Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο;

Στην πραγματικότητα, τα μαθήματα μπαλέτου μπορούν να προσφέρονται σε παιδιά ηλικίας δύο έως τριών ετών, αν και αυτά είναι συνήθως διασκεδαστικά εισαγωγικά μαθήματα όπου δεν αναμένονται πολλά από το παιδί (εγώ ξεκίνησα μαθήματα μπαλέτου στα τρία μου, και έκανα μόνο κωλοτούμπες σε στρώμα.

Κανονικά, είναι καλή ιδέα οι γονείς να είναι παρόντες στα μαθήματα για ένα τόσο μικρό παιδί. Ορισμένες τάξεις είναι ακόμη και τύπου «μαμά και παιδί», όπου συμμετέχουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε το παιδί σας μπαλέτο;

Μία από τις καλύτερες ηλικίες για να ξεκινήσει το παιδί σας μπαλέτο είναι η ηλικία των 4 ή 5 ετών.

Ποια ηλικία είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε το μπαλέτο;

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τις ικανότητές σας, το μπαλέτο είναι για όλους και ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να μαθαίνετε μπαλέτο ως ενήλικας.

Τα μαθήματα μπαλέτου που εστιάζουν περισσότερο στην τεχνική παρά στη διασκέδαση απαιτούν συνήθως το παιδί να επιδείξει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ωριμότητας. Θα πρέπει να μπορεί να παίρνει οδηγίες, να δίνει προσοχή, να ακούει και να δέχεται ήπια κριτική. Αυτές οι δεξιότητες δεν κατακτώνται σε παιδιά τριών ή τεσσάρων ετών, στις περισσότερες περιπτώσεις, αν και ορισμένα παιδιά αποτελούν εξαιρέσεις.

ballet

Photo by ALEXANDRE DINAUT on Unsplash

Ένα παιδί που αγαπά πραγματικά το μπαλέτο μπορεί να λατρεύει έναν δάσκαλο και να προσφέρει την προσοχή του/της, και αυτά είναι συχνά τα παιδιά που συνεχίζουν να κάνουν καριέρα στο μπαλέτο, αν ο θαυμασμός και η αγάπη τους ταιριάζουν με τις ικανότητές τους.

Η δασκάλα του μπαλέτου συχνά γίνεται μια δεύτερη μαμά για το παιδί, και το μαθαίνει πειθαρχία και αυτοέλεγχο.

Τα μαθήματα μπαλέτου πρέπει να είναι προσανατολισμένα στην ηλικιακή ομάδα του παιδιού και δεν πρέπει να έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την παιδική συμπεριφορά.

Οι γονείς θα πρέπει να διερευνήσουν αρκετές σχολές μπαλέτου, καθώς και εισαγωγικά μαθήματα, για να βρουν αυτό που θα αρέσει περισσότερο στο παιδί τους. Κάθε τάξη μπορεί να ορίζει όρια ηλικίας ή μπορεί να εναπόκειται στον γονέα να αποφασίσει εάν το παιδί είναι αρκετά ώριμο για να παρακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μάθημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της τάξης και την ατομική ωριμότητα του παιδιού σας είναι το κλειδί. Επίσης, σταθμίστε το ενδιαφέρον του παιδιού για το μπαλέτο, γιατί ένα παιδί που δεν γοητεύεται ιδιαίτερα με αυτή τη μορφή χορού μπορεί να μην απολαμβάνει τα μαθήματα μπαλέτου, ακόμα κι αν είναι χαλαρά δομημένα. Τότε θα πρέπει να βρείτε την κλίση του παιδιού σας, γιατί ο σκοπός είναι το χαμόγελο του, πέρα από την σωματική και πνευματική του άσκηση.

mothersblog.gr