Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς; Καφές με κανέλα και 7 ακόμη μυστικά που θα σε βοηθήσουν

Σε έπιασα… Διαβάζεις αυτό το άρθρο αντί να είσαι συγκεντρωμένη στη δουλειά σου, έτσι δεν είναι; Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα συγκέντρωσης, μην απογοητεύεσαι γιατί σου έχω καλά νέα! Η διακοπή της αναβλητικότητας θα μπορούσε να είναι τόσο απλή όσο ένα σνακ, αλλά όχι όποιο κι όποιο.

Σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές και ροφήματα που βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στη συγκέντρωση και μπορούν να σε κρατήσουν μακριά από περισπασμούς.

#1. Καφές με κανέλα

Μπορεί να φαίνεται προφανές ότι ο καφές μάς βοηθά στο να εστιάσουμε την προσοχή μας κάπου, αλλά ήξερες ότι δύο με τρεις κούπες καθημερινά έχουν συνδεθεί τόσο με μακροπρόθεσμες όσο και με βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στη μνήμη; Ενίσχυσε τα αποτελέσματα ακόμη περισσότερο προσθέτοντας λίγη κανέλα. Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι ακόμη και η μυρωδιά αυτού του μπαχαρικού μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα συγκέντρωσης.

5 ροφήματα με full πρωτεΐνη και καφέ για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

#2. Πράσινο τσάι

Αυτό το αρχαίο ρόφημα περιέχει L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που αυξάνει τα κύματα Άλφα του εγκεφάλου, τα οποία σχετίζονται με χαλάρωση και εστιασμένη ηρεμία.

#3. Σωστό πρωινό

Το πρωινό είναι όντως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Οι κορυφαίες επιλογές για καλύτερη συγκέντρωση περιλαμβάνουν βρώμη και αυγά.

#4. Μούρα

Όχι μόνο η κατανάλωση φρούτων με σκούρο χρώμα όπως τα βατόμουρα έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο Αλτσχάιμερ, αλλά ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωσή τους μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη έως και 5 ώρες παραπάνω. Όλα αυτά τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, αυξάνουν τη ροή του αίματος (και επομένως το οξυγόνο) στον εγκέφαλο, κάνοντας ευκολότερες τις νοητικές εργασίες. Δοκίμασε να τα προσθέσεις στην πρωινή σου βρώμη ή στην απογευματινή σου σαλάτα.

#5. Μαύρη σοκολάτα ή κακάο σε σκόνη

Η μαύρη σοκολάτα έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και βοηθά στην προστασία από την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικίαBonus: η σοκολάτα διεγείρει επίσης την απελευθέρωση ορισμένων χημικών ουσιών, τους νευροδιαβιβαστές, που συμβάλλουν στην καλή διάθεση,

#6. Νερό με λεμόνι

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεσαι – μελέτες δείχνουν ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη μνήμη και τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ άλλες έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι το άρωμα του λεμονιού βελτιώνει την απόδοση σε εργασίες που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση.

#7. Παντζάρια

Αυτά τα λαχανικά είναι γεμάτα με νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε νιτρώδη άλατα στο σώμα, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος και το οξυγόνο στον εγκέφαλο.

#8. Τσάι μέντας

Ακόμη και χωρίς καφεΐνη, αυτό το γευστικό ρόφημα μπορεί να ενισχύσει τον εγκέφαλό σου. Μελέτες έχουν δείξει ότι το άρωμα της μέντας σχετίζεται με μειωμένο άγχος και κόπωση, αλλά και με ενισχυμένη συγκέντρωση και απόδοση.

queen.gr