Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε με τα Ποτήρια Κρασιού που δεν Χρησιμοποιείτε πια

Τα ποτήρια του κρασιού, αν εξαιρέσει κανείς τις απλησίαστες για κάποιες τσέπες εταιρείες, πωλούνται σε εξάδες και στις μέρες μας  μάλιστα μπορεί κανείς να τα βρει ακόμη και με κάτω από 5€ το σετ. Τα σχέδια, τα χρώματα, τα μεγέθη πολλά και οι τιμές… δελεαστικότατα όλα! Τι γίνεται όμως όταν τα σετ αρχίζουν να γίνονται πεντάδες, τετράδες, τριάδες και ούτω καθεξής και μένει το ντουλάπι της κουζίνας με διάφορα και διαφορετικά μεταξύ τους ποτήρια κρασιού μέσα που σε επίσημο τραπέζι πια δεν τα βγάζεις; Εμείς σας ετοιμάσαμε έξι τρόπους να επενδύσετε στη διαφορετικότητα τους και να τα ξαναφέρετε στην επιφάνεια καμαρώνοντας τα!    

Βερνίκια νυχιών: Βάλτε μία ποσότητα βερνικιού σε ένα πιατάκι και με τη μύτη μιας μπατονέτας δημιουργήστε μικρές κουκίδες από το βερνίκι με το χρώμα της επιλογής σας πάνω στα ποτήρια του κρασιού σας. Όταν τελειώσετε απλώς αφήστε τα να στεγνώσουν όπως θα κάνατε και με τα νύχια σας! Υπάρχουν μονάχα δύο πράγματα που θα χρειαστεί να φροντίσετε. Το ένα είναι να σιγουρευτείτε πως η ποσότητα του βερνικιού είναι αρκετή για όλα τα ποτήρια που θέλετε να φτιάξετε και το δεύτερο είναι να βάζετε λίγη ποσότητα βερνικιού μέσα στο πιατάκι και να ανανεώνετε, όποτε χρειάζεται, έτσι ώστε να μη ξεραίνετε.

Χρώμα: Σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες μπορείτε να βρείτε βερνίκια ειδικά για γυαλί σε ποικιλία χρωμάτων και μάλιστα πάρα πολύ οικονομικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυλίξετε με ένα κομμάτι χαρτοταινίας (που θα βρείτε ακόμη και σε βιβλιοπωλεία) γύρω από το ποτήρι και να δημιουργήσετε το γραμμικό σχέδιο που εσείς θέλετε. Στη συνέχεια περνάτε το χρώμα και αφήνετε να στεγνώσει. Απλό! Δε ξεχνάμε φυσικά να φοράμε γάντια, μάσκα και να βάζουμε ένα φύλλο εφημερίδας κάτω από την επιφάνεια που δουλεύουμε.


Μπορείτε να συμπληρώσετε λάμψη για μια εξαιρετική περίπτωση κολλώντας επάνω στα ποτήρια μεταλλικά μονογράμματα που θα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες.

Μπορείτε να συμπληρώσετε λάμψη για μια εξαιρετική περίπτωση κολλώντας επάνω στα ποτήρια μεταλλικά μονογράμματα που θα βρείτε έτοιμα σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες.

Χρυσόσκονη: Μια ανεπανάληπτη λάμψη μπορείτε να δώσετε στα ποτήρια του κρασιού σας με δύο υλικά που δε κοστίζουν πραγματικά τίποτα. Πάρτε κόλλα σε σπρέι και χρυσόσκονη σε ότι απόχρωση θέλετε και ετοιμαστείτε για δημιουργικές χειροτεχνίες. Καλά μη σηκώνετε και μανίκια, δεν είναι τίποτε τρομερό! Αρχικά φορέστε γάντια, ψεκάστε με σπρέι κόλλας το ποτήρι στα σημεία που θέλετε να δουλέψετε και ρίξτε αμέσως τη χρυσόσκονη που έχετε επιλέξει! Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο – σκεύος κάτω από το σημείο που δουλεύεται έτσι ώστε να ξαναχρησιμοποιήσετε τη χρυσόσκονη που δεν κολλά αμέσως πάνω στο ποτήρι. Δεν είναι καιροί για περιττές σπατάλες. Επίσης, να πούμε βέβαια πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα για γυαλί όπως και να τοποθετήσετε τη χρυσόσκονη με πινέλο δουλεύοντας έτσι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια! Όλα τα υλικά που αναφέρονται μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα με είδη για χειροτεχνίες και χόμπυ.

