Μην πετάς τα άδεια μπουκαλάκια & βάζα με κρέμες – Πώς θα τα επαναχρησιμοποιήσεις έξυπνα

Ξέρεις τι μπορείς να κάνεις με το πινελάκι του eyeliner, την άδεια πούδρα και το setting spray; Θαύματα!

Αν είσαι beauty junkie σαν εμένα, τότε έχεις συνηθίσει να αδειάζεις γρήγορα σχετικά τα beauty items. Κρέμες σώματος, πούδρες, setting spray και αρώματα σε… «αποχαιρετούν» νωρίς-νωρίς μιας και τα χρησιμοποιείς αρκετά. Και καλά κάνεις, δηλαδή!

Αλλά πόσες φορές έχεις σκεφτεί ότι αυτό το φανταστικό μπουκαλάκι με το άρωμα δεν θέλεις να το χάσεις από τα μάτια σου; Ή ότι το μεγάλο βάζο με το body lotion θα μπορούσες κάπως να το αξιοποιήσεις, αλλά δεν ξέρεις ακριβώς τον τρόπο; Είσαι στο σωστό μέρος! Ανακάλυψε παρακάτω πώς μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις τα άδεια μπουκαλάκια και beauty items που έχεις στο νεσεσέρ σου με πολύ έξυπνους τρόπους.

ADVERTISING

Τα άδεια μπουκάλια από άρωμα… κάνε τα βάζο για λουλούδια ή diffuser

Τα μπουκάλια με άρωμα είναι συνήθως κατασκευασμένα από ένα είδος γυαλιού που δεν μπορεί να ανακυκλωθεί. Επειδή, όμως, οι συσκευασίες είναι υπέροχες και σίγουρα δεν μπορείς να τα αποχωριστείς, έχεις τη δυνατότητα να τα επαναχρησιμοποιήσεις. Πώς; Μετατρέποντάς τα σε βάζο για μικρά λουλούδια ή για να τοποθετήσεις αιθέρια έλαια και ξυλάκια, ώστε να φτιάξεις το δικό σου diffuser.

Μπουκάλια από setting spray

Αν το setting spray σου τελειώσει, μην πετάξεις το μπουκαλάκι. Πλύνε το και χρησιμοποίησέ το για να βάλεις ένα δικό σου DIY αρωματικό ή ακόμα και κάποιο αρωματικό χώρου.

Μετάτρεψε τα μεγάλα βάζα με κρέμες σε γλαστράκια

Πολλές κρέμες σώματος είναι τοποθετημένες σε μεγάλα βάζα, τα οποία είναι και εντυπωσιακά. Ναι, δεν μπορείς να τα αποχωριστείς γιατί στολίζουν το δωμάτιό σου. Ε, λοιπόν, μην το κάνεις! Μετάτρεψέ τα σε γλαστράκια για τα φυτά που έχουν μικροσκοπικές ρίζες.

Reusing Skincare Bottles | simply

Πούδρες με καθρέφτη

Αν η πούδρα τελειώσει και πλύνεις καλά τη συσκευασία, μπορείς να την κρατήσεις για την τσάντα σου και να χρησιμοποιείς όποτε θέλεις τον καθρέφτη. Όχι μόνο, όμως! Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να αποθηκεύεις λαστιχάκια για τα μαλλιά ή μικροσκοπικά σκουλαρίκια.

Τα άδεια lip balm κάνε τα… θήκη για τσιμπιδάκια

Παραδέξου το! Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις σιχτιρίσει που ψάχνεις από εδώ και από εκεί τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά; Ε, λοιπόν, όχι πια! Γιατί με τη συσκευασία από το άδειο lip balm θα σου λυθούν τα χέρια. Τοποθέτησε εκεί τα τσιμπιδάκια σου και δεν θα τα αναζητήσεις σαν κυνηγημένη ποτέ ξανά.

https://www.instagram.com/p/CjvYNPAO1VD/embed/?cr=1&wp=541&rd=https%3A%2F%2Fwww.queen.gr&rp=%2Fomorfia%2Fdiy%2Fstory%2F260462%2Fmin-petas-ta-adeia-boukalakia-vaza-me-kremes-pos-tha-ta-epanaxrisimopoiiseis-eksypna#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A667.3000000007451%7D

Το πινελάκι από το eyeliner κάνε το πινελάκι για nail art

Όταν το eyeliner τελειώσει, κράτα το πινέλο και πλύνε το καλά. Μετά, θα μπορείς να το χρησιμοποιείς για να φτιάχνεις μόνη σου περίτεχνα nail art και έτσι να μην… ξοδεύεσαι στη μανικιουρίστ σου.