Η πολίστρια που θήλασε το μωρό της σε αγώνα εξηγεί γιατί θέλει να είναι πρότυπο για τα παιδιά της

Η Μαρκέλλα Πλούμη Κατσουλάκη, η 37χρονη πολίστρια που θήλασε το μωρό της εν ώρα αγώνα θα σε εμπνεύσει με τη στάση ζωής της απέναντι στη μητρότητα και στον τρόπο που θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά της.

Πολλά έχουν ακουστεί και ακόμα περισσότερα έχουν γραφτεί για τον μητρικό θηλασμό, ειδικά στη χώρα μας. Έχουμε περιπτώσεις bullying σε μαμάδες που αποφάσισαν να δώσουν φόρμουλα στα μωρά τους. Έχουμε μαμάδες που αποφάσισαν να θηλάσουν δημόσια τα παιδιά τους σε εμπορικά κέντρα και τους ζήτησαν να καλύψουν το μωρό που έπινε γάλα από το στήθος τους.

Όσες νέες μαμάδες προετοιμάστηκαν για τον μητρικό θηλασμό με σεμινάρια, με θήλαστρο, με μαίες, είδαν πως στην πράξη ο ίδιος ο θηλασμός αποτελεί μια full time job που απαιτεί να είσαι εκεί για το μωρό όποτε σε ζητήσει, με τις πληγωμένες σου θηλές, με το άγχος για το αν έχεις αρκετό γάλα για εκείνο.

Κι αν οι στιγμές αυτές σε βρίσκουν να θηλάζεις, υπάρχει μια 37χρονη αθλήτρια που κατάφερε με μια της φωτογραφία να βάλει τις προτεραιότητες μιας νέας μαμάς μπροστά μας με απίστευτη καθαρότητα και σαφήνεια.

Μπορείς να είσαι μαμά τριών παιδιών, μπορείς να έχεις έναν μπέμπη τριών μηνών και μπορείς να διακόπτεις τον αγώνα πόλο στον οποίο αγωνίζεσαι για να θηλάσεις το μωρό σου.

polo_mitera2.jpg

Η Μαρκέλλα Πλούμη Κατσουλάκη δεν είναι απλά μια super μαμά, είναι έμπνευση για όλες εμάς τις μαμάδες και τις γυναίκες εκεί έξω.

Η 37χρονη πολίστρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι ταυτόχρονα μαμά του 9χρονου Αντώνη, της 7χρονης Ματθίλδης και του 3 μηνών μπέμπη της, ο οποίος και πρωταγωνίστησε στη φωτογραφία θηλασμού, την οποία τράβηξε ο Θεόφιλος Κυριακόπουλος, και την δημοσίευσε στον λογαριασμό του ΝΟ Χανίων στο Facebook.

Μιλώντας στην Δήμητρα Πολυχρονοπούλου για τον αντίκτυπο της φωτογραφίας της αλλά και για την ισορροπία που πρέπει να έχει στον συνδυασμό καριέρας και μητρότητα, η Μαρκέλλα λέει το πιο αυτονόητο: Όλα γίνονται απλά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο τα κάνεις:

«Όλα γίνονται. Απλά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο κάνεις μερικά πράγματα. Δεν μπορώ να ακολουθήσω ακριβώς το πρόγραμμα της ομάδας. Προτεραιότητα για εμένα έχουν τα παιδιά μου, αλλά προσπαθώ με πειθαρχημένο πρόγραμμα να κάνω όσες περισσότερες προπονήσεις μπορώ και να βοηθάω την ομάδα μου. Ευτυχώς υπήρχαν και άλλες μανούλες που έχουν γυρίσει στα Χανιά και στην ομάδα και έτσι υπάρχει μια κατανόηση σε αυτό το κομμάτι από όλους καθώς ξέρουν πως είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με την εμπειρία μας την προσπάθεια των νεαρών αθλητριών του ΝΟΧ».

Η πολίστρια εξήγησε στη δημοσιογράφο πως απείχε για κάποιο διάστημα από το πόλο αλλά επέστρεψε γιατί είναι κάτι που αγαπά και ήθελε να δει αν το έχει ακόμα:

«Ο προπονητής της ομάδας και σύζυγός μου, Γιώργος Κατσουλάκης με παρότρυνε να ξεκινήσω ξανά πόλο. Συζητήσαμε και μου λέει “Έλα να κάνεις μια προπόνηση και αν βρεις το ρυθμό να ξαναπαίξεις στην ομάδα”. Πήγα και έκανα δυο τρεις προπονήσεις και είδαμε ότι μπορώ και εγώ να βοηθήσω την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της και έτσι έχοντας και την στήριξη από τον άντρα μου είπαμε να το δοκιμάσουμε».

Η φωτογραφία της Μαρκέλλας έγινε viral και η ίδια προσπαθεί ακόμα να πιστέψει τον αντίκτυπο που αυτή είχε:

«Η αλήθεια είναι πως δε περίμενα από μια φωτογραφία να έχω αυτά τα μηνύματα. Έχω χαθεί στο τι έχει γίνει. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Δεν το περίμενα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον τους και τα μηνύματα συμπαράστασης.

Φυσικά όπως όλες οι μαμάδες έτσι και εγώ έχω περάσει από τη συναισθηματική κατάσταση ότι δε τα καταφέρνω καλά. Όμως δεν είναι έτσι. Τώρα που μεγάλωσαν σχετικά τα δυο παιδιά μου προσπαθώ να τους περάσω και το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στη καθημερινότητά μας, και γενικά στη ζωή μας.

Θέλω να είμαι πρότυπο για τα παιδιά μου. Προσπαθώ να οργανώνω το χρόνο μου έτσι ώστε να καταφέρνω να έχω ποιοτικό χρόνο μαζί τους και τις περισσότερες δουλειές όπως όλες οι μαμάδες να τις κάνω τη νύχτα. Τώρα είμαι σε άδεια από τη δουλειά μου οπότε είναι λίγο πιο εύκολο να το πετυχαίνω».

Υπάρχει μια στιγμή της πολίστριας στη διάρκεια ενός αγώνα όταν ο 9χρονος σήμερα γιος της ήταν μόλις δύο ετών, μια στιγμή που δεν αποτυπώθηκε σε φωτογραφία αλλά παραμένει χαραγμένη στο μυαλό της Μαρκέλλας:

«Σε ένα παιχνίδι που έπαιζα στη Νέα Σμύρνη όταν ήταν ο γιος μου σχεδόν 2 ετών, ήμουν μέσα στη πισίνα και ξαφνικά τον βλέπω μέσα στα αίματα στην κερκίδα. Δε το σκέφτηκα στιγμή πήγα στη σέντρα και βγήκα αλλαγή. Έφυγα από τη πισίνα τρέχοντας και πήγα στο ιατρείο του κολυμβητήριου να δω τι είχε συμβεί καθώς ως μαμά σκεφτόμουν τα χειρότερα. Ευτυχώς είχε απλά ανοίξει η μύτη του από τη ζέστη. Μέχρι να πάω όμως να τον δω είχε φύγει η ψυχή μου!

Προτεραιότητά μου πάντα και πάνω από όλα είναι τα παιδιά μου. Είμαι μέσα στην πισίνα και με το ένα μάτι βλέπω το παιχνίδι αλλά το άλλο βρίσκεται στην κερκίδα, στα παιδιά μου»!