Πόση ώρα μετά το γεύμα να μπει το παιδί στη θάλασσα;

Τα παιδιά πάντα ανυπομονούν για τα μπάνια στη θάλασσα αλλά ως γνωστόν το κολύμπι με γεμάτο στομάχι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Να γιατί η φράση «δεν θα βουτήξεις αν δεν περάσουν τρεις ώρες από το φαγητό» μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Πόση ώρα μετά το γεύμα να μπει το παιδί στη θάλασσα

Στην πραγματικότητα, το τρίωρο είναι περισσότερο θρύλος παρά πραγματική ιατρική συμβουλή. Πρώτα απ’ όλα, κάθε τρόφιμο έχει διαφορετικό χρόνο πέψης. Επίσης, δεν υπάρχει πραγματικά ιδανικό γεύμα για τη θάλασσα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ισχύουν για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Μια γενική συμβουλή, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας είναι η εξής:

Μωρά

Για τα μωρά που θηλάζουν, είναι συνήθως καλό να δίνετε μια μικρή δόση τροφής έως και μία ώρα πριν από τα μπάνιο στη θάλασσα. Όμως, αποφύγετε να του δώσετε ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα ή στερεά τροφή.

Νήπια και μεγαλύτερα παιδιά

Αφήστε να περάσει τουλάχιστον μία ώρα μεταξύ του φαγητού και της βουτιάς στη θάλασσα.

Εάν το παιδί είναι ιδιαίτερα ζωηρό, είναι προτιμότερο να προτιμάτε ελαφριές και εύπεπτες τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά. Επιπλέον, τρώγοντας μικρά γεύματα και μασώντας καλά, η διαδικασία της πέψης υποβοηθάται και άρα επιταχύνεται.

Τα καλύτερα σνακ για το παιδί στην παραλία

Καλές επιλογές για το παιδί που τρώει στερεές τροφές είναι: κουάκερ βρώμης, ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, γλυκοπατάτες, ανάλατοι ξηροί καρποί, bagels, smoothies ή γιαούρτι. Αυτές οι τροφές θα δώσουν στο παιδί σας μια σταθερή παροχή ενέργειας κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών στη θάλασσα. Tip: Αποφύγετε τυχόν λιπαρά ή τηγανητά τρόφιμα, κρέας και βαριές σάλτσες.

vita.gr