Pet friendly shops στον Δήμο Μετεώρων για καλοκαιρινή σεζόν 2022

Η σεζόν άνοιξε στην πόλη της Καλαμπάκας και πλήθος επισκεπτών εσωτερικού και εξωτερικού , πέρασαν τις μέρες τους στον Δήμο Μετεώρων. Πολλοί επισκέπτες επικοινώνησαν με την ομάδα μας είτε γιατί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για κάποια αδέσποτα είτε γιατί ήθελαν να ενημερωθούν γενικά. 

Το διάστημα του Πάσχα εθελοντές της ομάδας,από Αθήνα και Πάτρα επισκέφτηκαν το κυνοκομείο του Δήμου Μετεώρων, ενημερώθηκαν και κατέγραψαν κάποιες βασικές ανάγκες για την προώθηση υιοθεσίας αδέσποτων.

Σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο , αποφασίστηκε να γίνει μια καμπάνια από κοινού, με τον Δήμο Μετεώρων,τους εθελοντές της “Angels With Paws Meteora GR” και τον συλλόγου Φ.Υ.Σ.Ι.Κ.Α ,η οποία θα αφορά τοπικές επιχειρήσεις που θα επιθυμούν να είναι “pet friendly” καθώς θα τηρούν κάποιες προδιαγραφές,όπως σχετική αφίσα που θα περιλαμβάνει κανόνες προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων που συνοδεύουν.  Επίσης, θα παρέχεται νερό από τα καταστήματα προς τα τετράποδα ιδιοκτητών που θα έχουν πάντα συνοδό και όχι ελεύθερα στον χώρο όπου θα επισκέπτονται. Οι κανόνες είναι βάσει Ευρωπαϊκής Ένωσης ,όπως ακριβώς το μοντέλο αυτό λειτουργεί επιτυχώς στο εξωτερικό. 

Εάν καταφέρει  να λειτουργήσει σωστά και στον Δήμο Μετεώρων, η  φιλοξενία αυτή θα προβληθεί σε Αθήνα και εξωτερικό.

Σκοπός της ομάδας εθελοντών είναι να προβάλει μια πολιτισμένη και φιλική εικόνα προς τους τουρίστες και όχι μία ανούσια προβολή χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό τα καταστήματα που θα προβληθούν και θα κριθούν ως “pet friendly shops”, θα πρέπει να το επιθυμούν ουσιαστικά και όχι εικονικά.

Οποία επιχείρηση επιθυμεί να συνεργαστεί στη συγκεκριμένη καμπάνια μπορεί να επικοινωνήσει στα σχετικά mails ,(social media, Facebook and Instagram) της ομάδας εθελοντών ή να έρθει σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο.