6 Tips διακόσμησης για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!

Οι συνθήκες που επικρατούν τον τελευταίο καιρό δε μας επιτρέπουν να είμαστε στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Για το λόγο αυτό χρειάζεται λίγη περισσότερη προσπάθεια για να νιώθουμε καλά στην καθημερινότητα μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται αφού μπορείς με μερικές έξυπνες κινήσεις διακόσμησης να αποκτήσεις καλύτερη διάθεση ενώ μένεις στο σπίτι.

Πράγματι, μερικές μόνο απλές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ανακάλυψε λοιπόν tips διακόσμησης για καλύτερη διάθεση στο σπίτι!

Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι για να σου φτιάξει η διάθεση!

1. Δώσε σημασία στο σωστό φωτισμό

φωτεινό σαλόνι καφέ καναπές μπλε πολυθρόνα

Σκέψου τη διάθεση σου όταν έχει καλό καιρό και όταν δεν έχει. Σίγουρα μια σκοτεινή, μουντή μέρα σε επηρεάζει. Για το λόγο αυτό πρέπει να δίνεις σημασία στο φωτισμό μέσα στο σπίτι. Έτσι, μην περιορίζεσαι σε ένα φωτιστικό αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Μπορείς να ενισχύσεις το φωτισμό του χώρου με φωτιστικά, όπως απλίκες, πορτατίφ ή ένα φωτιστικό δαπέδου.

2. Διακόσμησε με φυτά

σαλόνι φυτά εσωτερικού χώρου άσπρος καναπές

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ιδανικά για να δώσουν ζωή και χρώμα σε ένα σπίτι. Όχι μόνο ανανεώνουν τον αέρα και απομακρύνουν τις τοξίνες, αλλά επίσης αυξάνουν την παραγωγικότητα, καθαρίζουν το μυαλό και μειώνουν το στρες. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητα στο χώρο σου αν νιώθεις ότι δεν είσαι στην καλύτερη ψυχολογική σου κατάσταση.

3. Βάλε χρώμα

διακόσμησης καλύτερη διάθεση σαλόνι μπλε τοίχος

Το χρώμα είναι απαραίτητο για να δίνει ζωή και ένταση σε ένα χώρο. Φαντάσου ένα σπίτι που κινείται μόνο σε ουδέτερα χρώματα. Θα είναι τελείως ανιαρό και χωρίς έμπνευση! Πρόσθεσε λοιπόν χρώμα στα δωμάτια με διακοσμητικά, πίνακες ή ακόμα και βάφοντας τους τοίχους αν θέλεις μια μεγαλύτερη αλλαγή.

4. Απόφυγε την ακαταστασία

σαλόνι άσπρος καναπές στρογγυλά τραπεζάκια

Το να έχεις καθαρό μυαλό χωρίς αμφιβολία συμβάλει στο να έχεις καλύτερη διάθεση. Και το να είναι ο χώρος σου συμμαζεμένος και σε τάξη είναι απαραίτητος για ένα καθαρό μυαλό. Απόφυγε λοιπόν την ακαταστασία ή το στοίβαγμα πολλών πραγμάτων στο χώρο σου. Ένα απλό tip για να το πετύχεις είναι να τοποθετήσεις σε όμορφους αποθηκευτικούς χώρους, όπως κουτιά, όλα αυτά τα μικροαντικείμενα που μπορεί να αφήνεις από εδώ κι από κει.

5. Προτίμησε αντικείμενα με καμπύλες

ροζ καναπές ροζ σκαμπό διακόσμησης καλύτερη διάθεση

Όχι μόνο το χρώμα αλλά και το σχήμα έχει σημασία στη διάθεση σου. Πιο συγκεκριμένα, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σε αυστηρές γραμμές θεωρείται ότι δεν είναι τα καταλληλότερα για την ψυχολογία σου. Αντίθετα, οι πιο απαλές γραμμές και οι καμπύλες συμβάλλουν στο να αναπτερωθεί το ηθικό σου!

6. Γέμισε το σπίτι με ευχάριστες μυρωδιές

αρωματικό κερί τριαντάφυλλα

Η ωραία μυρωδιά επηρεάζει ασυναίσθητα τη διάθεση μας. Για το λόγο αυτό μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι με αρωματικά κεριά ή με αρωματικά sticks, να τοποθετήσεις αρωματικά φυτά, όπως ο βασιλικός και η λεβάντα, να σφουγγαρίσεις με ένα απορρυπαντικό με ωραίο άρωμα ή ακόμα και να βράσεις νερό με sticks κανέλας και φρούτα. Όλες αυτές οι ιδέες θα δώσουν στο χώρο σου μυρωδιά φρεσκάδας και καθαριότητας, πράγμα που θα σου φτιάξει τη διάθεση