Οι καλύτερες, οι χειρότερες και οι απρόσμενες στιγμές των βραβείων MTV VMA του 2022

Μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία της ποπ μουσικής έχουν λάβει χώρα στα Video Music Awards του MTV – από το αξέχαστο φιλί της Britney και της Madonna το 2003 μέχρι τον Kanye West που έκλεψε τις εντυπώσεις από την Taylor Swift το 2009.

Αν και τα φετινά Video Music Awards -που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Prudential Center στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ- δεν στάθηκαν αντάξια αυτού του τίτλου, υπήρξε ωστόσο κάποιο ενδιαφέρον καθώς συναντήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Τζόνι Ντεπ έκανε την πρώτη του δημόσια (μη) εμφάνιση μετά την αμφιλεγόμενη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Άμπερ Χερντ. Ο Yung Gravy -ένας νέος ράπερ με ένα viral TikTok τραγούδι- και η συνοδός του προκάλεσαν πολλά κουτσομπολιά. Οι εμφανίσεις των Blackpink και της Nicki Minaj ξεσήκωσαν το κοινό.

https://youtube.com/watch?v=Jnyapw33AVA%3Ffeature%3Doembed

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες, χειρότερες και πιο εκπληκτικές στιγμές των MTV Video Music Awards του 2022:

  • Καλύτερη χρήση του Twitter: Τέιλορ Σουίφτ

Ενώ παραλάμβανε το βραβείο για το «Βίντεο της Χρονιάς», η Taylor Swift είπε στους θαυμαστές της ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ στις 21 Οκτωβρίου 2022 -και αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες μετά το σόου. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του «Midnights», το οποίο περιγράφει ως μια «συλλογή μουσικής που γράφτηκε στη μέση της νύχτας, ένα ταξίδι μέσα από τους τρόμους και τα γλυκά όνειρα». Στο Twitter επικράτησε χάος και η φράση «meet me at midnight» (ραντεβού τα μεσάνυχτα) άρχισε να γίνεται trending.

  • Χειρότερη επιστροφή: Τζόνι Ντεπ

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αμφιλεγόμενος ηθοποιός θα εμφανιστεί στα βραβεία -είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω βίντεο- στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την πολύκροτη αγωγή δυσφήμισης εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερτ. Και το έκανε, κατά κάποιο τρόπο. Το πρόσωπό του σε εικονική μορφή καλωσόρισε τους θεατές μετά από δύο διαφημιστικά διαλείμματα.

  • Καλύτερη LGBT εμφάνιση: Ντοβ Κάμερον

Η πρώην πρωταγωνίστρια της Disney, Dove Cameron, δούλεψε σκληρά για να βγει από τη σκιά του κολοσσού της ψυχαγωγίας και φαίνεται ότι η δουλειά της αποδίδει καρπούς. Έχει επιδείξει τις ικανότητές της στο μουσικό θέατρο σε παραγωγές όπως το Hairspray! Live, The Light in the Piazza στο Λονδίνο και σε μια off-broadway παραγωγή του Clueless. Η φετινή κατηγορία «Best New Artist» ήταν γεμάτη με γνωστούς μουσικούς που είχαν μεγαλύτερη επιτυχία από την Κάμερον, όπως οι Måneskin, Baby Keem, Latto, Gayle και SEVENTEEN -αλλά εκείνη τους νίκησε όλους και αφιέρωσε το βραβείο της σε «όλα τα queer παιδιά εκεί έξω».

Η Dove Cameron /Photo: REUTERS/Caitlin Ochs

  • Το πιο πολυσυζητημένο ραντεβού: Yung Gravy και Sheri Easterling

Ο viral ράπερ Yung Gravy ζει τη δόξα του, με την επιτυχία του «Betty (Get Money)» που προωθείται από το TikTok, ένα 2’26» κομμάτι ποπ, το οποίο μιξάρει samples από την επιτυχία «Never Gonna Give You Up» του Rick Astley του 1987. Ο ράπερ ερμήνευσε την επιτυχία του κατά τη διάρκεια του pre-show, και εθεάθη να φιλάει τη συνοδό του – τη μαμά της Addison Rae, Sheri Easterling, του TikToker – στο μαύρο χαλί. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του πριν από το σόου, προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλεσε την Easterling «βασίλισσα των MILFS».

  • Καλύτερο ροζ: Νίκι Μινάζ

Η Νίκι Μινάζ, που επίσης τιμήθηκε για την συνολική παρουσία της, ντυμένη στα ροζ τραγούδησε ένα mix επιτυχιών της, μετά από μια αλλόκοτη ευχαριστήρια ομιλία, στην οποία η 39χρονη ράπερ, φανερά νευρική, κάποια στιγμή απομακρύνθηκε από την σκηνή για να πάρει το τηλέφωνό της από έναν βοηθό.

H Nicki Minaj / Photo: REUTERS/Brendan Mcdermid

«Μακάρι να ήταν εδώ η Γουίτνεϊ Χιούστον και ο Μάικλ Τζάκσον», είπε στην ομιλία της. «Μακάρι ο κόσμος να είχε καταλάβει τι σήμαιναν και τι περνούσαν. Μακάρι να έπαιρναν στα σοβαρά την ψυχική υγεία, ακόμα και για ανθρώπους που νομίζουν ότι έχουν την τέλεια ζωή».

  • Καλύτερος φόρος τιμής στην Britney και τη Madonna: Bad Bunny

Ο σταρ της reggaeton Bad Bunny στην εμφάνισή του στο Yankee Stadium της Νέας Υόρκης ερμηνεύοντας το «Titi Me Preguntó» φίλησε έναν από τους άντρες χορευτές του και όλοι έκαναν τη σύγκριση με το εμβληματικό φιλί της Madonna και της Britney Spears.

  • Χειρότερη εμφάνιση: The Metaverse

Εμείς οι άνθρωποι παρακαλούμε ευγενικά τις δυνάμεις της εικονικής πραγματικότητας να σταματήσουν να μας ταΐζουν με το ζόρι παραστάσεις του metaverse. Στα VMA, ο Snoop Dogg και ο Eminem ερμήνευσαν τη συνεργασία τους, «From the D 2 The LBC», ξεκινώντας από την κεντρική σκηνή πριν βουτήξουν με τα μούτρα στο metaverse, με ψηφιακές απεικονίσεις τους –κάτι που άφησε μία άγευστη και αμήχανη αίσθηση.

  • Καλύτερος συμπαίκτης: Fergie

Η Fergie τα τελευταία δύο χρόνια έχει χαμηλώσει τους τόνους και έχει να εμφανιστεί στα VMA για αρκετό καιρό. Όταν ο Τζακ Χάρλοου έκανε sampler στην επιτυχία της «Glamorous» του 2006, το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε για το 16 ετών τραγούδι. Σε ένδειξη σεβασμού προς το πρώην μέλος των Black Eyed Peas, την κάλεσε στη σκηνή και τραγούδησαν μαζί και τα δύο τραγούδια μπροστά σε ένα κοινό που ξεσηκώθηκε. (Ο Χάρλοου σαφώς απολαμβάνει να παίρνει μεγάλα ονόματα ως back-up για τις εμφανίσεις του στα βραβεία, αφού έφερε την Μπράντι κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στο BET τον Ιούνιο).

Οι Maneskin /Photo: REUTERS/Caitlin Ochs

in.gr