The Dress Report: Αυτά τα φορέματα θα ορίσουν το φθινοπωρινό σου στυλ

Από το Y2K style μέχρι τα volumed dresses και τα 90s inspired πλεκτά φορέματα, τα dress trends του φετινού χειμώνα έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: δεν είναι εξεζητημένα. Ίσως αυτό οφείλεται στην post Covid 19 περίοδο που διανύουμε και στην πρόθεση των σχεδιαστών να «προσαρμοστούν» στα νέα δεδομένα πολυτέλειας (aka new luxury style) και χρηστικότητας. Η μόδα οφείλει να είναι απλή και «εύκολη», το ίδιο και τα φορέματά μας. Χωρίς, όμως, να χάνουν τη θηλυκότητά τους.

me_cutouts_forema.jpg
Φόρεμα με cut-outs σε magenta απόχρωση.

Νέο-ρομαντικά με balloon μανίκια, ρετρό crochet, διαχρονικά επίκαιρα floral και αισθησιακά bodycon με cut-outs, είναι μερικά από τα στυλ φορεμάτων που είδαμε στα catwalks των μεγαλύτερων Οίκων Μόδας για τη σεζόν F/W 2023. Από τα διάφανα φορέματα των Fashion Houses Balmain, 16 Arlington και Alberta Ferreti, στα so hot right now Υ2Κ κομμάτια του Βurberry και στα σοφιστικέ πλεκτά του Οίκου Chloé, οι τάσεις που ξεχωρίσαμε στα φορέματα του φθινοπώρου έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: είναι γνώριμες και κομψές. Σαν να βγάζεις από τη ντουλάπα το Chanel tweed σακάκι της γιαγιάς σου και να το φοράς με λευκό T-Shirt και jean, έτσι και τα dress trends της σεζόν είναι «παλιά» αλλά πολύ επίκαιρα.

Στην παρακάτω gallery θα βρεις τις 7 πιο σημαντικές -και αγαπημένες μας- τάσεις στα φορέματα για φέτος έτσι όπως τις διαμόρφωσαν και τις παρουσίασαν στις τελευταίες Εβδομάδες Μόδας τα πιο γνωστά labels του πλανήτη. Είναι όλες απόλυτα «φορέσιμες», θηλυκές και αρκετά πρακτικές, ενώ καλύπτουν μία ευρεία γκάμα στυλιστικών επιλογών από 90s lovers μέχρι girly fans. Διάλεξε ποιες θες να υιοθετήσεις αυτό το φθινόπωρο ποιες είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία σου και ποιες μπορούν να καλυφθούν με κομμάτια που έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου και ετοιμάσου να περάσεις τους επόμενους μήνες μέσα σε πλεκτά και neo-romantic φορέματα με «φουσκωτά» μανίκια. Το «dress» code της σεζόν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στις λειτουργικές απαιτήσεις της εποχής και είναι κατάλληλο για όλες, ανεξαιρέτως στυλ, σωματότυπου και ιδιοσυγκρασίας.

Φόρεμα σε έντονη απόχρωση (Bold dress trend)

Volumed φόρεμα

queen.gr