Φλερτάρουν το ίδιο άνδρες και γυναίκες; Η επιστήμη απαντά

Η ψυχολόγος, Γεωργία – Χριστίνα Κανελλοπούλου βρέθηκε καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και μίλησε για τις διαφορές του φλερτ μεταξύ αντρών και γυναικών αλλά και τα οφέλη του.

Έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες φλερτάρουν περισσότερο από τις γυναίκες και σε αυτό συνέβαλε η τεχνολογία. Όπως εξήγησε η ψυχολόγος, μέσω του διαδικτύου οι άντρες μπορούν να διαχειριστούν ευκολότερα την απόρριψη και να προχωρήσουν στην επόμενη «υποψήφια».

Παράλληλα, οι γυναίκες προτιμούν η πρώτη κίνηση να γίνεται δια ζώσης και τους ενοχλεί το επίμονο φλερτ μόνο μέσω διαδικτύου καθώς αυτό τους δείχνει πως δεν θα καταλήξει κάπου. Εν αντιθέσει, οι άντρες είναι εντάξει με το να συνεχιστεί το διαδικτυακό φλερτ έως και 3 μήνες.

Σημειώνεται πως οι γυναίκες ξεκινούν το φλερτ από ιδιωτικό όφελος, είτε γιατί νιώθουν μοναξιά, είτε γιατί θέλουν μια επιβεβαίωση. Οι άντρες δεν φλερτάρουν με αυτόν τον σκοπό. Είναι περισσότερο ειλικρινείς και αυθόρμητοι.

Τα οφέλη του φλερτ

Τα οφέλη του φλερτ είναι κοινά και για τα δύο φύλα και έχει αποδειχθεί πως βοηθούν και στο σώμα, (π.χ περπατάμε καλύτερα) και φυσικά βοηθάει στην αυτοπεποίθηση του καθενός.

in.gr