Με ποιες τροφές θα ενισχύσεις τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σου για να «σκίσεις» στις Πανελλήνιες

Ήξερες ότι η διατροφή που ακολουθούμε συμβάλλει στο να αποβάλλουμε το άγχος και να συγκεντρωθούμε καλύτερα στο διάβασμα; Αν όχι, μόλις το έμαθες και είναι καιρός να εντάξεις ορισμένες τροφές στο διατροφολόγιό σου!

Αν έχεις πολύ διάβασμα για τις Πανελλήνιες και μένεις ξύπνια μέχρι αργά προκειμένου να αποστηθίσεις ατελείωτες σελίδες ιστορίας, παρακάτω θα βρεις μερικές ιδέες για σνακ που μπορείς να καταναλώνεις στα διαλείμματά σου.

rachel coyne tImZgkTcCbQ unsplash

#1. Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί ενισχύουν τη μνήμη, βελτιώνουν τη συγκέντρωση και σε βοηθούν να σκέφτεσαι πιο γρήγορα. 

#2. Μούρα

Τα μούρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη μνήμη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και γλυκόζης, που παρέχουν ενέργεια στον εγκέφαλο.

#3. Μαύρη σοκολάτα

Αυτό είναι ένα σνακ για όλες τις chocoholics που κυκλοφορούν ανάμεσά μας Η μαύρη σοκολάτα βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σου, ενισχύοντας τη συγκέντρωση.

#4. Αυγά

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή θρεπτικών συστατικών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12, φυλλικού οξέος και χολίνης.

5. Ελιές

Οι ελιές περιέχουν πολυφαινόλες, μια φυσική χημική ουσία που μειώνει το οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο, ενώ βελτιώνουν τη μνήμη.

teen.queen.gr