Ονειρικά ταξίδια για νεόνυμφους που θα συναρπάσουν

Ταξίδι του μέλιτος. Μια από τις ομορφότερες στιγμές του ζευγαριού, που πρέπει να οργανωθεί σωστά ώστε να μείνει αξέχαστο. Οι επιλογές πολλές ανά τον πλανήτη. Διαλέξαμε 8 σημεία που είναι βέβαιο ότι θα σας εντυπωσιάσουν.

ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦΙ / ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Ένα κομμάτι της νότιας Ιταλίας, που αποτελείται από χρώμα, φως και θάλασσα και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τη γραφική ομορφιά του, τα χαριτωμένα καταστήματά του, αλλά και για την αυθεντική αρχιτεκτονική του. Αξίζει να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό Duomo di Sant’Andrea, το οπλοστάσιο και το Museo della Carta, ήτοι το μουσείο χαρτιού. Επιλέξτε ξενοδοχεία που συνδυάζουν υπέροχη θέα σε συνδυασμό τοπική κουζίνα.

ΠΟΥΚΕΤ / ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Ίσως είναι το ομορφότερο νησί του Ινδικού ωκεανού, με τις ατέλειωτες παραλίες, την εντυπωσιακή βλάστηση και τα ειδυλλιακά σκηνικά! Ότι πρέπει δηλαδή για ένα νιόπαντρο ζευγάρι που θέλει να νιώσει ότι τελικά ο παράδεισος είναι πάνω στη γη!

Αν το επισκεφθείτε αξίζει να δείτε τον ειδυλλιακό κόλπο Πανγκ Γκα με τους καταπράσινους απότομους βράχους να διακοσμούν με ένα μοναδικό τρόπο τη θάλασσα, τα κοραλλιογενή νησάκια Πι – Πι, με τις μαγευτικές παραλίες και τα μοναδικά πεντακάθαρα νερά, αλλά και το ακρωτήρι Προμτέπ με τη μαγευτική θέα.

ΣΕΝ ΜΠΑΡΤΣ / ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Το μικρό αυτό νησάκι του Σεν Μπαρτς της Νότιας Καραϊβικής (Σεν Μπαρτέλεμυ ή αλλιώς του Αγίου Βαρθολομαίου) είναι από τα πιο γοητευτικά.

Αν λοιπόν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, όπως υποβρύχιες καταδύσεις, ψάρεμα, ιστιοπλοΐα και σέρφινγκ, αυτό είναι το νησί για σας.

Αν πάλι προτιμάτε το shopping, τότε η πρωτεύουσα της Γκουστάβια προσφέρει γαλλικά κρασιά, σοκολάτες, αρώματα, ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, κοσμήματα, καλλυντικά και λεπτά πορσελάνινα σκεύη στα πολυάριθμα καταστήματα της και τις εκλεκτές μπουτίκ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ / ΑΜΕΡΙΚΗ 

Αν περάσεις πέντε λεπτά στο Μεγάλο Μήλο σίγουρα θα το ερωτευτείς, μιας και δεν υπάρχει άλλο μέρος στον πλανήτη σαν κι αυτό.

Και υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις εκεί: από το να ψωνίσεις σε υπέροχα καταστήματα, μέχρι να δειπνήσεις σε βραβευμένα εστιατόρια.

Σίγουρα θα κάνετε ένα πέρασμα από τα must τουριστικά σποτ όπως το Empire State Building, το Chrysler Buildings, το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Rockefeller Centre, το Times Square, την γέφυρα του Μπρούκλιν, κάποιο σόου στο Μπρόντγουεϊ και πολλά άλλα.

ΚΑΠΡΙ / ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ

Το Κάπρι, ο «Βράχος των Ονείρων», όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι ντόπιοι, βρίσκεται στα νότια του Κόλπου της Νάπολης, και περιτριγυρίζεται από παραλίες με συνολικό μήκος που φτάνουν τα 17 χιλιόμετρα.

Μια εντυπωσιακή περιοχή, που θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής: ρωμαϊκές επαύλεις, αγάλματα, λουτρά, εκκλησίες και κτίσματα μεταγενέστερα, κρεμαστές σκάλες που διατρέχουν τις βραχώδεις πλευρές του νησιού και καταλήγουν στη θάλασσα. Με φόντο μια βλάστηση μεσογειακή, οργιώδη και πολύχρωμη.

ΝΗΣΟΣ ΜΑΧΕ / ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ

Στο μεγαλύτερο και το κύριο νησί των Σεϋχέλλων, στη νήσο Μάχε (Mahe), βρίσκεται η πρωτεύουσα Βικτόρια.

Ωστόσο, το νησί διατηρεί την ειδυλλιακή ομορφιά του, με βουνά στα 900 μέτρα και υπέροχες παραλίες. Πολλά φυτά, όπως το επονομαζόμενο «δέντρο μέδουσα», και ορισμένες σπάνιες ορχιδέες ευδοκιμούν αποκλειστικά στις ακτές του Μάχε. Δεν πρέπει να παραλείψετε το μουσείο φυσικής ιστορίας των Σεϋχέλλων, τους βοτανικούς κήπους και το κέντρο χειροτεχνίας Codevar που βρίσκονται στη Βικτόρια.

ΜΑΛΒΙΔΕΣ / ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Στη μέση του Ινδικού Ωκεανού και περιτριγυρισμένες από τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο, τα νησάκια των Μαλδίβων αριθμούν άνω των χιλίων νησιών.

Ο Μάρκο Πόλο τις χαρακτήρισε «Λουλούδι των Ινδιών».

Κοράλλια, καταγάλανη θάλασσα, λαμπερός ήλιος και απόλυτη γαλήνη, που σας χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας, συνθέτουν ένα παραδεισένιο σκηνικό για μήνα του μέλιτος.

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ / ΝΟΤΙΑ ΓΑΛΛΙΑ 

Στη νοτιότερη άκρη της Γαλλίας, εκεί όπου ο ήλιος θερμαίνει γλυκά τα νερά της Μεσογείου, βρίσκεται η Γαλλική Ριβιέρα ή αλλιώς Κυανή Ακτή.

Με κοσμοπολίτικη διάθεση, ανεπιτήδευτη αρχοντιά και υψηλή αισθητική, ένα από τα πιο περιώνυμα θέρετρα της Μεσογείου, ξεχειλίζει από κομψότητα, φινέτσα και εκλεπτυσμένη ομορφιά.

in.gr