Πως να δώσεις ξανά ζωή σε ένα παλιό έπιπλο

Δεν είναι παράξενο να έχει βρεθεί στα χέρια σου ένα παλιό έπιπλο, το οποίο όμως μπορεί να έχει συναισθηματική αξία για εσένα. Βέβαια, μπορεί απλά να σου αρέσει και να μη σου πάει η καρδιά να το πετάξεις. Όπως και να έχει, εσύ μπορείς να το δώσεις ξανά ζωή με μερικές απλές ιδέες.

Δώσε μια άλλη πνοή στο αντικείμενο που έχεις. Κάνε το να φαίνεται αλλιώς, να έχει άλλη αισθητική και να σου ταιριάζει απόλυτα. Η αναπαλαίωση αποτελεί μια άκρως οικολογική διαδικασία και δεν είναι κακό να την δοκιμάσεις. Συνέχισε να διαβάζεις και δες πως να δώσεις ξανά ζωή σε ένα παλιό έπιπλο!

Κάνε ένα παλιό έπιπλο να ξαναζωντανέψει!

1. Βάψε το

κίτρινη καρέκλα και κομοδίνο

Τίποτα δεν δίνει ξανά ζωντάνια σε ένα παλιό έπιπλο όπως ένα χέρι φρέσκο βερνίκι. Μάλιστα, μπορείς να παίξεις και λίγο και να το βάψεις σε ένα χρώμα εντελώς έξω από τα νερά του αρχικού χρώματος. Εάν για παράδειγμα έχεις μια παλιά ξύλινη καρέκλα, μπορείς να την βάψεις σε ένα έντονο χρώμα και να την διακοσμήσεις στον κήπο, δίνοντας της μια νέα πνοή.

2. Αλλαγή στις λεπτομέρειες

πόμολα συρταριέρας

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά στο κάθε τι. Όταν λέμε λεπτομέρειες στα έπιπλα, εννοούμε τα μικρά χερούλια, πομολάκια από συρτάρια. Για παράδειγμα, εάν έχεις μια παλιά συρταριέρα, μπορείς σε πρώτη φάση να την βάψεις σε ένα ιδιαίτερο χρώμα και σε δεύτερη φάση να αλλάξεις τα πόμολα από το κάθε συρτάρι. Επίλεξε πόμολα με διαφορετικά σχέδια, μοτίβα που θα κάνουν αίσθηση και δώσε μια άλλη όψη στη συρταριέρα σου.

3. Τρίψε το και πέρασε βερνίκι

τρίψιμο ξύλινης καρέκλας

Αυτές οι δύο κινήσεις θα αλλάξουν κατευθείαν την όψη από το παλιό σου έπιπλο. Τρίψε όλη την επιφάνεια με την παλιά μπογιά, πιθανούς λεκέδες και δυσχρωμίες μέχρι να έχει λεία επιφάνεια. Ύστερα, πέρασε όλο το έπιπλο με το κατάλληλο για το υλικό του βερνίκι. Θα δεις κατευθείαν διαφορά στο έπιπλο σου.

4. Βάψε την ταπετσαρία του επίπλου

φούξια πολυθρόνα

Ναι καλά διάβασες. Εάν έχεις μια πολυθρόνα ή έναν καναπέ, μπορείς αντί να αλλάξεις, να βάψεις την ταπετσαρία τους. Ίσως αυτή η διαδικασία φανεί λίγο πιο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα και χρώμα κιμωλίας γι αυτή τη διαδικασία.

Αναπαλαίωσε τις αντίκες σου και δώσε τους ξανά ζωή. Τα αγαπημένα σου έπιπλα κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσα στο σπίτι και αποκτούν ξανά πνοή με έξυπνους και ευφάνταστους τρόπους. 

exypnes-idees.gr