«Πολύ καλό για να είναι αληθινό»: Γιατί αγχώνεσαι όταν όλα πάνε τέλεια και πώς θα το αντιμετωπίσεις

Άσε στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις και απόλαυσε αυτό που ζεις.

Έρχονται εκείνες οι στιγμές που όλα πάνε υπέροχα στη ζωή σου. Που η προσωπική σου ζωή είναι στα καλύτερά της, ο άνθρωπός σου είναι αυτός που χρόνια ονειρευόσουν, στη δουλειά σου διαρκώς εξελίσσεσαι και ο μισθός σου είναι πολύ ικανοποιητικός. Και κυρίως, εσύ και οι αγαπημένοι σου είστε υγιείς. Και αναρωτιέσαι… μα πώς; Κι αν όλα αυτά μια μέρα αποτελούν παρελθόν; Κι αν γκρεμιστούν όλα και έρθω ξανά αντιμέτωπη με δυσκολίες;

Οκ! Σε όλες έχει συμβεί αυτό κάποια στιγμή στη ζωή μας και υπάρχει λόγος. Αλλά δεν χρειάζεται να ταλανίζεσαι με αγχωτικές σκέψεις, ενώ όλα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Δες, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς συμβαίνει στο μυαλό σου και κάνεις τέτοιες σκέψεις, αλλά και πώς θα τις «πολεμήσεις».

Γιατί ενώ όλα πάνε τέλεια εσύ νιώθεις άγχος και ανησυχία

Οι ειδικοί λένε ότι το άγχος για όλη αυτήν την ιδανική και υπέροχη συνθήκη που ζεις, οφείλεται στο γεγονός ότι το μυαλό σου ξεφεύγει και πάει στη «χώρα» των γνωστικών παραμορφώσεων. Σε μοτίβα σκέψης, δηλαδή, τα οποία τροφοδοτούν το άγχος και σε κάνουν να νιώθεις απαίσια για τον εαυτό σου.

stress.jpg

Πώς θα αντιμετωπίσεις την ανησυχία ASAP

Πες «όχι» σε αρνητικές σκέψεις

Πραγματικά, είναι βλαβερό για την ψυχική σου υγεία να κάνεις ξανά και ξανά αρνητικές σκέψεις. «Κι αν η σχέση μου πάει τώρα καλά και μετά βαλτώσει;», «κι αν με απολύσουν;» και πολλές άλλες τέτοιες σκέψεις μόνο κακό σου κάνουν. Απόλαυσε αυτό που ζεις και χαμογέλα!

Κατάγραψε όλα τα «τι θα γινόταν αν» και αντιμετώπισέ τα

Οι ψυχολόγοι αναφέρουν ότι αν καταγράψεις όλες εκείνες τις σκέψεις που σε βάζουν σε ανησυχία, θα καταφέρεις και να τις απομακρύνεις από το μυαλό σου.

How to cope with anxiety #shorts #tedx

Επικοινώνησε με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι

Όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους μας, το άγχος… μας επισκέπτεται πολύ πιο έντονα και γρήγορα. Μπορεί, λοιπόν, να μην είναι εύκολο να βγαίνεις κάθε βράδυ, όμως 2 φορές την εβδομάδα μπορείς να κανονίζεις εξόδους με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και, φυσικά, να συζητάς όλα όσα σε απασχολούν.