Κέρδισε το «στοίχημα» ο Γιώργος Στάμου με καταγωγή την Παναγίτσα

Μετά από κόπους και μεγάλη προσπάθεια κατάφερε το στόχο που έθετε πριν αρκετά χρόνια. Με την υποστήριξη των δικών του ανθρώπων, των γονιών του, Δημήτρη και Άλκηστις Στάμου, αλλά και με την δική του πίστη και προσήλωση στο στόχο που έθετε την περίοδο 2003-04 κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Λάρισας και σήμερα να απολαμβάνει τους καρπούς, της πολυετούς διαδικασίας, ολοκληρώνοντας τις σπουδές και λαμβάνοντας την Ειδικότητα της Μικροβιολογίας.

Η εισαγωγή ανήκει στον 38χρονο σήμερα Γιώργο Στάμο με καταγωγή από πλευράς πατέρα, την Παναγίτσα του Δήμου Φαρκαδόνας.

Ο ίδιος, αν και δεν διαμένει σήμερα μόνιμα στο χωριό της Παναγίτσας, το επισκέπτεται συχνά με τους γονείς του, για να ανταμώσει με τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ο 38χρονος πλέον Μικροβιολόγος, εργαζόμενος στο ΙΑΣΩ Αθηνών, το 2002 ήρθε να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως Επαγγελματίας Οπλίτης, Ωστόσο το ενδιαφέρον του για την Ιατρική Επιστήμη, δεν χάθηκε ποτέ, ακόμη και την στιγμή, που θα έλεγε κανείς, είχε λύσει το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Έτσι λοιπόν το 2003 αποφασίζει να ξεκινήσει εκ νέου την προσπάθεια, την μελέτη και να διαγωνιστεί με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων το 2004, διεκδικώντας την είσοδο σε κάποια από τις 7 Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Η προσπάθεια δύσκολη, αγχωτική, ωστόσο η σκέψη του ίδιου ήταν προσηλωμένη στο στόχο. Το 2004 κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή Λάρισας και ουσιαστικά να κερδίσει το «στοίχημα», που ξεκινούσε, όταν ήταν ακόμη μαθητής του 4ου ΓΕΛ Πειραιά, στο οποίο και φοιτούσε τα μαθητικά του χρόνια. Λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης και της θητεία του σε στρατόπεδο της Αττικής, ο Γιώργος Στάμου διεκδίκησε και έλαβε μεταγραφή για την Ιατρική Σχολή Αθηνών του (Ε.Κ.Π.Α.), την οποία ολοκλήρωσε έπειτα από μια 7ετια. Προσφάτως ο Γιώργος ολοκλήρωσε την Ειδικότητα στη Μικροβιολογία και πλέον εργάζεται στον όμιλο ΙΑΣΩ.

krinilive.gr