Διακοσμητικές ιδέες για το πασχαλινό τραπέζι

Οι μέρες του Πάσχα είναι μέρες αγάπης. Μέρες που στρώνουμε το τραπέζι μας για την οικογένεια, τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους φίλους μας. Μια όμορφη ευκαιρία να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε στιγμές. Στιγμές συναισθήματος, στιγμές κοντινότητας.

Είμαι σίγουρη ότι θέλετε το καλύτερο για τους δικούς σας, ότι θέλετε να στρώσετε ένα υπέροχο, κομψό και γιορτινό τραπέζι με στιλ. Το βράδυ της Ανάστασης, το μεσημέρι την Κυριακή του Πάσχα. Ίσως ένα brunch τη Δευτέρα. Ο καιρός έχει φτιάξει, οπότε έχετε και την επιλογή να καθίσετε έξω, στην βεράντα, στον κήπο, στην αυλή… Στο χωριό, στην εξοχή, σε κάποιο νησί ή στην πόλη. Για όλα υπάρχουν επιλογές, αρκεί να ακολουθήσετε το προσωπικό σας γούστο και στιλ και να καταλήξετε στο ύφος πριν ξεκινήσετε την προετοιμασία.

Το βασικότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εκμεταλλευθείτε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της εποχής. Είναι Άνοιξη και τα λουλούδια πρωταγωνιστούν. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και στο τραπέζι σας. Τουλίπες, τριαντάφυλλα, αγριολούλουδα αν είστε στην εξοχή. Θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και υπέροχο attitude στο τραπέζι σας. Η φυσική τους κομψότητα, η φρεσκάδα τους και οι υπέροχες αποχρώσεις προσθέτουν αμέσως ενδιαφέρον στην εικόνα.

Μην ξεχνάτε τις πασχαλιές, το μοβ λουλούδι που ανθίζει αυτήν την εποχή και ομορφαίνει τον τόπο. Άλλωστε το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone, μην ξεχνάτε ότι είναι το Very Peri και θα δώσει στο τραπέζι σας την απόλυτη πασχαλινή αίσθηση.

Μπορείτε να κινηθείτε σε minimal δρόμους, διακριτικούς. Τα λευκά σας σερβίτσια, τα κολωνάτα ποτήρια -με ανάγλυφα σχέδια, χρυσές λεπτομέρειες ή σκέτα- θα δώσουν στην ατμόσφαιρα γιορτινό chic ύφος.

Μην ξεχάσετε τα διακοσμητικά, τις πασχαλινές πινελιές που θα ολοκληρώσουν το σετάρισμα του τραπεζιού. Κουνελάκια, αβγά, φωλίτσες, κεριά… εξαρτάται από το προσωπικό σας γούστο.

Οι παστέλ αποχρώσεις είναι διακριτικά κομψές, δίνουν μια χαριτωμένη γλυκύτητα και μια πιο ρομαντική αίσθηση. Τα πιο έντονα χρώματα δίνουν ζωντάνια, κέφι και δημιουργούν μια ευδιάθετη διακοσμητική ατμόσφαιρα.

Η φινέτσα του λευκού είναι αξεπέραστη, αν θέλετε κάτι πιο κλασικό. Μεταλλικές πινελιές, το απαραίτητο διακοσμητικό twist, και φυσικά λουλούδια. Λιτή κομψότητα, γήινες αποχρώσεις συνυπάρχουν με το λευκό και το αποτέλεσμα δίνει ένα υπέροχο τραπέζι.

Όπως θα ξέρετε, οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Οι μικρές διακοσμητικές πινελιές. Ο τρόπος που θα δέσετε τις πετσέτες, τα μαχαιροπίρουνα, τα ρεσώ, ένα μικρό – συμβολικό δωράκι ίσως στη θέση του καθενός.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την παραδοσιακή κατεύθυνση, μπορείτε να κινηθείτε και σε κάτι πιο μοντέρνο. Οι τάσεις φέτος αγαπούν τους γήινους τόνους και τα φυσικά υλικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα αγαπημένα κόκκινα αβγά που δίνουν τον τόνο στη διακόσμηση.

Τολμήστε να συνδυάσετε σερβίτσια σε διαφορετικά χρώματα, με διαφορετικά patterns για ένα πιο ενδιαφέρον και updated αποτέλεσμα.

Να θυμάστε ότι το τραπέζι έξω, στον κήπο, στην βεράντα, στην αυλή έχει έναν πιο casual χαρακτήρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υστερεί σε στιλ.

Κι αν θέλετε κάτι πιο χαριτωμένο, προσθέστε χρώμα και “παιχνιδιάρικα” στοιχεία. Χαριτωμένα κουνελάκια που θα βρείτε στην αγορά σε διαφορετικά στιλ, κοτούλες, αβγοθήκες ή διακοσμήστε τα πασχαλινά σας αβγά.

Το ζητούμενο είναι να ταιριάζει στο στιλ σας και να εκφράσετε την αγάπη σας στους δικούς σας ανθρώπους. Να τους περιποιηθείτε, να τους φροντίσετε. Να σερβίρετε τα νόστιμα φαγητά, καθώς η εικόνα του τραπεζιού που έχετε στρώσει, σας φτιάχνει τη διάθεση, είτε αυτό είναι ένα παραδοσιακά διακοσμημένο τραπέζι, είτε μοντέρνα, κλασικά ή ανατρεπτικά.

Αυτό πάντως που σίγουρα δεν θα λείπει από τη διακόσμηση στο δικό μου τραπέζι είναι τα λουλούδια. Είναι για μένα ο πιο φυσικός και ο πιο όμορφος τρόπος να στρώσεις πασχαλινό τραπέζι. Οι υπέροχες μυρωδιές τους και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν σου φτιάχνουν τη διάθεση και σου προκαλούν ένα χαμόγελο.

Καλό Πάσχα!

tlife.gr