4 hacks για να κάνεις το σπίτι σου να λάμπει σε λιγότερο από 5 λεπτά

Θα σου περιγράψω μια εικόνα που ίσως σου φανεί γνώριμη, και αν ναι, τότε θα πρέπει να αναλάβεις άμεσα δράση: παρακολουθείς ταινία στο Netflix ενώ γύρω σου επικρατεί το χάος – χαρτόκουτα σκορπισμένα, βρώμικα ρούχα στο πάτωμα, πιάτα που έχουν ξεμείνει στον νεροχύτη εδώ και μέρες ώστε να γίνουν φιλόξενα για πολυκύτταρους οργανισμούς κ.λπ…

Όλο αυτό προκαλεί σε καθεμιά από εμάς μια σύγχυση. Όπως και να ‘χει, ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι πάντα σε βοηθά να συγκεντρωθείς και να χαλαρώσεις.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχεις αυτό χωρίς κόπο είναι να αφιερώσεις μόλις 5 λεπτά! Και αν δεν με πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει αυτό, ρύθμισε το χρονόμετρό σου και σταμάτα τις δουλειές του σπιτιού μόλις χτυπήσει. Θα δεις που δεν θα αναγνωρίζεις το σπίτι σου!

Για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτά τα 5 λεπτά, συγκεντρώσαμε τα αγαπημένα μας hacks γρήγορου καθαρισμού από το TikTok. Δες τα παρακάτω:

#1. Αφαίρεσε οτιδήποτε δεν ανήκει στον χώρο

Τακτοποίησε ένα δωμάτιο σε λιγότερο από 5 λεπτά μαζεύοντας όλα όσα δεν ανήκουν στον συγκεκριμένο χώρο – από ξεχασμένες κούπες με καφέ, μέχρι βρώμικα ρούχα στο πάτωμα. Βάλε τα ρούχα στο καλάθι απλύτων, τις κούπες και τα πιάτα στον νεροχύτη και ασχολήσου αργότερα με αυτά. Πάρε ένα καθαριστικό σπρέι και ένα πανί και καθάρισε γρήγορα τυχόν ορατές βρωμιές ή σημάδια.

#2. Ξεσκόνισε εύκολα τους ανεμιστήρες οροφής σου

Εάν δεν καθαρίζεις τακτικά, τα πτερύγια των ανεμιστήρων οροφής σου είναι πιθανώς γεμάτα σκόνη και βρωμιά. Για να τα καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα, δοκίμασε αυτό το κόλπο του @cleanitup. Πάρε ένα σκαμπό και μια μαξιλαροθήκη και τοποθέτησε ένα από τα πτερύγια εξ ολοκλήρου στη μαξιλαροθήκη. Συγκέντρωσέ το στη βάση και σύρε τα χέρια σου προς τα κάτω μέχρι το άκρο του πτερυγίου, κρατώντας τη σκόνη μέσα στη μαξιλαροθήκη. Επανάλαβε για τα υπόλοιπα πτερύγια.

#3. Καθάρισε τον καναπέ σου με την ηλεκτρική σκούπα, «αφράτεψε» τα μαξιλάρια, δίπλωσε τις κουβέρτες

Είναι πάρα πολύ απλό και κάνεις το σαλόνι σου κατευθείαν να μοιάζει τακτοποιημένο και υπέροχο. Extra tip: χρησιμοποίησε ένα αποσμητικό υφασμάτων στο τέλος.

#4. Βάλε την παπλωματοθήκη με ευκολία

Δεν μπορούμε να σκεφτούμε μια πιο εκνευριστική και χρονοβόρα δουλειά από το να βάλουμε ένα πάπλωμα μέσα σε μια παπλωματοθήκη. Και αν είναι και μικρό, σαν τα καλοκαιρινά που χρησιμοποιούμε αυτή την εποχή, ακόμα χειρότερα! Αυτό το hack από την @vanesamaro91 είναι εξαιρετικά εύκολο και δεν παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο. Άπλωσε την παπλωματοθήκη στο κρεβάτι σου με το άνοιγμα να βλέπει προς το πάπλωμα. Φτάσε μέσα στην παπλωματοθήκη και βρες τα δεσίματα στις δύο κάτω γωνίες. Δέσε τα στις κάτω γωνίες του παπλώματος. Ένα κάθε φορά, σπρώξε κάθε πλευρά πίσω στην παπλωματοθήκη. Πιάσε στη γωνία από έξω και κρατήσου καθώς τραβάς την παπλωματοθήκη προς τα πάνω.

queen.gr