Η χρυσόσκονη μπορεί να προστεθεί ως έξτρα σε οποιοδήποτε βερνίκι και να δουλευτεί εξίσου καλά όπως και με λεπτομέρεια όπως το βερνίκι.

Tip: Μπορείτε να δημιουργήσετε ότι σχέδιο θέλετε πάνω στα ποτήρια σας ακόμη και να προμηθευτείτε έτοιμα stensils σε διάφορα σχέδια, γράμματα και φιγούρες που θα βρείτε στην αγορά και να κάνετε κάθε σας ποτήρι μοναδικό, ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρθηκε παραπάνω.

Η φύση στο ποτήρι σας: Θυμάστε τότε στο «σκολιό» που παίρναμε ένα κεσεδάκι (από γιαούρτι ήταν συνήθως) βάζαμε μέσα βαμβάκι, μερικές φακές, λίγο νεράκι και καθόμασταν και το κοιτούσαμε με μια χαρά να φυτρώνουν και να μεγαλώνουν; Σας πάμε πίσω λοιπόν σε εκείνα τα χρόνια και σας προτρέπουμε να το κάνετε ξανά μέσα στα ποτήρια του κρασιού αυτή τη φορά! Θα είναι βέβαια δύσκολο χωρίς συμμαθητές να ανταγωνίζεστε ποιανού μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά μη σκάτε! Φυτέψτε σε αρκετά ποτήρια και βάλτε τα στο παράθυρο της κουζίνας σας για να βλέπετε ποιο έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Φακές βέβαια δεν είναι το μόνο που μπορείτε να φυτέψετε μέσα στα ποτήρια του κρασιού σας, είναι απλώς μια αυθόρμητη πρόταση όσο αυθόρμητα ήταν και τα παιδικά χρόνια!

Μαυροπίνακας: Είναι αναπόφευκτο μετά από τόση αναπόληση των παιδικών χρόνων να μη σκεφτόμασταν και τον… πίνακα του σχολείου! Σε χρωματοπωλεία μπορείτε να βρείτε χρώματα που δίνουν την ίδια υφή με αυτή του πίνακα. Τα χρώματα αυτά είναι γνωστά ως chalkboard και φημίζονται για την εξαιρετικά βελούδινη υφή που δίνουν στα αντικείμενα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα δοχείο με το χρώμα και μετά να βυθίζετε τα ποτήρια του κρασιού σας μέσα σε αυτό. Όταν στεγνώσουν μπορείτε να γράφετε πάνω τους όπως κάνατε και στο σχολείο!

Σκεφτείτε πόσο μοναδικοί θα νιώθουν οι καλεσμένοι σας σε ένα τραπέζι – πάρτυ στο σπίτι σας όταν ο κάθε ένας θα έχει το ποτήρι με το όνομά του.

Ποτήρι κηροπήγιο: Από το ένα στο άλλο σας πάμε με λογική σειρά… μα ένα δείπνο θα κάνετε και δε θα έχετε κηροπήγια στο τραπέζι σας; Μάλλον αυτό είναι το πιο εύκολο! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε τι θα έχετε ως θέμα, για παράδειγμα λουλούδια, πετρούλες και κοχύλια που καλοκαίρι έχουμε και το μυαλό ονειρεύεται παραλίες και ακρογιαλιές… αποφασίστε λοιπόν το θέμα βάλτε το πάνω σε σταθερή επιφάνεια και σκεπάστε το με τα ποτήρια του κρασιού σας. Τέλος βάλτε τα κεράκια σας από πάνω και χαρείτε το δείπνο σας.

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο βάλτε καθρέπτη κάτω από τα νέα σας κηροπήγια.

spirossoulis.com