Tα σανδάλια του φετινού καλοκαιριού είναι βιώσιμα, έχουν αρχαιοελληνικό αέρα και όνομα

Φτιαγμένες από λευκό μάρμαρο, με λυγερή κορμοστασιά και ντυμένες με δωρικό πέπλο, οι πανέμορφες κόρες της Αθηνάς, στηρίζουν και ομορφαίνουν το Ερεχθείο, τον ιερότερο ναό της πόλης τους. Αυτή η εικόνα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Μαίρη Τσιχλάκη που εν μέσω πανδημίας αποφάσισε να σκεφτεί τι υπάρχει κρυμμένο κάτω από το «βαρύ, μαρμάρινο πέπλο των Καρυάτιδων» και κάπως έτσι φαντασιώθηκε τα Caryatis Greek Sandals.

Kατασκευασμένα από φυσικά ελληνικά υλικά, εξαιρετικής ποιότητας, χρησιμοποιώντας βιώσιμες διαδικασίες. Τα διακοσμητικά είναι εμποτισμένα με ευγενή μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι, ώστε να είναι ανθεκτικά σε διάβρωση και οξείδωση και ο μαλακός, ανατομικός, εξωτερικός τους πάτος, σε συνδυασμό με την εύκαμπτη σόλα, τα κάνουν πολύ άνετα στο περπάτημα. Με έμπνευση που προέρχεται από τις υπέροχες μαρμάρινες κόρες της αρχαιότητας, τα Caryatis Greek Sandals απευθύνονται στις γυναίκες του κόσμου, εκφράζοντας το πραγματικό αλλά και συμβολικό πρότυπο ομορφιάς και ευγένεια και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες που εκφράζουν το αρχαίο κάλλος, τον ιδανικό συνδυασμό ομορφιάς και αρετής.

sandalia_caryatis.jpg

«Η ζωή μου είναι απόλυτα συνυφασμένη με την υποδηματοποιία καθώς μεγάλωσα μέσα στην βιοτεχνία του πατέρα μου. Από μικρό κοριτσάκι αγάπησα την τέχνη της υποδηματοποιίας και παραλαμβάνοντας την σκυτάλη από τον πατέρα μου, μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια επαγγελματικής διαδρομής την παρέδωσα στους αγαπημένους μου γιους. Εδώ και χρόνια σκεπτόμουν να δημιουργήσω μια γυναίκεια σειρά με «άρωμα» Ελλάδας και κίνητρο ισχυρές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Από την εποχή που μικρό κοριτσάκι ανηφόριζα στα σκαλοπάτια της Ακρόπολης κρατώντας σφιχτά το χέρι του πατέρα μου. Το μέρος που με μαγνήτιζε ήταν το Ερεχθείο. Εστίαζα τα αθώα παιδικά μου μάτια στα υπέροχα μαρμάρινα κορίτσια που στόλιζαν το ιερό, παρατηρώντας με δέος τις θρυλικές Καρυάτιδες», μας λέει η Mαίρη Τσιχλάκη περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την υποδηματοποιεία -γενικά- και με το συγκεκριμένο shoe brand -ειδικά-.

Με λιτό design, στο πνεύμα του δωρικού αρχαιοελληνικού ύφους, τα συγκεκριμένα μαύρα και καφέ σανδάλια είναι σίγουρα μία Greek chic πινελιά που μπορούμε όλες να βάλουμε στα καλοκαιρινά μας σύνολα. Και είναι τόσο minimal όσο χρειάζεται για να κάνουμε fashion statement με διακριτικό και «ήσυχο» τρόπο!

queen.gr/