Πέντε trips για ατελείωτο ρομάντζο

Το καλοκαίρι το έχουμε αφήσει καιρό πίσω και τα Χριστούγεννα αργούν λίγο, όμως μην πτόησε αφού όταν υπάρχει καλή θέληση πολλά μπορούν να συμβούν. Τι θα έλεγες λοιπόν να έκανες ένα ρομαντικό break με τον/την σύντροφο σου, που το έχετε τόση ανάγκη και οι δύο; ‘Όχι δεν θα πάτε ούτε Βενετία, ούτε Παρίσι. Αυτά άφησε τα για τους άλλους. Εσύ αναζητάς τους φυσικούς τόπους του ρομαντισμού και τις πραγματικές πόλεις των ερωτευμένων. Για αυτό και εμείς ψάξαμε, ρωτήσαμε, ταξιδέψαμε και τελικά καταλήξαμε πως τα παρακάτω trips θα σου κλέψουν την καρδιά.

Βερόνα

Στην πόλη αυτή της Ιταλίας, που έχει σφραγίσει η αιώνια αγάπη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, ο έρωτας διαχέεται στον αέρα θα λέγαμε. Η μεσαιωνική αυτή πόλη, με τις πλακόστρωτες πλατείες της και την διάσημη Αρένα της Βερόνας, είναι κατάλληλη για ειδυλλιακούς περιπάτους. Στην γέφυρα Σκαλιτζέρι, η οποία ενώνει την πόλη με την απέναντι όχθη του Αγίδη, θα βγάλεις τις πιο όμορφες φωτογραφίες με θέα τον ποταμό και το μεσαιωνικό κάστρο της πόλης. Μην παραλείψεις να περάσεις από το σπίτι της Ιουλιέτας, και να αφήσεις κι εσύ ένα σημείωμα αγάπης κάτω από το σεξπηρικό μπαλκόνι.

Μπρυζ

Η μικρή πόλη της Φλάνδρας είναι πράγματι το διαμάντι του Βελγίου. Η παραμυθένια Μπρυζ έχει μπαρόκ αρχιτεκτονική που σε μαγεύει. Τα στενά καλντερίμια της είναι ιδανικά για βόλτα για δύο. Περπατήστε στις  γραφικές γέφυρες της πόλης και παρατηρήστε τα όμορφα χρώματα των κτηρίων. Φυσικά, μια ρομαντική βαρκάδα στα κανάλια της πόλης επιβάλλεται, όπως επίσης επιβάλλεται να δοκιμάσετε και την αυθεντική βελγική σοκολάτα στην γενέθλια πατρίδα της.

Annecy

Εδώ η πραγματικότητα ξεπερνάει την φαντασία. Η λιλιπούτεια πόλη Ανεσί της Γαλλίας ξεπερνά κάθε προσδοκία ενός  απλού ρομαντικού προορισμού. Η πόλη με τα κάστρα και τους ιππότες που περιγράφουν τα παραμύθια είναι όντως αυτή. Η «Βενετία των Άλπεων», όπως την αποκαλούν, θα σε σαγηνεύσει με την γαλήνη και την χαλαρωτική ατμόσφαιρα της. Μοιάζει να επιπλέει πάνω στα κανάλια που την διασχίζουν ενώ σπίτια και μαγαζιά σε παστέλ αποχρώσεις δίπλα στην όχθη της λίμνης θυμίζουν card postal.

Ποζιτάνο

Επιστρέφουμε και πάλι στην Ιταλία, τώρα όμως κατευθυνόμαστε στην ιταλική Ριβιέρα. Πάνω στις πλαγίες της κεντρικής ακτής Αμάλφι, είναι χτισμένο ένα εντυπωσιακά όμορφο χωριό, το Ποζιτάνο. Κάθε σημείο του είναι βγαλμένο από ρομαντικές ταινίες αφού όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου τα πολύχρωμα σπίτια συνδυάζονται απόλυτα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι, ένα δείπνο με ιταλικές πινελιές υπό το φως των κεριών, σκαρφαλωμένοι πάνω σε ένα μπαλκόνι, είναι το ιδανικό σκηνικό για σένα και τον σύντροφο σου.

Μονεμβασία

Μένουμε Ελλάδα και απολαμβάνουμε ρομαντικές διακοπές στην καστροπολιτεία της Λακωνίας. Τα πέτρινα καλντερίμια που στολίζονται από ροζ και μωβ γαρδένιες σε περιμένουν για τρυφερά τετ α τετ με τον άνθρωπο σου. Δώστε ένα φιλί την ώρα που το ηλιοβασίλεμα κάνει βουτιά στην θάλασσα και ζήσε μια απόλυτη εμπειρία εντός των τειχών στα ρομαντικά café bar που υπάρχουν εκεί.