Αυτή η συνταγή για πίτα για σουβλάκι είναι τόσο εύκολη και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου πλάστη. Απλώς χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τα σχηματίσετε. Γιατί δεν διπλασιάζετε τα υλικά και να βάλετε μερικά στην κατάψυξη για μια γρήγορη λύση;!
Αυτές οι σπιτικές πίτες για σουβλάκι είναι τόσο εύκολες, δε χρειάζονται ζύμωμα ούτε πλάστη. Μπορείτε να τις κόψετε σε τριγωνάκια και να τις βουτήξετε σε κάποια σως όπως τζατζίκι, χούμους ή παντζαροσαλάτα ή γιατί όχι, να φτιάξετε σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια εύκολα και υγιεινά. Είναι ιδανικές ακόμα για μωρά που ακολοθούν τη Baby Led Weaning (BLW) μέθοδο και για μικρά παιδιά αφού μπορούν να τις κρατήσουν εύκολα με τα μικρά τους χεράκια και να τις βουτήξουν σε κάποια σάλτσα.
Κατηγορία: Ψωμί & Ζύμες Επίπεδο: Εύκολο
Εύκολες Σπιτικές Πίτες για Σουβλάκι
Μερίδες
8 πίτες
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
15 λεπτά
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 κούπες (500γραμ) αλεύρι γ.ο.χ. ή σκληρό
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
2 1/4 κ.γ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
Οδηγίες
Προσθέστε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατέψτε ελαφρώς.
Σκεπάστε με μια μεμβράνη ή πετσέτα και αφήστε στην άκρη για 5-10 λεπτά μέχρι να βγάλει λίγο αφρό επάνω και φουσκάλες.
Αναμίξτε το αλεύρι και το αλάτι καλά.
Προσθέστε το μείγμα με τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι λίγο λίγο ενώ ανακατεύετε με το ένα σας χέρι. Η υφή θα κολλάει πολύ σε αύτο το στάδιο.
Ρίξτε μια χούφτα αλεύρι επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια. Τοποθετήστε το ζυμάρι επάνω και με τα χέρια σας απλά γύριστε το γύρω γύρω μέχρι να απορροφήσει το αλεύρι και να σταματήσει να κολλάει.
Προσθέστε δυο κουταλιές λάδι στο δοχείο που είχατε το ζυμάρι και βάλτε το πάλι μέσα.
Καλύψτε με μία μεμβράνη ή πετσέτα και αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα.
Ρίξτε λίγο λάδι στα χέρια σας για να μην κολλήσει το ζυμάρι. Βάλτε το ζυμάρι σας επάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια και πιέστε το λίγο με τα χέρια σας να φύγει ο αέρας.
Διαμορφώστε ένα μεγάλο πλατύ ρολό με το ζυμάρι και κόψτε το σε 8 ίσα κομμάτια. Αν τυχόν σας κολλάει μπορείτε να βάλετε λίγο λάδι στα χέρια σας ή στην επιφάνεια.
Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Πάρτε ένα από τα μπαλάκια και διαμορφώστε μία μπάλα με τη χούφτα σας. Με τα δάχτυλά σας ανοίξτε το σε ένα πλατύ στρογγυλό πιτάκι.
Τοποθετήστε τη πίτα επάνω στο ζεστό τηγάνι και αφήστε τη να πάρει χρώμα γύρω στα 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορείτε να τη καρφώσετε με ένα πηρούνι αν αρχίσει να σας φουσκώνει πολύ.
Συνεχίστε με τις υπόλοιπες πιτούλες.
Σημειώσεις
Η υφή της ζύμης είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη, οπότε είναι εύκολο να την πλάσετε με τα δάχτυλά σας. Εάν αρχίσει να κολλάει, βάλτε λίγο λάδι στα χέρια σας και στην ξύλινη επιφάνεια.
Αποθήκευση
Φυλάξτε τις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Μπορείτε να τις καταψύξετε αφού κρυώσουν. Απλά ξεπαγώστε τις και ζεστάνετέ τις σε ένα τηγάνι για ένα ή δύο λεπτά.
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
Θερμίδες: 254kcal | Carbohydrates: 48g | Protein: 6g | Cholesterol: 0mg | Fat: 4g | Saturated Fat: 0g | Polyunsaturated Fat: 0g | Monounsaturated Fat: 2g | Fiber: 0g | Sodium: 291mg | Potassium: 0mg | Sugar: 1g
Δεν είμαι διατροφολόγος. Οι πληροφορίες διατροφής έχουν υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και προορίζονται μόνο για σκοπούς πληροφόρησης και καθοδήγησης.
Η συνταγή είναι: vegan, vegetarian, χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς ξηρούς καρπούς, χωρίς αυγά, φιλικά για μωρά & μικρούλια, παραδοσιακά ελληνικά αλμυρά,