Γιατί το να κερδίζω κάθε μέρα χρόνο για εμένα, είναι μία καθαρή νίκη!

Είτε ταυτίζεσαι με την εικόνα χάους που μόλις περιέγραψα, είτε έχεις καταφέρει να βάζεις σε «τάξη» το σπίτι σου, δεν μπορώ να σου κρύψω πως για εμένα κάπως έτσι ξεκινούσε συνήθως μία τυπική εβδομάδα -μέχρι σήμερα!

Μία στοίβα με άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη από το χθεσινοβραδινό pj’sparty με τις κολλητές μου, ένας δίσκος με το μισοτελειωμένο πρωινό μου παρατημένος στο coffeetable του σαλονιού, ένα φλιτζάνι με καφέ στο χολ δίπλα από το post-it που λέει να μην ξεχάσω να αδειάσω το -γεμάτο με καθαρά πιάτα -πλυντήριο, τα οποία είναι έτοιμα να «τακτοποιηθούν» στα ράφια της κουζίνας. Σκέφτεσαι καλύτερο «σκηνικό» για να ξεκινήσει η εβδομάδα;

Είτε ταυτίζεσαι με την εικόνα χάους που μόλις περιέγραψα, είτε έχεις καταφέρει να βάζεις σε «τάξη» το σπίτι σου, δεν μπορώ να σου κρύψω πως για εμένα κάπως έτσι ξεκινούσε συνήθως μία τυπική εβδομάδα -μέχρι σήμερα! Βλέπεις, οι ημέρες κυλούσαν χωρίς να προλαβαίνω να κάνω έστω τα βασικά για την καθαριότητα του σπιτιού μου, όπως για παράδειγμα να μην αφήσω τα ξεραμένα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού στα πιάτα, να συμμαζέψω τα διασκορπισμένα ποτήρια από κάθε γωνιά του σπιτιού και να τοποθετήσω τα μαχαιροπίρουνα στις ειδικές υποδοχές του πλυντηρίου πιάτων. Και κάπως έτσι, αγαπητή Queenette, η ακαταστασία έγινε το φυσικό μου περιβάλλον.

Όλα όμως έχουν τα όριά τους και στη δική μου περίπτωση, η λύση στο πρόβλημα ήρθε χάρη στις νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, οι οποίες μου έδωσαν πίσω τον χαμένο μου χρόνο. Διότι όταν φεύγεις από το σπίτι στις 7 το πρωί για να πας στο γραφείο και επιστρέφεις μετά τις 8 το βράδυ, πίστεψέ με, στον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου, χρειάζεσαι έναν «σύμμαχο» να σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, όσο εσύ «τρέχεις» για να αντεπεξέλθεις στους πολλαπλούς σου ρόλους.

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαμβάνεις και εσύ κάθε μέρα ένα σπίτι καθαρό και οργανωμένο, αλλά δεν διαθέτεις τον απαιτούμενο χρόνο, συνέχισε να διαβάζεις και θα με θυμηθείς!

Πώς ο «δεκάλογος» των αστραφτερών πιάτων θα σε βοηθήσει να νικήσεις την ακαταστασία

Η αλήθεια είναι πως μέσα στους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, η σωστή πλύση και εξοικονόμηση ενέργειας είναι το Α και το Ω, αν θέλεις να χρησιμοποιείς σωστά το πλυντήριο πιάτων σου και να συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος -αλλά και του budget σου. Ειδικά για εσένα που δεν είσαι απολύτως εξοικειωμένη με τα θαμπά και λερωμένα πιάτα, σου έχουμε καλά νέα: Η αστραφτερή καθαριότητα στο πλύσιμο των πιάτων είναι γεγονός!

Τι σημαίνει αυτό; Πως όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου, όσες κι αν είναι οι υποχρεώσεις σου μέσα στην ημέρα, τώρα έχεις μια έγνοια λιγότερη… και πάντα αστραφτερά πιάτα, αρκεί να επιλέξεις τις νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF που χαρίζουν 100% αστραφτερό αποτέλεσμα, χάρη στη σύνθεσή τους που περιέχει δύναμη ενεργού οξυγόνου και 70% συστατικά φυσικής προέλευσης. Ιδού, λοιπόν, τα «βήματα» που αξίζει να ακολουθείς στο εξής:

#1 Να απομακρύνεις τα μεγάλα υπολείμματα τροφίμων από τα πιάτα

#2 Να μην ξεβγάζεις τα πιάτα πριν την τοποθέτησή τους στο πλυντήριο

#3 Να τοποθετείς τα ευαίσθητα αντικείμενα στο επάνω ράφι

#4 Να μην υπερφορτώνεις το μηχάνημα και να προσέχεις τα ποτήρια να μην ακουμπάνε το ένα το άλλο

