Το απόλυτο hack για να φτιάξεις αυγά ποσέ σε 1 λεπτό

Τα αυγά ποσέ αποτελούν μία από τις πιο νόστιμες και δημοφιλείς επιλογές για πρωινό ή brunch τα τελευταία χρόνια. Σερβίρονται συνήθως σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, σε brioche με τυρί και ζαμπόν ή σε σαλάτες.

Φτιάξε πανεύκολα αυγά ποσέ- Η απόλυτη συνταγή

Θα χρειαστείς: 1 αυγό, 1/3 φλιτζανιού νερό, ½ κουτ. γλυκού ξίδι (προαιρετικά), 1 φλιτζάνι, 1 πιατάκι και 1 τρυπητή κουτάλα.

Εκτέλεση: Σπάσε προσεκτικά το αυγό μέσα στο φλιτζάνι. Πρόσθεσε το νερό και το ξίδι. Σκέπασε το φλιτζάνι με το πιατάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο μικροκυμάτων. Ψήσε το αυγό σε μεσαία ή υψηλή θερμοκρασία (ανάλογα με τον φούρνο) για 60 δευτερόλεπτα. Αφαίρεσε προσεκτικά το πιατάκι, τσέκαρε αν το αυγό έχει ψηθεί και αν θέλει λίγο ακόμη το βάζεις ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα.

Με την τρυπητή κουτάλα σούρωσε το νερό και βγάλε το αυγό από το φλιτζάνι. Καλή απόλαυση! Μπορείς να τοποθετήσεις το αυγό ποσέ σε φρυγανισμένο ψωμί, σε σαλάτες ή όπου αλλού επιθυμείς.

Η κλασική συνταγή για αυγά ποσέ

Υλικά: 9 κ.σ. ξίδι, λευκό
1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. αλάτι, ψιλό
3-4 αυγά

Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κ.σ. λευκό ξιδι και σπάμε μέσα προσεκτικά τα αυγά. Αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αβγά (Το ξίδι έχει την ιδιότητα να τα κρατάει ξεχωριστά και να δημιουργεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να βράσουν πολύ καλύτερα). Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ δυνατά.

Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αβγά μέσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό. Παίρνουμε ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει. Αφήνουμε στην άκρη τα αβγά μας, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις βήμα-βήμα την εκτέλεση για τα πιο εύκολα αυγά ποσέ.

queen.gr