Ξέχνα τη σόδα, υπάρχουν 4 ακόμη τρόποι να καθαρίσεις τον φούρνο σου

Ηκουζίνα είναι αναμφίβολα ένα μέρος του σπιτιού όπου εμείς οι γυναίκες αφιερώνουμε αρκετό χρόνο μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Η σύγχρονη νοικοκυρά διαθέτει ελάχιστο χρόνο ωστόσο δεν παραλείπει να προετοιμάσει φαγητό για εκείνη και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Ο φούρνος μας αποτελεί με διαφορά την πιο χρήσιμη συσκευή ωστόσο λερώνεται συχνά με αποτέλεσμα να χρειάζεται εντατικό καθάρισμα. Αν νομίζεις πως τα καθαριστικά που διατίθενται στην αγορά είναι ο μόνος τρόπος για να διώξεις τα λίπη, κάνεις μεγάλο λάθος.

Πώς θα καθαρίσεις φυσικά τον φούρνο σου

Οι φυσικοί τρόποι καθαρισμού απομακρύνουν απαλά τα λίπη και τους λεκέδες, χωρίς να μυρίζουν έντονα. Μη χάνεις λοιπόν άλλο χρόνο, επίλεξε τον τρόπο σου ταιριάζει και χάρισε λάμψη και αστραφτερή καθαριότητα στον φούρνο σου.

1) Καθάρισμα με λευκό ξύδι

Με ένα νωπό σφουγγάρι σκούπισε τον φούρνο και άπλωσε την μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του. Ψέκασε παντού λευκό ξύδι και άφησέ το να δράσει για 1-2 ώρες. Σκούπισε με βρεγμένο πανί.

2) Καθάρισμα με λεμόνι

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το χυμό ενός λεμονιού και σόδα τόση ώστε να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Απλώστε την στις επιφάνειες του φούρνου και αφήστε για 1-2 ώρες. Έπειτα σκούπισε με ένα νωπό πανί τα λίπη και τις βρωμιές.

3) Καθάρισμα με αμμωνία

Σε ένα μπολ βάλε 1 λίτρο βραστό νερό και ρίξε και ένα φακελάκι αμμωνία. Άφησε το στον φούρνο σου για 4-5 ώρες και έπειτα καθάρισε τον με ένα πανί. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, με έναν φούρνο λαμπερό και πεντακάθαρο.

4) Καθάρισμα με ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων

Βύθισε την ταμπλέτα σε λίγο νερό και τρίψτην καλά στην πόρτα του φούρνου σου καθώς αρχίζει να αφρίζει. Τρίψε κάθε επιφάνεια με ένα σφουγγάρι για να απομακρύνεις τα λίπη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

queen.gr