5 Πανεύκολες DIY κατασκευές για γάτες!

Εάν έχεις κατοικίδιο στο σπίτι, τότε σίγουρα, θα γνωρίζεις, πως οι μικροί μας φίλοι έχουν τις δικές τους ανάγκες, τις οποίες, σαφώς, πρέπει να καλύπτουμε. Μιλώντας, συγκεκριμένα, για γάτες, τότε τα ζητήματα της φροντίδας τους είναι πιο εξεζητημένα. Για παράδειγμα, χρειάζονται αμμοδόχο, ένα μέρος να ξύνουν τα νυχάκια τους και γενικά, είναι πιο απαιτητικές. Για αυτό, εδώ θα βρεις 5 ιδέες για πολύ έξυπνες, αλλά και εύκολες DIY κατασκευές για γάτες, που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου!

 Κρεμαστό κρεβατάκι

κρεβάτι γάτας diy

Όλοι ξέρουμε πως οι γατούλες τρυπώνουν και κοιμούνται στα πιο περίεργα σημεία. Για αυτό ήρθε η ώρα να της φτιάξεις ένα μέρος, που θα είναι μόνο για εκείνη. Εάν έχεις ήδη ένα μεταλλικό τραπεζάκι, τότε ακόμη καλύτερα. Θα χρειαστείς, απλά, να αγοράσεις ένα μαξιλάρι με σχοινάκια στις γωνίες. Δέσε τα σχοινιά στα πόδια από το τραπεζάκι, και το κρεμαστό κρεβατάκι είναι έτοιμο. Πρόσεξε να το δέσεις καλά, ώστε να μην έχεις κάποιο ατύχημα!

2. Ονυχοδρόμιο

diy κατασκευές για γάτες

Σίγουρα, δε θέλεις, η γατούλα σου να ξύνει τα νύχια της στον αγαπημένο σου καναπέ και να σου σκίσει το ύφασμα. Μια επιλογή είναι να φτιάξεις μόνη σου ένα ονυχοδρόμιο, όπου θα χρησιμοποιεί αυτό για να περιποιείται τα άκρα της. Βρες ένα παλιό, κατά προτίμηση ψηλό βάζο, ή εάν δεν έχεις πάρε ένα χοντρό χαρτόνι και κόλλησε γύρω του σπάγκο. Έτσι, ο μικρός σου φίλος δε θα σου χαλάει άλλο τα έπιπλα. Επιπλέον, θα είναι ένα πολύ ωραίο διακοσμητικό για το σπίτι.

3. Κουτί για να κρύψεις την αμμοδόχο

πώς να κρύψω την άμμο της γάτας

Πιθανότατα, θα έχεις σκεφτεί πολλές φορές, πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά και τους κόκκους, που αφήνει η άμμος της γάτας. Υπάρχει μια πολύ απλή και έξυπνη λύση, που θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Πάρε ένα κομοδίνο ή ένα χαμηλό ντουλαπάκι, κατά προτίμηση μεγάλο, ώστε να χωράει μέσα η λεκάνη της άμμου. Στη συνέχεια, κάνε μια τρύπα στην μια πλευρά, ώστε να χωράει να περάσει το ζωάκι. Με αυτόν τον τρόπο, θα απαλλαγείς από τη μυρωδιά, αφού θα είναι κλειστό, αλλά και θα δεις μεγάλη διαφορά στη μυρωδιά. Μπορείς, ακόμη, να διακοσμήσεις το πάνω μέρος με κάποιο βάζο, κερί ή βιβλία, ώστε να ομορφύνεις το χώρο σου.

4. Μπολ φαγητού-νερού

μπoλ φαγητού γάτας diy

Βαρέθηκες να ακούς όλη μέρα τη γατούλα σου να σπρώχνει το μπολ της μέσα στο σπίτι, προσπαθώντας να φάει; Τότε, το exypnes-idees σου βρήκε τη λύση. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μια βάση για το μπολ του νερού και του φαγητού, ώστε να είναι δίπλα δίπλα. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι κομμάτια ξύλου και κόλλα για ξύλο ή βίδες, για να τα ενώσεις. Φρόντισε, όμως, να κάνεις τα κενά στο σωστό μέγεθος, ώστε να μην πέφτουν, αλλά ούτε και να σφηνώνουν τα μπολ.

5. Κρεμαστό ονυχοδρόμιο

κρεμαστό ονυχοδρόμιο diy κατασκευές για γάτες

Όπως είπαμε και παραπάνω, κανείς δε θέλει κατεστραμμένα έπιπλα από τα νύχια της γατούλας του. Ένα κρεμαστό ονυχοδρόμιο είναι μια πολύ διακριτική επιλογή, που μπορείς να το κρεμάσεις σε οποιαδήποτε πόρτα και δε θα “κλέβει” από τα τετραγωνικά του σπιτιού σου. Πάρε ένα κομμάτι ξύλο, ακόμη και χοντρό χαρτόνι και τύλιξε το με σπάγκο. Μπορείς, ακόμη, να κάνεις περισσότερα από ένα, για πολλά σημεία του σπιτιού.

exypnes-idees.gr