Σεξ από το πρώτο ραντεβού: Οι προϋποθέσεις πριν προχωρήσεις

Το σεξ από το πρώτο ραντεβού ήταν πάντοτε ταμπού, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί προσωπική επιλογή της κάθε γυναίκας. Μπορεί για κάποιες να είναι απαγορευτικό, ενώ για άλλες, όταν θέλουν πολύ έναν άντρα και δεν κρατιούνται, να μην τις ενδιαφέρουν καθόλου τα στερεότυπα. Άλλωστε – just to know – οι περισσότεροι άντρες, όταν σε γουστάρουν πολύ (για να το πω απλά, λιτά και απέριττα), αδιαφορούν για το αν το σεξ προκύψει στο πρώτο ραντεβού ή μετά από έναν μήνα (ή και παραπάνω). Αν το σεξ είναι καλό, πίστεψέ με, δε θα κάτσουν να σκεφτούν πότε συνέβη, αλλά όλο αυτό που συνέβη και το πόσο μαγικό ήταν (εκτός κι αν έχεις πέσει πάνω σε κομπλεξικό άντρα!).

Σε τελική ανάλυση, το σεξ από το πρώτο ραντεβού εξαρτάται από το αν γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και τα θέλω σου, αλλά και σε ποια φάση βρίσκεσαι συναισθηματικά και διανοητικά.

10 άντρες απαντούν: Τι πιστεύουν για σένα αν κάνεις σεξ στο πρώτο ραντεβού;

Ωστόσο, επειδή αυτό το θέμα απασχολεί πολλές γυναίκες και η γνώμη ενός ειδικού πάντα μετρά περισσότερο, θα σου μεταφέρουμε όσα αποκαλύπτει η σεξολόγος Shamyra Howard για αυτό το… φλέγον ζήτημα.

Πώς να σιγουρευτείς ότι ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά να κάνεις σεξ με κάποιον από το πρώτο βράδυ

«Παλιά υπήρχαν πολλά ταμπού γύρω από τις γυναίκες που έκαναν σεξ από το πρώτο ραντεβού. Μερικά εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά τόσες πολλές γυναίκες ανακτούν τη σεξουαλικότητά τους κάνοντας αυτό που θέλουν και όχι αυτό που τους λένε να κάνουν. Αν σκέφτεσαι αν το σεξ από το πρώτο ραντεβού είναι για εσένα, το πρώτο βήμα είναι να καταλάβεις αρχικά το γιατί. Γιατί θέλεις να κάνεις σεξ; Είναι επιλογή σου ή νιώθεις πίεση και δυσκολεύεσαι να πεις όχι; Αν είναι επιλογή σου, τότε προχώρα!», λέει η σεξολόγος.

H Howard επισημαίνει ότι πολλές γυναίκες ανησυχούν για το αν ένας άντρας τις κρίνει, τις θεωρήσει «εύκολες» ή χάσει το ενδιαφέρον του για εκείνες εάν κάνουν σεξ από το πρώτο ραντεβού. Ωστόσο, το σεξ αφορά τη συναίνεση, την ασφάλεια και την αμοιβαία ευχαρίστηση. Εάν υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες, τότε δε χρειάζεται να βάζεις αυτές τις σκέψεις στο μυαλό σου.

«Το δεύτερο βήμα είναι να λάβεις υπ’ όψιν σου τα σεξουαλικά σου όρια. Το σεξ από το πρώτο ραντεβού ξεπερνά αυτά τα όρια; Αν ναι, σκέψου πόσο σημαντικό είναι να τα τηρείς και ύστερα κάνε τις επιλογές σου», συμβουλεύει η Shamyra Howard.

Είνα, επίσης, σημαντικό να θυμάσαι ότι οι ισχυρές σεξουαλικές ορμόνες απελευθερώνονται όταν νιώσεις οικεία με κάποιον και όταν… σου το έχει βγάλει τόσο πολύ που δεν κρατιέσαι. Αυτό εξαρτάται από τις συζητήσεις σας, τα αγγίγματα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχεις δει σε εκείνον που σε κάνει να είσαι σχεδόν σίγουρη ότι το σεξ μαζί του θα είναι υπέροχο.

Εάν δεν είσαι σίγουρη για το αν σου αρέσει πραγματικά αυτός ο άντρας, μάλλον είναι καλύτερο να συγκρατηθείς, γιατί το πιθανότερο είναι να μην αξίζει τον κόπο να κάνεις σεξ μαζί του γενικότερα – πόσω μάλλον από το πρώτο βράδυ. Αν δεν υπάρχει χημεία ανάμεσά σας και δε νιώσεις αυτή την έλξη (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) που σε κάνει να θες να τον βάλεις κάτω εδώ και τώρα, τότε ποιος ο λόγος;

Σε τελική ανάλυση, η Shamyra Howard υποστηρίζει ότι «επειδή ζούμε σε έναν πραγματικό κόσμο, αντιλαμβανόμαστε ότι πράγματα που δε σχεδιάζουμε πάντα – όπως το σεξ στο πρώτο ραντεβού – συμβαίνουν! Απλώς βεβαιώσου ότι κάνεις σεξ από το πρώτο ραντεβού επειδή το θέλεις, είναι εντός των σεξουαλικών σου ορίων και ότι αξίζει τον κόπο».

queen.gr