Παραμύθια από τα ” Μαγικά Γράμματα ΄΄

Το βιβλιοπωλείο τα ” Μαγικά Γράμματα ΄΄ της κ. Βούλας Παπαντώνη- Σελέκου μας προτείνει οκτώ παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους.

1.Το αγόρι, ο τυφλοπόντικας, η αλεπού και το άλογο

Ένα τρυφερό, οικουμενικό παραμύθι ,που μιλάει στην καρδιά μικρών και μεγάλων.

Αφηγείται μια ιστορία φιλίας ανάμεσα σ’ένα μικρό παιδί με περίσσια περιέργεια για τον κόσμο γύρω του, έναν τυφλοπόντικα λαίμαργο και γεμάτο ζω, μια αλέπου κουρασμένη από τις κακουχίες κι ένα σοφό και ευγενικό άλογο.

Οι τέσσερις μαζί εξερευνούν τον απέραντο κόσμο. Θέτουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. Υπομένουν και ξεπερνούν καταιγίδες. Μαθαίνουν ν΄ αγαπούν.

Αυτή η ωδή στην αθωότητα και την καλοσύνη έχει συγκινήσει βαθιά πάνω από ένα εκατομμύριο αναγνώστες, και έχει κάνει αυτό το παραμύθι Best seller.

2. Το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος

Δύο αγαπημένοι φίλοι, το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου. Στον δρόμο τους, μέσα στη φύση, συχνά χάνονται και, ενώ δεν γνωρίζουν που βρίσκονται, συναντούν πολλά υπέροχα αξιοθέατα, τα οποία δεν θα είχαν ανακαλύψει ποτέ, αν είχαν πάρει τον σωστό δρόμο.

Οι δυο τους εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που μας ενώνουν και την ευτυχία. Στη φύση μαθαίνουν να ζουν τη στιγμή, εξοικειώνονται με την αβεβαιότητα και βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής μαζί.

Ο συγγραφέας και καλλιτέχνης James Norbury ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου αντλώντας έμπνευση από τη βουδιστική φιλοσοφία, να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.

Το παραθύρι αυτό έχει γίνει Best seller των SUNDAY TIMES.

3. Το Τελευταίο Φύλλο

Ο Φρίξος, το μικρό φύλλο, είναι ο πιο έξυπνος μαθητής στην τάξη, αλλά ακόμη και οι καλύτεροι μαθητές έχουν ανησυχίες.

Ο Φρίξος φοβάται τις εξετάσεις που θα τον οδηγήσουν από την άνεση του δέντρου που τον φιλοξενεί σε ένα μέρος άγνωστο, στο οποίο δεν θέλει να πάει.

Άραγε θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να τολμήσει ή θα αφήσει την αβεβαιότητα να τον νικήσει;

4. Ζωή με Φως. Η ζωή του Νίκολα Τσέσλα

Ο Νίκολα Τσέσλα γεννήθηκε μεσάνυχτα ακριβώς, μια νύχτα που λυσσομανούσε η καταιγίδα, και έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς εφευρέτες ηλεκτρισμού στον κόσμο. Πριν όμως φτάσει να εργάζεται για τον ηλεκτρισμό, ήταν απλά ένα παιδί που του άρεσε να παίζει με τα ζώα στην οικογενειακή του φάρμα.

Εφευρέτης από την παιδική του ηλικία, οι ευρεσιτεχνίες του περιλάμβαναν τα πάντα, από ραντάρ και τεχνολογία απομακρυσμένου ελέγχου μέχρι ασύρματες επικοινωνίες. Η μεγαλύτερη του εφεύρεση όμως ήταν το εναλλασσόμενο ρεύμα, που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, η αγάπη του Τέσλα για τα ζώα παρέμεινε σταθερή σε όλη του τη ζωή και του έδωσε το προσωνύμιο «γητευτής των περιστεριών» , για την αφοσίωση που επέδειξε στους πρώτους μεταφορείς και αγγελιοφόρους της φύσης.

Το ζωή με φως παρουσιάζει στους νεαρούς αναγνώστες τον Νίκολα Τέσλα όπως ποτέ πριν, και μας κάνει να ανακαλύψουμε τις πρωτοπόρες εφευρέσεις του με φόντο την προσωπική του ζωή.

Προτεινόμενη ηλικία 5+

5. Οι πρώτες 100 λέξεις στην πόλη

Ένα υπέροχο βιβλίο για την πόλη, για να πλουτίσουν τα μικρά παιδιά το λεξιλόγιό τους. Άνοιξε τα παραθυράκια και ανακάλυψε τι κρύβουν!

6. Ευτυχώς που υπάρχουν αδέλφια

Είναι συναρπαστικό ν ΄αποκτάς αδελφάκι!

Φέρνει όμως κι ένα σωρό αλλαγές. Η Μαίρη το διαπιστώνει όταν γεννιέται ο Ιάκωβος, το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Ευτυχώς που έχει τους φίλους της απ’ το νηπιαγωγείο και μπορεί να μοιραστεί μαζί τους σκέψεις και να δει το θέμα από άλλη σκοπιά.

Το βιβλίο αυτό φωτίζει τις διάφορες πτυχές της ζωής με αδέλφια: τι σημαίνει να είμαι είτε ο μεγαλύτερος είτε ο μικρότερος ;

Πότε πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και πότε έχω το δικαίωμα να πω ότι αισθάνομαι ριγμένος; Και πως μπορεί η ζωή με τα αδέλφια να γίνει πιο όμορφη;

7. Δεν πάω πουθενά με ξένους!

Το σχολείο τελείωσε. Όλοι οι συμμαθητές της Μελίνας έχουν φύγει.

Μόνο εκείνη περιμένει υπομονετικά έξω στο πεζοδρόμιο.

Μια κυρία περνάει από μπροστά της, « Έλα μαζί μου», της λέει.

« Δεν έρχομαι, γιατί δε σας ξέρω», απάντα η Μελίνα.

Μια ιστορία που εξηγεί με όμορφο τρόπο στα παιδιά ότι δεν πρέπει να ακολουθούν πότε τους ξένους αλλά να ακούνε πάντα τους γονείς τους.

Το παραμύθι αυτό είναι για ηλικίες των 5 ετών.

8. Οδοντοβουρτσάκιας εναντίον Τρυποδόντη

Ο Οδοντοβουρτσάκιας Οδοντοβουρτσάκιας εναντίον Τρυποδόντη!

Σ΄ αυτό το βιβλίο… ακόμη και τα τέρατα πλένουν τα δόντια τους!

Τι, δεν με πιστεύεις; Διάβασε το και ανακάλυψε τι συμβαίνει σε ένα κοριτσάκι που βαριέται να πλύνει τα δόντια του.
Προσοχή όμως….. κάπου παραμονεύει ο Τρυποδόντης!