Πώς θα φτιάξεις μόνη σου την πιο unique οικολογική τσάντα με απλά βήματα

Η τσάντα αποτελεί αναπόσπαστο γυναικείο αξεσουάρ και ολοκληρώνει με στυλ κάθε μας εμφάνιση. Η αλήθεια είναι πως όσα διαφορετικά είδη τσαντών κι αν έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας πάντα θα βρεθεί ένα ακόμη σχέδιο που θα μας «κλέψει» την καρδιά. Εάν θες να κάνεις τη διαφορά και παράλληλα να υιοθετήσεις ένα πιο eco-friendly τρόπο ζωής, δοκίμασε να φτιάξεις μια DIY οικολογική τσάντα από εφημερίδες.

Πώς θα φτιάξεις την ωραιότερη DIY οικολογική τσάντα

Θα χρειαστείς:

Ψαλίδι,

εφημερίδα,

λεπτό φύλλο από χαρτόνι,

ταινία διπλής όψης,

κόλλα stick,

στυλό

Πώς θα τη φτιάξεις:

Μέτρησε δύο κομμάτια εφημερίδας πλάτους 40cm και 23cm μήκος το καθένα και κόψε τα.

Κόλλησε τα δύο φύλλα εφημερίδας μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ταινία διπλής όψης ή κόλλα. Αυτό θα κάνει την τσάντα σου πιο ανθεκτική.

Δίπλωσε ένα πτερύγιο 3cm προς τα κάτω από την κορυφή.

Δίπλωσε ένα πτερύγιο 5cm από πάνω προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, μέτρησε και κάνε κάθετες πτυχώσεις στα σημεία που φαίνονται στο παραπάνω διάγραμμα.

Το μπροστινό και το πίσω πάνελ έχουν πλάτος 11cm, τα πλαϊνά καλύμματα πλάτους 7cm και θα χρειαστείς ένα πτερύγιο 1.5cm για να κολλήσεις τις πλευρές μεταξύ τους.

Κόψε δύο κομμάτια χαρτονιού σε διαστάσεις 10cm x 2.5 cm, στη συνέχεια κόλλησέ τα στα δύο φαρδύτερα πάνελ ακριβώς κάτω από την επάνω πτυχή. Αυτά θα ενισχύσουν την αντοχή της τσάντας. Κόλλησε το επάνω πτερύγιο προς τα κάτω κατά μήκος της τσάντας, καλύπτοντας το χαρτόνι.

Βάλε ταινία διπλής όψης ή κόλλα και ένωσε τα κομμάτια για να σχηματίσεις την τσάντα. Κόψε ένα κομμάτι χαρτόνι σε διαστάσεις 10cm x 6cm και κόλλησέ το στο κάτω μέρος της τσάντας για να την ενισχύσεις.

Δες πώς θα φτιάξεις την τσάντα βήμα-βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: masamii9

queen.gr