Τι πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας την περίοδο του Πάσχα

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη μίλησε η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, Άννα Παπαγεωργίου και έδωσε πρακτικές συμβουλές αναφορικά με τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή των παιδιών το Πάσχα.

Η κ. Παπαγεωργίου επισήμανε πως οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις δεν ωφελούν σε κάτι και σωστό είναι να υπάρχει εκπαίδευση αναφορικά με τη διατροφή και γεγνικότερα για τον τρόπο ζωής.

Όπως είπε λόγω της καραντίνας και της «ακινησίας» που ήρθε επακόλουθα με αυτήν,σημειώθηκε μία αύξηση στο σωματικό βάρος των παιδιών, οπότε θα ήταν καλό αυτές οι διακοπές του Πάσχα να είναι διακοπές «κίνησης», μία ευκαιρία να οργανώσει η οικογένεια διακοπές στη φύση.

Σε ό,τι αφορά τα γλυκά του πασχαλινού τραπεζιού, η γιατρός επισήμανε πως πρέπει να εξηγήσουμε στα παιδιά πως δεν αποτελούν ένα γεύμα, αλλά πάνε συνδυαστικά με τα υπόλοιπα φαγητά και πρέπει να καταναλώνονται μία φορά την ημέρα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

«Ως γονείς πρέπει να επιεμείνουμε να βάλουμε όλες τις ομάδες τροφίμων, και ορθή, πλήρη διατροφή αλλά με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά» τόνισε.

Τέλος είπε πως είναι καλό να νηστεύει και ένα παιδί, το υποστηρίζει και η επιστήμη, αρκεί οι γονείς να προσέξουν τις πηγές πρωτεϊνών, σιδήρου και ασβεστίου την περίοδο εκείνη.

in.gr