Άλεξ Μόργκαν: Η πιο όμορφη ποδοσφαιρίστρια είναι απόφοιτος του Μπέρκλεϊ και έχει γράψει 7 παιδικά βιβλία

Γεννημένη στις 2 Ιουλίου του 1989, η εντυπωσιακή 32 χρονη επιθετικός, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι επαγγελματίας μοντέλο, με μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της μόδας. Αντ’ αυτού, η Άλεξ Μόργκαν επέλεξε να ασχοληθεί με τον ανδροκρατούμενο χώρο της μπάλας και να αναδειχθεί μάλιστα σε μια από τις καλύτερες και πιο ακριβοπληρωμένες παίκτριες στον κόσμο. Η Άλεξ είχε επιλέξει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια από τα μόλις επτά της χρόνια. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, έγραψε προς τη μητέρα της, μην έχοντας δει ποτέ της γυναικείο ποδόσφαιρο:”Μαμά, αυτό που θέλω είναι να παίξω ποδόσφαιρο… Με αγάπη, η Άλι σου…”

Πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας από το Berkeley. Από τις πιο δυνατές και αποφασιστικές παρουσίες είναι η πρώτη που αγωνίστηκε για την εξίσωση των μισθών στο γυναικείο ποδόσφαιρο στις Η.Π.Α.

Σε ηλικία 17 ετών, η Αμερικανίδα φορ κλήθηκε στην Εθνική U-20 των ΗΠΑ, και από τότε έχει συνεχή παρουσία στο αντιπροσωπευτικό γυναικείο συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει αναδειχθεί κορυφαία παίκτρια από τη FIFA το 2013, ενώ έχει παραλάβει και τη “Χρυσή Μπάλα”.

Έχει γράψει εφτά παιδικά βιβλία. Το 2018 δοκίμασε και τον… κινηματογράφο! Πρωταγωνίστησε σε ταινία με τίτλο “Alex & Me”, φυσικά με αντικείμενο το ποδόσφαιρο και την προσπάθεια μιας μικρής κοπέλας να πετύχει τους στόχους της.

Η Άλεξ Μόργκαν έχει καταφέρει πολλά. Ανάμεσα στα πιο σπουδαία, το γεγονός πως τον Απρίλη του 2019 το περιοδικό Time την είχε συμπεριλάβει στις 100 πιο influencial προσωπικότητες.

Στα πιο σημαντικά σημεία της καριέρας της, αυτό της πρεμιέρας του Μουντιάλ του 2019. Συμμετείχε στο απίστευτο σκορ 13-0 που αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ, με την ίσια να καταφέρνει πέντε γκολ. Ήταν μόλις η 2η παίκτρια στο Μουντιάλ των γυναικών που σκοράρει πέντε φορές σε ένα παιχνίδι, κάνοντάς το σε ηλικία 27 ετών.

Οι πολύτιμες στιγμές με την κόρη της

Η 32χρονη επιθετικός πλέον μαμά, αγωνίζεται για τη νεοσύστατη San Diego Wave και μόλις τελειώνει κάθε παιχνίδι η πρώτη της σκέψη είναι να ψάξει την κορούλα της Τσάρλι Έλενα, στην εξέδρα που βρίσκεται μαζί με τον μπαμπά της (τον επίσης ποδοσφαιριστή Σερβάντο Καράσκο), για να την πάρει μια αγκαλιά.

womantoc.gr