Γυμναστική με παρέα: Ποια είναι τα οφέλη της

Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν μόνοι στο γυμναστήριο Ωστόσο, η Γυμναστική με παρέα έχει τα δικά της θετικά!

Γράφει η Ειρήνη Δανιήλ / Personal trainer και Φυσικοθεραπεύτρια



Κατά καιρούς έχουν διεξαχθεί πολλές επιστημονικές έρευνες με επίκεντρό τους αν και κατά πόσο η γυμναστική συντροφιά με αγαπημένα πρόσωπα είναι αποτελεσματική εν συγκρίσει με αυτή που ασκείται ένα άτομο μόνο του. Τα συμπεράσματα όλων αυτών των ερευνών συγκλίνουν στο ότι η παρέα στο γυμναστήριο και στην άσκηση εν γένει, δρα καταλυτικά προς όφελος του ασκούμενου.

Οι λόγοι, όπως λένε οι επιστήμονες, είναι πολλά. «Η αύξηση στις ενδορφίνες, τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση, δίνουν έναυσμα στη δημιουργικότητα, που σχετίζεται με την επίλυση προβλημάτων», σημειώνει η Λίντα Βάντερμπλικ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Τρόι.

Η άσκηση μαζί με τους φίλους σου, θα σου δώσει το κίνητρο για να μη παραλείψεις τις προπονήσεις σου. Αν είσαι τύπος που μετά από τις 2-3 επισκέψεις στο γυμναστήριο βαριέσαι, τότε η γυμναστική παρέα με τους φίλους σου είναι η κατάλληλη λύση!

Είτε αυτό είναι τρέξιμο, είτε προπόνηση στο γυμναστήριο ή κάποια πολεμική τέχνη. Μπορεί να σε βοηθήσει όταν το χρειάζεσαι, να σε εμψυχώνει, να κάνετε παρέα και να βελτιώσετε έτσι την εμπειρία της προπόνησης.
Βοηθά στην κίνηση. Η άσκηση με φίλους επηρεάζει τη μηχανική λειτουργία – τις κινήσεις που επιτρέπουν να τρέχουμε, να πιάνουμε και να κάνουμε άλματα.

Μελέτες έχουν δείξει πως γυναίκες που γυμνάζονται μόνες, κατά τη διάρκεια μια μέτριας προπόνησης, καίνε 195 θερμίδες, σε αντίθεση με αυτές που γυμνάζονται με παρέα και καίνε 236 θερμίδες.

Η γυμναστική παρέα με ένα φίλο θα κάνει το χρόνο να περάσει διασκεδαστικά, χωρίς να το καταλάβετε.

Ειρήνη Δανιήλ

Personal trainer και Φυσικοθεραπεύτρια


bestnews.gr