Πώς να πετύχεις τις πιο τραγανές και νόστιμες τηγανητές πατάτες

Τραγανές τηγανητές πατάτες»… Υπάρχουν άλλες λέξεις στην ελληνική γλώσσα που να τραβούν την προσοχή μας πιο γρήγορα; Δε νομίζω!

Οι τηγανητές πατάτες έχουν ούτως ή άλλως μια πολύ σημαντική θέση στην καρδιά των περισσότερων από εμάς, όμως όταν είναι τραγανές σαν πατατάκια, κερδίζουν έξτρα έδαφος!

Το κόλπο με το αλεύρι στις τηγανητές πατάτες θα σου χαρίσει το πιο τραγανό αποτέλεσμα

Πώς θα μπορέσεις, λοιπόν, να φτιάξεις τραγανές τηγανητές πατάτες, ειδικά αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να χρησιμοποιήσεις φριτέζα; Υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που αν τα ακολουθήσεις, η επιτυχία είναι δεδομένη!

#1. Επίλεξε τις πατάτες σου με σύνεση

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μόνο ένα είδος πατάτας για να μαγειρεύουμε για το υπόλοιπο της ζωής μας, σίγουρα αυτές θα ήταν οι Yukon Golds. Είναι λιγάκι δύσκολες στην εύρεσή τους, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο να τις ψάξεις.

#2. Δώσε βάση στον χρόνο του τηγανίσματος

Επειδή οι συγκεκριμένες πατάτες έχουν σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με άλλες ποικιλίες, χρειάζονται λίγο παραπάνω τηγάνισμα για να γίνουν τραγανές

#3. Άφησέ τες να κρυώσουν

Αυτό επιτρέπει στα άμυλα της πατάτας να μαλακώσουν και να διογκωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι πατάτες σου θα είναι πεντανόστιμες, τραγανές στο εξωτερικό και μαλακές στο εσωτερικό (όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή!).

#4. Ξέχνα τη σπάτουλα

Μια ιδιαίτερα δύσκολη – αλλά η σημαντικότερη – συμβουλή για όλες εμάς που η σπάτουλα αποτελεί κύριο εργαλείο στην κουζίνα: Για να πετύχεις τραγανό αποτέλεσμα, οι πατάτες πρέπει να έχουν διαρκή επαφή με την καυτή επιφάνεια του τηγανιού. Με άλλα λόγια, κανένα άγγιγμα με εργαλείο μαγερικής!

Δώσε χρόνο στις πατάτες να εξοικειωθούν με το τηγάνι και εάν δεις ότι πάνε να κολλήσουν, πάρε μια βαθιά ανάσα και απομακρύνσου για ένα λεπτό περίπου. Θα απελευθερωθούν όταν είναι έτοιμες!

queen.gr