θα τον ήθελες. Εστίασε στα θετικά που συμβαίνουν σε αυτό το ταξίδι.

#5. Μην είσαι όλη την ώρα στο κινητό σου

Δεν έκανες αυτό το ταξίδι για να ασχολείσαι συνεχώς με το κινητό σου! Ναι, βγάλε φωτογραφίες και stories, αλλά όχι όλη την ώρα. Και μόλις το κάνεις, βάλε το κινητό σου ξανά μέσα στην τσάντα σου. Απόλαυσε τη βόλτα σας και δημοσίευσε τις φωτογραφίες σου στο Instagram το βράδυ που θα ξαπλώσεις στο κρεβάτι. 

queen.gr