Δυσκοιλιότητα στον σκύλο – Πώς να την αντιμετωπίσετε εύκολα

Όταν ο σκύλος δεν καταναλώνει πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή του και έχει λίγα παραπανίσια κιλά είναι πολύ πιθανό να εμφανίσει δυσκοιλιότητα.

Μάλιστα οι σκύλοι κυρίως μέσης ηλικίας αντιμετωπίζουν συχνότερα το πρόβλημα αυτό. Παράλληλα, οταν είναι κουτάβι, η συνήθεια του να μασά αλλά και να καταναλώνει διάφορα αντικείμενα όπως χνούδια παντόφλας, χαρτοπετσέτες και άλλα, μπορεί να είναι αιτίες για τη δυσκοιλιότητα.

Τέλος, ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος, τα μακρινά ταξίδια και διάφορες άλλες καταστάσεις μπορεί να στρεσάρουν τον σκύλο σας με αντίκτυπο στο έντερο.

Πώς να το αντιμετωπίστε εύκολα

Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές στη διατροφή του σκυλάκου σας. Προσθέστε παραπάνω ίνες στο φαγητό του ή αλλάξτε προσωρινώς την ξηρά τροφή του. 

Αν τρέφεται αποκλειστικά με ξηρά τροφή, βρέξτε την με λίγο γάλα για να την καταστήσετε πιο εύπεπτη.

Αν ο σκύλος σας συνεχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα για παραπάνω από δύο μέρες, τότε θα πρέπει να γίνει συνολικός έλεγχος για περαιτέρω προβλήματα. 

Οι συμβουλές αυτές είναι αποτελεσματικές σε ήπια προς μέτρια συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Για σοβαρές καταστάσεις είναι καλό να απευθύνεστε κατευθείαν στον κτηνίατρο.


Πηγή: govastileto.gr