Αυτές οι ταινίες και σειρές γυρίστηκαν στη Λάρισα και οι περισσότερες έγιναν μεγάλες επιτυχίες!

Με αφορμή τη νέα κινηματογραφική ταινία που αναμένεται να ξεκινήσει τα γυρίσματά της σε χωριά της Λάρισας και ειδικότερα της Αγιάς και η οποία τιτλοφορείται «Η ομάδα του Πελέ», επιχειρούμε να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, για να δούμε τις ταινίες και τις σειρές που έχουν γυριστεί στον τόπο μας ή με κάποιον τρόπο σχετίζονται με αυτόν.

Τα τοπία της Λάρισας και ειδικά τα χωριά της έχουν εμπνεύσει πολλούς σκηνοθέτες, οι οποίοι επέλεξαν τα μέρη μας για να γυρίσουν τις ταινίες ή τα σίριάλ τους.

Λίγο έλλειψε να δούμε και μια τεράστια παραγωγή του Χόλυγουντ να γυρίζεται στα λαρισαϊκά εδάφη πριν μερικά χρόνια, όταν η ταινία «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ κόλλησε τελικά στα γραφειοκρατικά γρανάζια.

Οι πετυχημένες πρόφατες ελληνικές ταινίες «Λάρισα Εμπιστευτικό» και «Bachelor 3», έχουν σημείο αναφοράς τη Λάρισα.

Μάλιστα πολλά γυρίσματα από την πρώτη έγιναν εδώ με μια… νεκροφόρα να κυκλοφορεί στην πόλη καθώς ήταν μέρος του σπαρταριστού σεναρίου.

Η ταινία του Πάνου Κούτρα “Xenia” παραγωγής 2014 γυρίστηκε σε ένα μέρος της στη πόλη της Λάρισας και ειδικότερα σε παλιό νυχτερινό κέντρο στην οδό Κοζάνης, αλλά και στην κοίτη του Πηνειού.

Η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Δεσμά Αίματος» το 2011 είχε σκηνές σε καφετέρια του κέντρου της Λάρισας.

Όμως και ο Λαρισαίος Λάκης Λαζόπουλος τίμησε την πατρίδα του κάνοντας κάποια γυρίσματα της ταινίας του «Ρ20».

Μια ακόμη ταινία, αυτή με τον πρωτότυπο τίτλο «Ο οργασμός της αγελάδας» της Όλγας Μαλέα είχε κάποια γυρίσματα στον Βρυότοπο του δήμου Τυρνάβου, μιας και οι πρωταγωνίστριες φέρονται να ζουν σε μια κωμόπολη του θεσσαλικού κάμπου.

Και ο μεγάλος σκηνοθέτης μας όμως, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος προτιμούσε στις ταινίες του τα τοπία του νομού Λάρισας, όπως στον «Θίασο» και τον «Μελισσοκόμο» με γυρίσματα στην Τσαριτσάνη, όμως κάποιες σκηνές στη Λάρισα είχε και η ταινία «Τοπίο στην ομίχλη».

Φυσικά είναι πασίγνωστο πως η ταινία «Παπαφλέσσας» παραγωγής 1971 του Ερρίκου Ανδρέου, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ γυρίστηκε στα Αμπελάκια Λάρισας του Δήμου Τεμπών.

Επιστρέφοντας πιο παλιά ακόμη στον χρόνο θα δούμε ότι στην ταινία του 1962 «Η νύφη το ‘σκασε», η Τζένη Καρέζη το σκάει και έρχεται στη Λάρισα προκειμένου να αποφύγει έναν γάμο με γαμπρό που δεν θέλει και έρχεται εδώ για να βρει τον αγαπημένο της που είναι φαντάρος.

Όμως και σε αρκετές σειρές, περιοχές της Λάρισας είχαν την τιμητική τους. Τα «Ματωμένα Χώματα» του Κώστα Κουτσομύτη περιέχουν σκηνές από το κονάκι «Φασούλα» το οποίο βρίσκεται κοντά στο Συκούριο.

«Η Αγάπη ήρθε από μακριά» είναι μια σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που αγαπήθηκε πολύ και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με μέρος των γυρισμάτων να γίνονται σε ένα κτήμα στην Αγιά Λάρισας.

Τέλος, σε ένα επεισόδιο από την πετυχημένη σειρά των Ρήγα-Αποστόλου, «Το Κόκκινο Δωμάτιο», το ζευγάρι που πρωταγωνιστούσε ήταν από την Λάρισα.

onlarissa.gr