Πώς να επιλέγουμε σωστά την απόχρωση βαφής των μαλλιών μας

Το λάθος χρώμα μπορεί να μας δείχνει χλωμές και κουρασμένες, να τονίζει τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Το σωστό, φωτίζει την όψη μας, τονίζει το χρώμα των ματιών μας και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο φρέσκια και τονωμένη. Αρα είναι σημαντικό να μάθουμε ποια είναι η κατάλληλη απόχρωση βαφής μαλλιών για εμάς ώστε να φιλτράρουμε σωστά τα trends της κάθε σεζόν. Είτε τα βάφουμε μόνες μας είτε πηγαίνουμε στο κομμωτήριο.

Πώς θα ανακαλύψουμε τη σωστή απόχρωση

Με τις παρακάτω μεθόδους θα βρούμε τη σωστή χρωματική γκάμα, στην οποία πρέπει πάντα να κινούμαστε. Εκείνη δηλαδή που θα ανανεώσει την εμφάνισή μας και θα μας κάνει να δείχνουμε πιο όμορφες από ποτέ.

* Αρχικά λαμβάνουμε υπόψη μας τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας μας. Αν ανήκουν στον ψυχρό τύπο, τότε η αντίστοιχη γκάμα αποχρώσεων, όπως οι σαντρέ, είναι κατάλληλη για εμάς.

– Για να βρούμε τι μας ταιριάζει, στεκόμαστε αμακιγιάριστες σε ένα σημείο με φυσικό φως, και δοκιμάζουμε τις τούφες που έχουν τα χρωματολόγια των βαφών στα κομμωτήρια ή τα φαρμακεία.

– Παρατηρούμε τα χρώματα των ρούχων μας που μας φωτίζουν. Αν μας ταιριάζουν τα ψυχρά, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουμε τον αντίστοιχο τόνο δέρματος και μαλλιών.

– Μία άλλη λύση είναι τα apps που έχουν κάποιες μάρκες βαφών. Ενεργοποιώντας την κάμερα του κινητού ή του υπολογιστή μας, μπορούμε να δοκιμάσουμε την απόχρωση που επιθυμούμε. Έτσι θα βεβαιωθούμε για το αποτέλεσμα.

Τι άλλο

* Οι πολύ σκούρες αποχρώσεις τονίζουν τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες.

* Τα ζωηρά χρώματα, όπως οι κόκκινες και οι χάλκινες αποχρώσεις, είναι πολύ εντυπωσιακά, ωστόσο χρειάζονται πιο τακτική συντήρηση, γιατί ξεθωριάζουν πιο γρήγορα.

* Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε ριζικά το χρώμα των μαλλιών μας, τότε καλό είναι να επισκεφθούμε το κομμωτήριο.

*Για να δείχνουμε νεότερες, αποφεύγουμε τις έντονες αντιθέσεις μεταξύ προσώπου και μαλλιών, γιατί δημιουργούν σκιές στην όψη μας. Αν έχουμε αρχίσει να «γκριζάρουμε», προτιμάμε πιο φωτεινές αποχρώσεις που χαρίζουν λάμψη και κάνουν τις ρυτίδες να φαίνονται λιγότερο έντονες.