Διαγωνισμός πίτας από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ν. Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 6 Νοεμβρίου, ο προαναγγελθείς «Διαγωνισμός Πίτας» του Συλλόγου μας, στον Οινοχώρο Wine Therapy στη Νέα Ραιδεστό. Αν και οι προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες δεν ήταν αισιόδοξες (μέχρι και μήνυμα μας έστειλε το 112 !!!), η εκδήλωση είχε την αναμενόμενη προσέλευση και επιτυχή εξέλιξη.

Παραβρέθηκαν πάνω από 60 άτομα κι αν ο καιρός δεν μας τα χαλούσε – τόσο ώστε να μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και τον εξωτερικό χώρο – θα είχαμε περισσότερες συμμετοχές, αναγκαζόμενοι έτσι να αποτρέψουμε μέλη και φίλους που ζητούσαν μέχρι και τις τελευταίες ώρες να έλθουν….

Θα τους αποζημιώσουμε την επόμενη φορά ή σε επόμενη εκδήλωσή μας, ενόσω η συγκεκριμένη έδειξε ότι μπορούμε και συνεχίζουμε δυναμικά, ώστε ο Σύλλογός μας να αναδειχθεί όπως του αξίζει, 22 χρόνια από την ίδρυσή του !!!

Οι καλεσμένοι μας, απήλαυσαν μία εκλεκτή ποικιλία εδεσμάτων, δημιουργίες των κυριών του ΔΣ και πολλών άλλων κυριών που οικειοθελώς, με αγάπη και την καλύτερη διάθεση, συνέδραμαν στην προσπάθειά μας αυτή ! Ενδεικτικά (και αλφαβητικά) αναφέρω τις : Άνα Αλεξίου-Γραμματικάκη, Ασπασία Νικολάου, Βάνα Καλογερομήτρου, Γιώτα Κασαγιάννη, Ελένη Καβάλου, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Μποοντίλα, Όλγα Καλογερομήτρου, Πηνελόπη Μανούδη, Ρούλα Μανούδη… και σίγουρα, κάποια αγαπητή κυρία θα ξέχασα… Στον διαγωνισμό πίτας συμμετείχαν οι εξής κυρίες : Αθανασία Φλόκα, Αναστασία Γωγάκου, Βασιλική Μερτζίδου, Ελένη Μπίτση, Ελένη Ξεφτέρη και Όλγα Καλογερομήτρου, με παραδοσιακές τυρόπιτες (απλή και στριφτή), χορτόπιτες (σπανακόπιτα & πρασόπιτα), κρεατόπιτα και γραβιερόπιτα !

Βεβαίως και είχαμε κριτική επιτροπή – γευσιγνωστικά καταρτισμένη – απαρτιζόμενη από τις κυρίες Γιούλη Μπανιώρα & Ρούλα Μανούδη και τους κυρίους Αλέξη Αλεξίου & Βασίλη Δαγδιλέλη, η οποία επιτροπή είχε πραγματικά δύσκολο έργο και αρκετά κριτήρια βαθμολογίας !!

Πρώτη ανεδείχθη η πίτα της κας Ελένης Ξεφτέρη, στη δεύτερη θέση ακολούθησε η πίτα της κας Λένας Μπίτση και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι πίτες των κυριών Αθανασίας Φλόκα και Όλγας Καλογερομήτρου !!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλες τις συμμετέχουσες !!! Σε όλες τις διαγωνισθείσες δόθηκαν έπαινοι για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό, ενώ οι τρείς πρώτες βραβεύτηκαν με χρηστικά κουζινικά σκεύη !!

Ήταν μία όμορφη διαδικασία με αγωνία από όλους και αναμονή, ενόσω το ζητούμενο ήταν η γευσιγνωσία, τόσο των διαγωνισθέντων πιτών, όσο και των υπολοίπων προσφερθέντων εδεσμάτων!! Και είχαμε πολλά εκτός από πίτες, όπως κοτομπουκιές, ντολμαδάκια, πατατοσαλάτα, μακαρονοσαλάτα, σαλάτα εποχής, μελιτζανοσαλάτα, παντζαροσαλάτα, λαχανοσαλάτα (η διάσημη σαλάτα της Ρούλας), φάβα, τυροκαυτερή με πιπεριά και… ε !! δεν χορτάσατε !!!

Η μεγάλη και ευχάριστη αυτή παρέα μας απόλαυσε κρασί από τον Οινοχώρο «Wine Therapy» του Θωμά Κοντοπού και πιό συγκεκριμένα την βραβευμένη το 2022 Μαλαγουζιά με ετικέτα «ΕΝΑΡΞΙΣ», η οποία στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο ως η καλύτερη Μαλαγουζιά του διαγωνισμού, όπως και άλλες εκλεκτές ποικιλίες λευκού και ερυθρού οίνου !!!

Δεν πίνουμε ό,τι κι ό,τι…. Βεβαίως, αφού ήταν ημέρα πίτας γενικόοτερα, δεν μπορούσαμε με τον καφέ μας να μην έχουμε και να μην απολαύσουμε παραδοσιακή Θεσσαλική γαλατόπιτα, σοκολατόπιτα, μηλόπιτα, πορτοκαλόπιτα, και άλλους γλυκούς, γευστικούς πειρασμούς !!

Κι αν σκεφτήκατε ότι μόνο απολαμβάναμε ποικίλες γεύσεις και εξαιρετικό κρασί, μάθετε ότι είχαμε και ζωντανή μουσική με τους Δημήτρη Κεραμάρη, Βασίλη Πυτιτζόγια (από την Κρανιά), Αναστασία Παπανικολάου και Μαρία Μπενή !!! Ευχαριστούμε όλους που βοήθησαν στην πραγμάτωση της εκδήλωσής μας αυτής, όλους όσοι είναι κοντά στον Σύλλογο και συμβάλλουν με όποιο τρόπο στα δρώμενά του, αλλά κι εκείνους που απλώς μας σκέφτονται !! Να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώνουμε !!!

Το ΔΣ του Συλλόγου