Τελικά πειράζει να αφήνεις τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλη τη νύχτα;

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να πεις «είμαι πτώμα, θα απλώσω το πρωί το πλυντήριο». Έκανες καλά ή όχι;

Αποκλείεται να μη σου έχει συμβεί! Να έχεις γυρίσει από τη δουλειά, να έχεις βάλει πλυντήριο γιατί τα ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα είχαν φτάσει ταβάνι και μετά να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι για να τα απλώσεις.

«Δεν την παλεύω, δεν θα γίνει και κάτι αν απλώσω το πλυντήριο το πρωί που θα σηκωθώ», είπες στον εαυτό σου και γύρισες πλευρό για να κοιμηθείς. Και κάπως έτσι τα ρούχα έμειναν πλυμένα όλο το βράδυ στο πλυντήριο. Τελικά έκανες καλά που τα άφησες εκεί ή αυτή η κίνησή σου θα σε βάλει σε… μπελάδες;

Να αφήνουμε τα ρούχα στο πλυντήριο το βράδυ; Ναι ή όχι;

Πολλοί λένε ότι αφήνοντας τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο όλο το βράδυ είναι πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα. Αν αυτό συμβεί, ακόμα κι αν απλώσεις τα ρούχα, η μούχλα θα παραμείνει πάνω τους. Άρα, κανονικά θα έπρεπε να τα πλύνεις ξανά για να είναι πεντακάθαρα, αν τα άφησες στο πλυντήριο μια ολόκληρη νύχτα.

plyntirio.jpg

Η living expert, Martha Stewart, έχει άλλη άποψη, βέβαια. Ειδικότερα, πιστεύει ότι δεν έγινε και κάτι φοβερό αν αφήσεις όλη νύχτα τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο. Το θέμα είναι να μην τα αφήσεις για μέρες.

Αν το πλυντήριο είναι υπερβολικά γεμάτο και αφήσεις τα πλυμένα ρούχα εκεί για ένα βράδυ, τότε το πρωί πρέπει να τα ξαναπλύνεις. 
Κι αυτό, γιατί σίγουρα θα αναπτυχθεί μούχλα και θα μυρίσουν. 
Για καλύτερο πλύσιμο των ρούχων μισογέμισε το πλυντήριο. Μην το φρακάρεις. 
Και φρόντισε να πλένεις οικολογικά επιλέγοντας χαμηλές θερμοκρασίες, για να μην επιβαρύνεις τον πλανήτη. 

Αν, πάλι, έχεις αμφιβολίες και φοβάσαι μήπως τα ρούχα σου ανέπτυξαν βακτήρια και μούχλα, η Martha συμβουλεύει να τα μυρίσεις. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, η μυρωδιά θα είναι ενοχλητική και τότε… θα πρέπει να ξαναπλύνεις τα ρούχα σου.