Οι 10 ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης για ένα αξέχαστο ταξίδι με τις κολλητές σου

Η άνοιξη είναι από τις ωραιότερες εποχές του χρόνου. Ο καλός καιρός, ο ήλιος που λάμπει και η μέρα που ολοένα και μεγαλώνει είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μας «ανοίγουν» την όρεξη για να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Και τι πιο όμορφο και fun από ένα ταξίδι εν μέσω άνοιξης!

Μιας που δύο χρόνια στερήθηκες – λόγω της πανδημίας- τα ταξίδια τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να τα απολαύσεις. Κι αν η παρέα αποτελείται από εσένα και τις καλύτερές σου φίλες, ποιος τη χάρη σας! Ένα girls’ trip είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε εσένα, αλλά και στις κολλητές σου που μπορεί λόγω υποχρεώσεων να μην τις βλέπεις καθημερινά και να σου λείπουν. Κι αν αναρωτιέσαι πού μπορείτε να πάτε, παρακάτω σου έχω όχι μία, όχι δύο, αλλά… 10 προορισμούς στην Ευρώπη που είναι ιδανικοί για κοριτσοπαρέα.

Οι 10 πόλεις που θα σου χαρίσουν το απόλυτο girls’ trip

Παρίσι

Μη διστάσεις να κλείσεις εισιτήρια και ξενοδοχείο στο Παρίσι θεωρώντας ότι απευθύνεται μόνο σε ερωτευμένα ζευγάρια. Μπορεί αυτό να ισχύει απόλυτα, όμως η γαλλική πρωτεύουσα είναι και ένας τέλειος προορισμός για εσένα και τις φίλες σου. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα τοπικά και υπέροχα κρασιά, να επισκεφθείτε το Λούβρο και τον Πύργο του Άιφελ, να εξερευνήσετε τη νυχτερινή διασκέδαση και τα καμπαρέ, αλλά να γίνετε κι εσείς για λίγο Γαλλίδες… ποζάροντας στα ρομαντικά καφέ με τις ταπετσαρίες λουλουδιών. Εννοείται ότι δεν πρέπει να παραλείψετε να κάνετε μια βραδινή βαρκάδα στον Σηκουάνα.

Στοκχόλμη

Το καλό φαγητό και τα κοκτέιλ είναι μόνο δυο καλοί λόγοι για να πας με τις φίλες σου στην πρωτεύουσα της Σουηδίας. Μην αμελήσετε, βέβαια, να βγάλετε φωτογραφίες στα πλακόστρωτα δρομάκια και στα κτίρια σε χρώμα ώχρας που θα… εκτοξεύσουν το Instagram σας.

Η Στοκχόλμη έχει, επίσης, 14 νησιά, οπότε γιατί να μην οργανώσεις με τις κολλητές σου και μια ημερήσια εκδρομή σε κάποιο από τα νησιά, και να περάσετε τη μέρα σας στο σκάφος, ξαπλώνοντας στον ήλιο, κάνοντας κολύμπι και πικνίκ;!

Bad Ragaz

Αν ψάχνεις ένα μέρος στο οποίο θα «γεμίσεις» τις μπαταρίες σου και θα ξεκουραστείς με τις κολλητές σου, αυτό είναι το Bad Ragaz της Ελβετίας. Βρίσκεται μόλις μία ώρα από τη Ζυρίχη και είναι γνωστό για τα ανανεωτικά spa και τη φύση που σε χρόνο dt θα αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σου.

Βαρκελώνη

Κάνε το εικόνα… Ένα μπουκάλι κρασί, τα ποτήρια σας, τορτίγια, τάπας και άλλες ισπανικές λιχουδιές στο τραπέζι κι εσύ με τις φίλες σου να κάνετε κους κους και να γελάτε με την ψυχή σας. Περπατήστε, επίσης, στον υπαίθριο πεζόδρομο La Rambla, μέχρι να συναντήσετε τη La Boqueria, μια γιγάντια υπαίθρια αγορά τροφίμων. Πάρτε μερικά μεσημεριανά καλούδια και ανεβείτε στην παραλία, Playa de la Barceloneta. Πραγματικά, δεν θα θέλετε να γυρίσετε πίσω!

Πράγα

Με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα κάστρα και τις γέφυρες στην Πράγα, θα νιώσετε με τις φίλες σου σαν να έχετε «τρυπώσει» στη μεσαιωνική εποχή. Επισκεφθείτε την πλατεία της Παλιάς Πόλης, ανακαλύψτε τις γοτθικές εκκλησίες, θαυμάστε τα πολύχρωμα κτίρια σε στυλ μπαρόκ. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια παύση για να ακούσετε μουσικούς του δρόμου και να ψωνίσετε μπιχλιμπίδια.

Συνέχισε στην gallery και δες άλλους 5 ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι οποίοι είναι ιδανικοί για να ταξιδέψεις με τις φίλες σου.

Μονακό: Ένα ταξίδι στη Γαλλική Ριβιέρα και αυτή η θέα στη Μεσόγειο θάλασσα μόνο μαγικές στιγμές μπορεί να χαρίσει σε εσένα και τις φίλες σου. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τον κήπο που χτίστηκε στη μνήμη της Αμερικανίδας star του σινεμά, Grace Kelly.

Biarritz: Σας αρέσει το surf και γενικά τα θαλάσσια σπορ; Το Biarritz στη Γαλλία σάς καλεί να το επισκεφθείτε. @stanny.mood

Λονδίνο: Κλασική αξία! Επισκέψου με τις φίλες σου το London Eye, το Παλάτι του Buckingham και διασκεδάστε στις pubs και στα bars της πόλης.

Άμστερνταμ: Τα κανάλια, οι γέφυρες, τα γραφικά στενάκια, οι ποδηλατάδες, οι χρωματιστές τουλίπες θα σου χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τις κολλητές σου.

Βερολίνο: Το Βερολίνο φιλοξενεί μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ευρώπης — από το περίφημο Μνημείο του Ολοκαυτώματος μέχρι το Τείχος του Βερολίνου, υπάρχουν πολλά να κάνετε και να δείτε στην πόλη με τις φίλες σου. Γνωρίστε την ιστορία της πόλης, αλλά αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε και τη διασκεδαστική πλευρά του Βερολίνου. Θα είστε στη Γερμανία, οπότε μπορείτε να πιείτε άφθονη μπύρα, αλλά και να απολαύσετε βόλτες με ποδήλατο στην πόλη.

queen.gr