#5 Να τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα με τις λαβές προς τα κάτω

#6 Να βάζεις τα μεγάλα σκεύη με τέτοιον τρόπο, ώστε οι δέσμες του νερού να μπορούν να φτάσουν στα υπόλοιπα σκεύη

#7 Να ελέγχεις πάντα εάν τα πλαστικά αντικείμενα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες

#8 Να ανοίγεις το πλυντήριο πιάτων μόλις τελειώσει

#9 Να αδειάζεις το πλυντήριο ξεκινώντας από το κάτω ράφι

#10 Να τοποθετείς τις ταμπλέτες με στεγνά χέρια και να κλείνεις τη συσκευασία μετά τη χρήση

Αν θέλεις να αρχίσεις να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά και εύκολα την ακαταστασία στο σπίτι σου, λοιπόν, ξεκίνα από την κουζίνα σου και δη, από το πλύσιμο των πιάτων σου. Πίστεψέ με, η σωστή χρήση του πλυντηρίου πιάτων σου, μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά -μεταξύ άλλων και στην εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου και ενέργειας για εσένα και το περιβάλλον. Αρκεί να μην ξεχνάς να ακολουθείς τα «βήματα» που θα φέρουν στα χέρια σου τα πιο λαμπερά και αστραφτερά πιάτα και να αφήσεις τις ταμπλέτες πλυντηρίου CIF να χαρίσουν μία έκρηξη καθαριότητας!

Save time με τις πιο χρήσιμες συμβουλές

Αν δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη την απόλαυση του να έχεις ένα πλυντήριο πιάτων στο σπίτι σου, σπεύσε να το κάνεις και από εκεί και πέρα να ξέρεις πως οι νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF θα κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή θα προσφέρουν εκρηκτική καθαριότητα σε κάθε πλύση. Για τα υπόλοιπα, θα πρέπει να βρεις εσύ μία λύση, ακολουθώντας μερικές απλές, αλλά σημαντικές συμβουλές.

Ας ξεκινήσουμε με ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που δεν είναι άλλο από το γεγονός πως πολλές φορές, δεν διαλύεται η ταμπλέτα. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλουν, καθώς είτε υπάρχει νερό στο περιτύλιγμα, είτε μεγάλα αντικείμενα εμποδίζουν τη ροή του νερού, είτε βρίσκεται σε λάθος θέση. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να το αποφύγεις.

Μάλιστα, εάν δώσεις βάση και στην πράσινη ετικέτα που υπάρχει στις νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF, θα είσαι σίγουρη πως η επιλογή σου, όχι μόνο σε βοηθάει να κερδίζεις χρόνο, αλλά συγχρόνως α συμβάλλει και στη μείωση του περιβαλλοντικού σου αποτυπώματος, eco girl. Συγκεκριμένα, το λογότυπο του οικολογικού σήματος της ΕΕ καθιστά απλό το να γνωρίζεις ότι ένα προϊόν είναι φιλικό προς το περιβάλλον και καλής ποιότητας και άρα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να εντοπίσεις το λογότυπο της EU Ecolabel, που βρίσκεται στη συσκευασία όλων των προϊόντων CIF.

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές που έχω να σου δώσω, λοιπόν, είναι να μην ακούς εκείνους που ακόμη πιστεύουν πως το πλύσιμο των πιάτων στο χέρι βοηθάει στην εξοικονόμηση νερού, καθώς μελέτες έχουν δείξει, ότι το πλύσιμο στο πλυντήριο εξοικονομεί έως και πέντε φορές περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι!

Longform_CIF-3-@Queen_html_1f3df62db6779b2a.png

Ρίξε, λοιπόν, μία ματιά στις νέες ταμπλέτες πλυντηρίου CIF για να κάνεις την καθημερινότητά σου λιγότερο ακατάστατη και να κερδίζεις χρόνο για τον εαυτό σου και όσα αγαπάς να απολαμβάνεις. Διότι ίσως το «κλειδί» να βρίσκεται και για εσένα στο πλυντήριο πιάτων σου. Είσαι έτοιμη να χαλαρώνεις τα βράδια στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο, χωρίς άπλυτα σκεύη και ατελείωτη ακαταστασία; Τότε πες «ναι» σε μία καθαρή νίκη, που θα σου δώσει ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι, multitaskinggirl!