Πώς θα φτιάξετε τη γωνία μελέτης για το παιδί

Το να βάλετε το παιδί να διαβάσει δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό όμως, που μπορεί να βοηθήσει – εκτός από την ρουτίνα – είναι να δημιουργήσετε ένα μικρό χώρο, ακόμα και μια γωνία μελέτης, όπου θα μπορεί να συγκεντρώνεται για όσο χρειάζεται και να τελειώνει το διάβασμα του.

Πώς θα φτιάξετε τη γωνία μελέτης

Για την γωνία μελέτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος και extra bonus μπορείτε να την «μετακινήσετε», όποτε θέλετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο βολεύει το παιδί ή εσάς.

Επιλέξτε τη σωστή περιοχή/δωμάτιο

Πρώτον, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον κατάλληλο χώρο για τη γωνιά μελέτης. Κανένα παιδί δεν θέλει να είναι στριμωγμένο για αυτό βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για να κινείται το παιδί σας εάν είναι απαραίτητο, και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει χώρος για ένα γραφείο και μια καρέκλα.

Το καλύτερο δωμάτιο για ένα περιβάλλον μελέτης είναι αυτό που απομακρύνεται από άλλους αντιπερισπασμούς.

Κρατήστε το παιδί σας μακριά από το δωμάτιο της οικογένειας ή της τηλεόρασης όπου μπορεί να αποσπάται από τον θόρυβο. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποφύγετε να επιλέξετε ένα δωμάτιο που μπορεί να είναι υπερβολικά εκτεθειμένο στον ήχο της κυκλοφορίας.

Εστιάστε στα απαραίτητα

Μόλις επιλέξετε τον τέλειο χώρο, σκεφτείτε τα έπιπλα που χρειάζεστε για το παιδί. Ξεκινήστε αναζητώντας ένα γραφείο και μια καρέκλα που είναι εργονομικά σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στο παιδί. Θυμηθείτε, τα παιδιά έχουν διαφορετικές απαιτήσεις στάσης από τους ενήλικες.

Ίσως αξίζει να ζητήσετε από το παιδί να έρθει μαζί σας για να βρει μια καρέκλα που να του ταιριάζει.

Τα επιτοίχια γραφεία που διπλώνουν είναι ιδανικά και για μικρούς χώρους, οπότε μην ανησυχείτε αν πρέπει να τοποθετήσετε τη γωνιά μελέτης σας σε ένα τμήμα ενός δωματίου. Μόλις απομακρύνετε το γραφείο και την καρέκλα, μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε πόσο χώρο σας περισσεύει για πράγματα όπως ράφια ή άλλα αξεσουάρ.

imommy.gr