Ο Σταύρος Σούλιος δίδαξε στην Μπολόνια παραδοσιακούς χορούς (φώτο)

Τεράστια συγκίνηση , χαρά ,ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που αποκόμισα από την πραγματοποίηση του σεμιναρίου ελληνικών παραδοσιακών χορών στην Ελληνική Κοινότητα «Εmilia Romagna» στη Μπολόνια της Ιταλίας , το Σάββατο 19 Νοεμβρίου !

Η συμμετοχή ήταν αθρόα από Έλληνες ομογενείς αλλά και πολλούς Ιταλούς φιλέλληνες που αγαπάνε την κουλτούρα και το πολιτισμό μας ! Ακολούθησε τραπέζι για όλους τους συμμετέχοντες και φυσικά η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι !

Μου δόθηκε η ευκαιρία να διδάξω και να παρουσιάσω το ακόλουθο πρόγραμμα: 1) Εισαγωγή στο παραδοσιακό χορό με 3 βασικά κινητικά μοτίβα (20 χορούς από όλη την Ελλάδα). 2) Ανάλυση με της Καραγκούνικης Νυφικής Φορεσιάς με οπτικό υλικό (ακολούθησε διαλογική συζήτηση). 3) Χορούς των Τρικάλων (Λαογραφικά στοιχεία της περιοχής μας) 4) Αναπαράσταση Καραγκούνικου Γάμου ( Αποσπάσματα από το βιβλίο του Προέδρου του Λαογραφικού-Χορευτικού ομίλου «Ασκληπιός» Γιάννη Σούλιου που τιτλοφορείται «Γαμήλια δρώμενα-προξενιό, αρραβωνιάσματα, γάμος στη Ζηλευτή Τρικάλων»)

Ευχαριστώ όλους του συμμετέχοντες που με σεβασμό, χαμόγελο αλλά και αμείωτο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το σεμινάριο διάρκειας 5 ωρών.

Τέλος οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Ιωάννα Βαλκάνη Υπεύθυνη της Ελληνικής Κοινότητας «Εmilia Romagna» καθώς και στα υπόλοιπα μέλη για την άψογη ζεστή φιλοξενία που δεχτήκαμε.

mde
dav
sdr