Το εύκολο trick για να φρεσκάρεις τα χαλιά σου στη στιγμή

Αν ζεις σε ένα μικρό αστικό διαμέρισμα, τότε μάλλον έχεις αναγκαστεί να μάθεις την τέχνη του compact living. Από deco tips για να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο μέχρι την αποτελεσματική εξάσκηση του decluttering. Όμως, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι χώροι μαγειρέματος και διαβίωσής συχνά δεν διαχωρίζονται μεταξύ τους ή βρίσκονται πολύ κοντά. Η εγγύτητα μεταξύ αυτών των ζωνών επιτρέπει σε όλες τις μυρωδιές της κουζίνας να εισβάλουν στα μαλακά έπιπλά σου, ακόμη και στο χαλί του σαλονιού σου. Και εδώ είναι που η αγαπημένη μας συμβουλή καθαρισμού έρχεται να σε σώσει.

Το TikTok μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι η χρήση των αρωματικών περλών πλυντηρίου ξεπερνά κατά πολύ το πλύσιμο ρούχων. Πράγματι, μπορείς να τις συνδυάσεις με μαγειρική σόδα για να δημιουργήσεις μία γρήγορη λύση αναζωογόνησης του χαλιού σου, λίγο πριν έρθουν επισκέψεις.

χαλιά

Ίσως γνωρίζεις ήδη ότι ένα χαλί καθαρίζεται εύκολα με μαγειρική σόδα, ή τουλάχιστον φρεσκάρεται. Αλλά σίγουρα δε σκέφτηκες ποτέ να τη χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με πέρλες πλυντηρίου για να ενισχύσεις πραγματικά το αποτέλεσμα και να του δώσεις μία φρέσκια οσμή. Πώς λειτουργεί; Ξεκίνησε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σου σκούπα για να μαζέψεις τυχόν βρωμιά και υπολείμματα από το χαλί πριν πασπαλίσεις τις πέρλες στην επιφάνεια. Ένα καπάκι συνήθως είναι αρκετό, αλλά εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής και την επιθυμητή ισχύ του αρώματος.

χάλια

Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα αρκετά γενναιόδωρο στρώμα μαγειρικής σόδας πάνω από τις πέρλες και άφησε το μείγμα να καθίσει για περίπου μία ώρα. Μετά από αυτό το διάστημα, σκούπισε ξανά με ηλεκτρική σκούπα. Σύμφωνα με τη Maria Ivanova, την ιδρύτρια του Master Maid, αυτό το χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, καθώς επιτρέπει στο μείγμα να «διεισδύει στις ίνες του χαλιού κάνοντας τα μαγικά του καθώς το κάνει».

Μετά το σκούπισμα, θα έχει μείνει ένα πεντακάθαρο χαλί που αποπνέει το άρωμα φρέσκων ρούχων, κάτι που σπάνια θα περάσει απαρατήρητο από τους καλεσμένους σου. Ενώ, ακόμα και μετά από μια νύχτα μαγειρέματος, θα μπορείς ακόμα να απολαύσεις το άρωμα το επόμενο πρωί αλλά και για ολόκληρη την εβδομάδα.

Photos: istockphoto.com