Οι 10 ωραιότερες λίμνες στην Ευρώπη- (Εσύ ακόμη να τις επισκεφθείς;)

Οι λίμνες της Ευρώπης αποτελούν ιδανικούς ανοιξιάτικους προορισμούς για όσους θέλουν ένα μέρος για να χαλαρώσουν και να δροσιστούν χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να παραμείνες fit αφού σε αρκετές από αυτές μπορείς να κάνεις διάφορα sports και δραστηριότητες. Οι διακοπές σε μία λίμνη έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας επανασυνδέουν με τη φύση, παρέχοντας μας μοναδικές εμπειρίες και εικόνες.

10 λίμνες στην Ευρώπη που αξίζει να επισκεφθείς φέτος

Ορισμένες είναι γνωστές στο ευρύ κοινό και πολυφωτογραφημένες ενώ άλλες παραμένουν άγνωστες σε πολύ κόσμο. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακάλυψεις 10 από τις ομορφότερες λίμνες στην Ευρώπη.

-Λίμνη Como, Ιταλία

Η λίμνη Comο είναι μια από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης. Το Comο είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, που μπορούν να δοκιμάσουν θαλάσσιο σκι, wakeboarding, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, ακόμη και καταδύσεις. Στις όχθες ένα φόντο καταπράσινων βουνών περιμένει τους πεζοπόρους και τους εξερευνητές ενώ μπορείς να κάνεις πεζοπορία στην περιοχή όλο το χρόνο. Ακριβώς έξω από τις μεγαλοπρεπείς βίλες και τα πολλά καφέ της πόλης, υπάρχουν πολλά αγροκτήματα (τα περισσότερα από τα οποία είναι ανοιχτά στους επισκέπτες) που παράγουν τα πάντα, από ελαιόλαδο μέχρι μέλι και τυρί.

-Λίμνη Geneva, Ελβετία

Η λίμνη Geneva σε σχήμα ημισελήνου βρίσκεται στις Άλπεις, ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας και προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο. Μία από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές της λίμνης είναι η δυτική ακτή, η οποία βρίσκεται απέναντι από τις χιονισμένες κορυφές του Mont Blanc. Παρά τη θέση της απέναντι στις χιονισμένες Άλπεις, τα νερά της λίμνης είναι αρκετά ζεστά μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

-Λίμνη Bled, Σλοβενία

Τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Bled είναι μόνο ένα από τα πολλά αξιοθέατα της. Βρίσκεται στις Ιουλιανές Άλπεις στη βορειοδυτική Σλοβενία και είναι περισσότερο γνωστή για το μικροσκοπικό νησί στο κέντρο της. Το βορειοανατολικό τμήμα της λίμνης εξακολουθεί να προσφέρει πρόσβαση σε ιαματικές πηγές και οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο στις όχθες για να δοκιμάσουν θεραπείες ευεξίας ή να απολαύσουν την ιδιωτική παραλία.

-Λίμνη Ηallstatt, Aυστρία

Με βάθος 125 μέτρων, καθαρά νερά και πλούσιο οικοσύστημα, η λίμνη αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για δύτες. Διατίθενται επίσης προς ενοικίαση βάρκες με κωπηλασία και ποδήλατο, ενώ όσοι έχουν πάθος για πεζοπορία μπορούν να κατευθυνθούν στις απότομες πλαγιές. Η λίμνη Hallstatt προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

-Λίμνη Λουκέρνη, Ελβετία

Γνωστή και ως η λίμνη των τεσσάρων καντονιών, η λίμνη της Λουκέρνης είναι η πιο γραφική λίμνη της Ελβετίας. Η κρουαζιέρα στη λίμνη Λουκέρνη με ιστορικά ατμόπλοια με κουπιά είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εκτιμήσεις την ομορφιά της φύσης.

-Λίμνη Plitvice, Κροατία

Με μια έκταση σχεδόν 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων και επτά διαφορετικές διαδρομές για να περιηγηθείς, το Plitvice προσφέρει εξαιρετική φυσική ομορφιά που απλά ζητάει να την εξερευνήσεις. Η κωπηλασία επιτρέπεται στη μεγαλύτερη λίμνη, την Kozjak όλο το χρόνο.

-Λίμνη Annecy, Γαλλία

Με βάθος μόλις 82 μέτρων, η λίμνη Annecy είναι ρηχή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές λίμνες, τα καταγάλανα νερά της που κόβουν την ανάσα είναι ιδανικά για κολύμπι. Η λίμνη Annecy περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά και πολλές αμμώδεις παραλίες και είναι μια εκπληκτική αντίθεση χρωμάτων και υφών.

-Λίμνη Garda, Ιταλία

Η λίμνη Garda φιλοξενεί πολλά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης Isola del Garda. Κάποτε χρησιμοποιήθηκε ως ρωμαϊκός χώρος ταφής, τώρα φιλοξενεί μια βενεζική νεογοτθική βίλα που περιβάλλεται από επίσημους περιποιημένους κήπους. Η περιοχή γύρω από τη λίμνη έχει ένα ήπιο κλίμα που την καθιστά ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

-Λίμνες Kilarney, Ιρλανδία

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θαυμάσεις την αληθινή ομορφιά των λιμνών είναι να απομακρυνθείς από αυτές. Σχεδόν 19 χιλιόμετρα μακριά από τις λίμνες βρίσκεται το Ladies View, μια γραφική θέα και ένα από τα πιο διάσημα φωτογραφικά σημεία στην Ιρλανδία.

-Λίμνη Hornindalsvatnet, Νορβηγία

Με βάθος 514 μέτρων, η Hornindalsvatnet δεν είναι μόνο η βαθύτερη λίμνη της Ευρώπης αλλά και η μοναδική στην ήπειρο με βάθος μεγαλύτερο από 500 μέτρα. Κατέχει τη 12η θέση στον κόσμο σε βάθος. Το νερό είναι τόσο καθαρό, που μπορείς να κάνετε κανό ή να κολυμπήσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

queen.gr